AŞIKLAR DAN SOKAK KONSERİ

Kars Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde her yıl 20-21-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kars Âşıklar Bayramı 9’ncusu, Türkiye’de ilklere de sahne oluyor.
Bu haber 2014-06-23 14:10:51 eklenmiş ve 479 kez görüntülenmiştir.

Aşıklık sanatına ev sahipliği yapan iller arasında yer alan Kars, eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun başlattığı ve uluslararası boyuta ulaştırdığı Kars Aşıklar Bayramı’nın bu yıl 9’ncusu kutlanıyor. Kafkas ülkelerinden de katılımın olduğu bayrama katılan 180 aşık, halk ozanı Yener Yılmazoğlu’nun yönetiminde koro oluşturdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Ekim 1920’de Kars’ı gelişinden balkonundan halkı selamladığı Belediye binası önünde toplanan 180 aşık, oluşturdukları koro eşliğinde yaklaşık 1 saat süren bir konser verdi. Halk ozanı Yener Yılmazoğlu’nun şefliğinde süren konsere Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da eşlik etti.

Aşıkları ilk defa koro eşliğinde gören vatandaşlarda cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirmenin derdine düştü. Yoğun ilgi gören konserde hatıra fotoğrafları çektirmek isteyenlerin aşırı ilgisi şef Yılmazoğlu’nu zaman zaman şaşırttı. Bir yandan koroyu yöneten diğer yandan da hayranlarıyla fotoğraf çektiren Yılmazoğlu bu anı yaşıyor olmaktan büyük keyif aldığını söyledi.
Yılmazoğlu, “Türkiye’de ilk defa böyle aşıklar koro şeklinde sahne alıyorlar. 180 aşığımız Belediye binası önünde bir araya geldiler. Kars’ta bu bir ilk oldu. Çok da güzel oldu. Aşıklarımız serhat türkülerini okudular. Bu serhat türküleri de ilk defa koro şeklinde dile getirilmiş oldu. Bende 30 yıllık şık olarak koro şefliği yaptım. Yapabildim mi bilemiyorum ama birazda şu var; aşıklar irticalen okudukları için yönetmek oldukça zor oldu. Bende ne kadar onlara eşlik ettim bilemiyorum ama bence güzel oldu.” dedi.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA