ÇAPAN: ESENYURT’TA ÇATIŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

İncirtepe Mahallesindeki Allahu Ekber Camiinin kundaklanması olayından sonra beraberindeki dini önderlerle birlikte cami cemaatini ziyaret eden CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan
Bu haber 2014-06-12 13:01:02 eklenmiş ve 507 kez görüntülenmiştir.

ÇAPAN: ESENYURT’TA ÇATIŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

İncirtepe Mahallesindeki Allahu Ekber Camiinin kundaklanması olayından sonra beraberindeki dini önderlerle birlikte cami cemaatini ziyaret eden CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan, “Esenyurt’ta bir mezhep çatışmasına izin vermeyeceğiz. Esenyurt halkı topyekün bunun karşısında duracak” diye konuştu.

 

DEDE, İMAM, AHUNT BİR ARADA

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan’ın organize ettiği ve Keçibaba Cemevi Dedesi Kazım Kaya, Merkez Camii emekli İmamı Enver Yeşilyurt ile Allahu Ekber Camii İmamı (Ahunt – Azeri Din Adamı) Yakup Yaşlak’ın bir araya geldiği ve kundaklama olayını lanetlediği ziyarette Esenyurt’tan tüm ülkeye kardeşlik mesajı verildi.

 

AHUNT YAŞLAK: KARDEŞLİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ

Esenyurt İncirtepe Mahallesi'nde bulunan Allahuekber Camii'nin kundaklandığı iddia edildi. Pazar günü 02.00 sıralarında gerçekleştiği belirtilen olay nedeniyle Esenyurt CHP Belediye Başkan Adayı Çetin
Çapan, cemevi dedeleri ve camii imamlarından oluşan bir grup, cami imamına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Allahuekber Camii imamı Yakup Yaşlak tarafından karşılanan heyete çay ikram edildi, ardından da yanan yer hakkında bilgi verildi. Yangın sonrası tamamen kullanılamaz hale gelen kütüphanede incelemelerin ardından cami imamı Yaşlak gazetecilere açıklama yaptı.

Yaşlak, "Bizi ziyarete geldiniz. Çok teşekkür ediyorum. Birkaç gündür ziyarete gelen kardeşlerimiz acımızı paylaşıyor. Yüzlerindeki acıma hissini görüyoruz" diye konuştu.

 

DEDE KAYA: ALLAH’IN İZNİYLE BERABERLİĞİMİZ BOZULMAYACAK

Esenyurt Keçecibaba Cemevi dedesi Kazım Kaya ise "Bir seyit olarak bu olayı nefretle kınıyorum" diyerek "Bu saldırı hiç iyi olmadı. Hiç kimse bir insan olarak bunu kabul edemez. Bir tuzak, bir mihrap oyunları var ama neyin ne olduğunu biz de çözemiyoruz. Sabırla, Allah'ın izniyle biz bunları aşacağız. Devletimize, milletimize Allah zeval göstermesin. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" şeklinde konuştu.

 

İMAM YEŞİLYURT: ALLAH FİTNEYE MÜSAADE ETMESİN

30 yıldır Esenyurt'ta oturduğunu söyleyen Esenyurt Merkez Camii emekli imamı Enver Yeşilyurt ise "Bu millet birbirinin ancak kardeşidir. Allah'ın kardeş yaptığı Müslümanları hiç kimse bölemez, parçalayamaz, birbirine düşüremez. Biz halkımızın sağ duyusuna, basiretine, irfanına güveniyoruz. Bin yıldır bu topraklarda yaşamış, vatan edinmiş, mezhebiyle, fikriyle, düşüncesiyle kardeş olmuş milletiz. Bu menfur saldırıdan dolayı üzüntümüzü paylaşıyoruz. Allah böyle bir fitnelere bir daha müsaade etmesin" diye konuştu.

 

ÇAPAN: SALDIRIYI LANETLİYORUM

 

Çetin Çapan, tahribatı maddi ve manevi anlamda onarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek " Ülkemizde din ve mezhep üzerinden oyunlar oynanmaya çalışılmıştı daha önce. Son zamanlarda Esenyurt'u merkez seçtiler sanırım. Ama Esenyurt halkı topyekün dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın bir arada yaşama koşullarını içselleştirmiş bir toplumdur. Tek yumruk olarak duracağz. Bu tahribatı maddi manevi anlamda onarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu saldırıyı lanetliyorum" diye konuştu.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA