QIMILİ ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATTI

Yönetime geldiklerinden beri birbirinden önemli ve anlamlı etkinliklere imza atan Aşkın Şit Başkanlığındaki Qımıli Derneği
Bu haber 2014-06-16 23:58:00 eklenmiş ve 912 kez görüntülenmiştir.

QIMILİ  ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATTI

 

Yonetime geldiklerinden beri birbirinden önemli ve anlamlı etkinliklere imza atan Aşkın Şit Başkanlığındaki Qımıli Derneği yönetimi yönetimde bazı değişiklikler, daha güçlü bir yönetim oluşturma amacıyla Ataşehir'de bulunan dernek merkezlerinde Olağan üstü GenelKurul'a giderek yeni yönetimlerini belirlediler.

 qimiliyonetim__5_.jpg

Olağanüstü  genel kurula geçilmeden önce HDP Beykoz İlçe Eş Başkanı Menderes Kaya Divan Başkanlığına, Tekin Şair ve Mustafa Şit divan üyeliklerine seçildiler.

 qimiliyonetim__3_.jpg

Kongrenin açılış konuşmasını başkan Aşkın Şit yaptı. Şit, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" özdeyişyle yaptığı konuşmada 7 Aydır yönetime geldiklerinden beri derneklerini mülkiyete kvuşturma başta olmak üzere yaptıkları etkinliklere değindi. Yaptığımız işlerle, ortaya koyduğumuz projelerle; Qımıli'yi hak ettiği yere taşımakla anılmak istiyoruz dediler.

 

Şit, bizi eleştiren arkadaşların kuru kuruya eleştiri yapacaklarına bizimle diyaloga geçerek , bizleri uyararak eleştiri ve önerilerini sunmalarını istiyoruz. En büyük hedefimiz ki inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz 2015'e girmeden mülkiyet sorunumuzu halledeceğiz dediler.

 

Başkanın ardından bütçe ve tahmini bütçe için derneğin Saymanı Özcan Şit kürsiye çıktı. Kürtçe konuşma yaptı. Derneğin icraatlarını şefaf, net bir şekilde ortaya koydu.

 qimiliyonetim__8_.jpg

Şit, kürtçeye tam vakıf olmadıkları için üzgün olduklarını, ama derneklerinde yapacakları ilk icraatlarının başında çocuklarımıza ana dillerini öğretmek olacaktır. Bizim duyduğumuz ezikliği onlar duymayacaktır.

 

Kasalarında 42 milyar, gelecek olan bağış ve gelirlerle 2014 bütçelerinin 120-150 milyar arası olacağını, kimlerin ne kadar bağışta bulunduğunu, bulunacağını tek tek açıkladı. Qımıli iş camiasının yanı sıra Volkan Kaya'nın ortaklarından Gürhan Beye, derneklerine en büyük katkıyı yapan Yakup Süte, Taner Tekinle birlikte derneklerine bağışta bulunan iş adamlarına, Güven Yılmaz ve Eşine, Ali Rıza Mavzere,  Ataşehir Digor Dernekleri ve Karder Bşk yrd. gibi katkılarını sunan Qımıli dışındaki tüm iş adamların da genel kurulda teşkkür ettiler.

 

Şit, "Hemu gelle Qımıliye, ber Qelaxa, ber duvara, Qehvada, sere riya-ber deriya boş boş xebernedan waren deneğe Qulaxu-derdexu bebejen..."

Şit, derneklerinin mobil aidat sistemine geçildiğini, üyelerden ayda 5 tl çekildiğini de sözlerine ekledi...

 

 

Yeni  yönetim Hoç-Fed'e başkan adayı olarak ta Serhat Öztürk'ü belirlediklerini söylediler.

 qimiliyonetim__6_.jpg

Kongrenin bitiminin ardından divan Başkanı Menderes  Kaya çok önemli bir konuşma yaparak genel kurulu bitirdi. Kaya, paranız, ordularınız, şirketleriniz vb. her şeyiniz olabilir. Ama eğer diliniz, kültürünüz, gelenek ve görenekleriniz yoksa hepsi boştur. Toplumsal çürüme neticesinde bu göreceli değerler biter. Bundan dolayı derneklerin en önemli işi insandır, toplumdur. Topluma maddi, manevi değerleri, kültürü taşıma ve yaşatmadır. Yönetimi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum dediler...

 qimiliyonetim__1_.jpg

 

 Aşkıın Şit'in yeniden oy birliği ile başkan seçildiği Yeni Yönetim Aşağıdaki İsimlerden oluştu:

Aşkın Şit (başkan), Serhat Öztürk (bşk. Yrd.), Özcan Şit (Sayman), Serhat Tekin (Sekreter), Ayhan Şair, Çetin Kaya, Ergin Talay Y. K. üyeliklerine seçildiler.

yonetimqimili.jpg

 

Haberin Tüm Detay ve Görselleri için linke tıklayınız...

http://www.dogukulturmedya.com/2014fotoarsiv/id9.htm

 

Doğu Medya-Doğu Haber/İstanbul

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA