YEREL BASINSIZ TANITIM GÜNLERİ OLUR MU?

Kars’ta ilk kez yapılacak olan Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri etkinliklerini düzenleyen paydaşların, yerel basını hiçe saymaları, bazı gazeteciler tarafından tepkiyle ve hayretle karşılanıyor
Bu haber 2014-06-11 18:13:54 eklenmiş ve 359 kez görüntülenmiştir.

Kars'ta ilk kez yapılacak olan Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri etkinliklerini düzenleyen paydaşların, yerel basını hiçe saymaları, bazı gazeteciler tarafından tepkiyle ve hayretle karşılanıyor.

 Tacettin DURMUŞ / KARS /SİYASAL BİRİKİM

Etkinliğin başlamasına iki gün kala, Anadolu'nun kadim kenti Serhat Şehrimiz Kars'ın tarihini, turizmini, kültürünü, doğal güzelliklerini ve ekonomik potansiyelini ülke ve dünya gündemine taşımak amacıyla etkinliklerin hazırlıkları altı aydır devam ettiği bildirildi.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'nun öncülüğünde (TMHGF) Kars Valiliği ile birlikte Kafkas Üniversitesi, Kars Belediyesi, Kars Sanayi ve Ticaret Odası, STK'lar ve Karslı esnafların desteklediği 12-15 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak olan "Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri" çalışmaları hakkında bu güne kadar yerel basın ile istişare eden bir paydaş veya muhatabın olmaması da hayretle karşılanıyor.

Bizlerde yerel basın olarak günlerden beridir konu ile ilgili bir açıklama yapacak kişi veya merci bulamazken ve bir ilgiliye de ulaşamazken, 'Yerel basınsız Kars nasıl tanıtılacak' diye bir birimize sormaya başladık. 
Tanıtım günlerine bir gün kala Kars Valiliği Gazi Salonunda konu ile ilgili olarak yapılan toplantıya ise Kars'ta görev yapan ulusal ajans, medya temsilcileri ve yerel gazetecilerin katılmaması, dikkatlerden kaçmadı. 
Ardından da Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından yerel basına ve gazetelerin mail adreslerine ilk kez basın bülteni ve etkinliğin afişi gönderildi.

Kars'ın karında, çamurunda, 8 ay kar altında ve her türlü zorda göreve yapan yerel basının hiçe sayılarak, il dışından gazetecilerin ve televizyoncuların tanıtım günlerine davet edileceğini bilinmesi de yine şaşkınlıkla karşılanıyor. Bizler Kars'ta görev yapan ulusal basın yayın organlarının temsilcileri, ajanslar ve gazeteciler ise Kars'ta ilk kez düzenlenen Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri etkinlikleri ile ilgili olara Kars dışlında ki basın yayın organlarının bizlerden bilgi istemeleri ise bizleri hayrete düşürmeye yetiyor.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA