BEYKOZ'DA BÜYÜLEYEN FOLKLOR ŞOV

Beykoz Halk Dansları Akademisi insanı büyüleyen bir kültür etkinliğine imza attılar.
Bu haber 2014-06-25 01:31:16 eklenmiş ve 893 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ'DA BÜYÜLEYEN  FOLKLOR  ŞOV

Beykoz Halk Dansları Akademisi insanı büyüleyen bir kültür etkinliğine imza attılar. Folklor dalında uzmanlığı ile tanınan Bayram Yıldız Hoca'nın başkanlığında yapılan etkinlikte deyim yerinde ise yer yerinden oynadı.

Kafkaslardan Avrupa kıylarına Anadolu-Mezopotamya halklarının, Tükiye'nın her yöresinden sergilenen oyunlar izleyenleri adeta büyüledi.

Merkezi Beykoz'da bulunan İstanbul Ardahanlılar Derneğinin de Y.K. Üyesi olan ve aynı zamanda derneğin Kültür Komisyonu Başkanlığını da yapan Bayram Yıldız hoca'nın ve diğer  Beykoz Halk Dansları Akademisi hocalarının birlikte organize ettikleri folklor gösterisi nefesleri  kesti. Hocalar ve öğrencileri  İzleyenleri büyüleyen bir etkinliğe imza attılar.

Beykoz Milli Eğitim müdürü ve birçok okulun temsilcisi başta olmak üzere onlarca okul ve derneğin katılım gösterdiği etkinlikte Ardahan Dernekler Federasyonu ve Federasyonun üyesi olan İstanbul Ardahanlılar Derneği Bayram Yıldız'ı başarısından dolayı kutladılar.

Etkinlikte İstanbul Ardahanlılar Derneği başkanı Yusuf Sit derneklerinin Y.K. Üyesi ve Kültür Komisyonu başkanı olan Yıldız'a çiçek takdim ettiği gibi kendisi ve beraberinde çalışan arkadaşlarını da kutlayarak kısa bir konuşma yaptı.

 

Sit, Kafkaskalardan Doğu Avrupa Kıyılarına Anadolu ve Mezopotamya halkları nasıl kardeşse, nasıl ortak ata-dedelerin çocuklarıysa kültürlerinin de ortak ve kardeş olduğunu bu etkinlikte gördük. HALAYLARLA HORONLARIN KARDEŞLİĞİNE TANIKLIK ETTİK.Başta Bayram hoca olmak üzere bu harukulade etkinlikte emek ve çaba gösteren tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyoruz dediler...

 

 DOĞU HABER-MEDYA/İSTANBUL

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA