HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ 20-21 HAZİRAN

Bu yıl 9. yaıplacak olan ve 9 yıldır kesintisiz olarak yapılan Hocvan Yayla Festivalinin tarihi 20-21 Haziran olarak belli oldu.
Bu haber 2014-06-10 18:33:41 eklenmiş ve 791 kez görüntülenmiştir.

HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ 20-21 HAZİRAN

 

Bu yıl 9. yaıplacak olan ve 9 yıldır kesintisiz olarak yapılan   Hocvan Yayla Festivalinin tarihi 20-21 Haziran olarak belli oldu. Hoç-Fed Kurulduğu günden beri bölge ve ülke STK'larına yeni, önemli vizyon ve misyon sunarken, Hoçvan İş Camiası'da büyük bir duyarlılık göstererek federasyonun trilyonluk mülk edinmesini sağladılar.

 

Bu ay içinde yapılan açılışı STK'lar açısından bir milat oldu. İlk defa bölgemizden bir STK trilyonluk bir mülke sahip olduğu gibi, yaptığı açılışla dota-düşmana parmak ısırttı.

 

17 yıldır Avrupa'da sürgün hayatı yaşayan Hozan Dino gibi bir çok hemşerimizin doğduğu topraklara dönemsi federasyonun girişmi ile son bulurken, Avrupadan birçok hemşerimizde ülkelerine dönemye federasyonun kesintisiz bir hale getirdiği "Hoçvan Yayala Festivali" nedeniyle onbinler doğdukları topraklarda bir araya gelerek birbirleriyle buluşmaya başladılar.

 

İstanbulda yapılan futbol turnuvası Hoçvan gençliğinin birbirini tanımasında, buluşmasında, dayanışmasında adeta bir milat oldu.

 

Kime ne derse desin Hoç-Fed bir STK olarak yaprtığı icraatları ile, etkinlikleri  her zaman olduğu yine 1 numara.

Bu yıl Hozan Dino'nun ve bir çok sanatçının sahneye çıkacağı Hoçvanda, Hoçvanlılar başta olmak üzere onbinler festival tarihini, gününü sabırsızlıkla beklemeye koyuldular.

 

Yusuf Sit/Doğu Medya-Doğu-Haber/İSTANBUL

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA