İSTANBUL ARDAHANLILAR DERNEĞİ GENEL KURUL'A GİDİYOR...

Merkezi Beykoz'da bulunan İstanbul Ardahanlılar Derneği Haziran Ay'ının ilk haftasında 8 Haziran Pazar Günü 2. Olağan Genel Kurulunu yapma kararı aldı.
Bu haber 2014-05-28 02:32:53 eklenmiş ve 1424 kez görüntülenmiştir.

İSTANBUL ARDAHANLILAR DERNEĞİ GENEL KURUL'A GİDİYOR...

 

Merkezi Beykoz'da bulunan İstanbul Ardahanlılar Derneği  Haziran Ay'ının ilk haftasında 8 Haziran Pazar Günü  2. Olağan Genel Kurulunu yapma kararı aldı.

 

Yusuf Sit'  in (X1) başkanlığında tek liste ile genel kurula  gidecek olan  derneğin yönetiminde STK alanında uzman, toplumsal anlamda sevilip sayılan, iş yaşamında başarılı olan yöneticilerden bir yönetim kurulu listesi oluşmaya başladı.

 

Sit gönüllü olarak başkan adaylığına soyunurken,  yönetimde yer almak için iş,stk ve çalıştığı alanlarda, kendi dallarında  uzman olan birçok Ardahanlı yeni yönetimde yer almak için adeta birbiriyle yarışmaya, gönüllü olarak yer almaya başladılar. Teklif götürülen her yönetici adayı hiç teredütsüz Sit'in başkanlığında oluşan yeni yönetimde yer alamayı büyük bir coşku ve sevinçle kabul ettiler. Ardahan'a, Ardahanlıların şahsında hemşeri camiamıza hizmet etmek bizim için onur, gurur ve şereftir dediler...

 tslkfoto1.jpg

Yapılan toplantılar'da Beykoz'da Kars-Ardahan, Iğdır bazında Beykoz'da en yoğun nüfus'a Ardahan'lıların sahip olduğu gerçeği dile getirildi. Beykoz'da dernekleşme her alanda rayına oturacaksa bunun ancak ve ancak Ardahan Derneği çatısı altında gerçekleşeceği olgusu ve gerçeği dile getirildi.

 tsklk1hazir.jpg

Kars-Ardahan yada KAİ adı altında il derneğinin olamayacağı gerçeğine vurgu yapıldı. Kars-Ardahan-Iğdır'ın 23 yıldan fazladır ayrı illere ayrılması ile birlikte İstanbul genelinde KAİ il dernekçiliğinin bittiğini, bu anlamda Ardahan Federasyonu, Hoçvan Federasyonu; 100'den fazla Ardahan Derneğinin kurulduğu gerçeği dile getirildi. Ardahanlıların dernekçilik alanında yakaladıkları başarının diğer illerimizinde yakalaması için her konuda yardımcı olacaklarını belirttiler. Beykoz bölgesinde Kars'lılar kendi adları ile dernek kuramaya karar verirlerse her alanda destek olacaklarını belirttiler. Şayet beykoz bölgesinde Karslı hemşerilerimiz dernek kurmayı düşünmüyorlarsa gelip gönül rahatlığı ile Ardahan derneğine üye olabilirler, Ardahan çatısı altında yer alabilirler görüşü oluşan yeni yönetim tarafından kabul edildi...

 

Beykoz'da Ardahanlıların dernekleşme ve STK alanında sahip oldukları potansiyel gücün ortaya çıkmaması için Ardahanlılara adeta operasyon üstüne operasyon yapıldığını bu anlamda güçlü bir stk yapılanmasıyla Ardahan Derneğinin güçlü bir kurumsal altyapıyla ortaya çıkmasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu gerçeği dile getirildi. Kurumsal yapılanma başta olmak üzere Ardahan Derneğinin  tüm Ardahan kitlesini kapsaması için ne  gerekiyorsa yapılması kararlaştırıldı. Hedefe ulaşmak için de en önemli sorunun güçlü bir yönetim kadrosu olduğu gerçeği tüm yönetimde yer almayı kabul eden  Ardahanlılar tarafından kabul edildi.

 

Ağırlıklı olarak iş adamı, gazeteci, kendi dallarında uzman insanlarımızın yer aldığı yeni yönetimde yer alan bazı isimler ve meslekleri:

 tslkfoto.jpg

Ali Rıza Yıldız (İş Adamı, Gazeteci-Yönetici), Asker Avşar (Özel Sektör Üst Düzey Yönetici), İbrahim Arslan (İş Adamı-İşletmeci), Alican Koç (İş Adamı-İrfan Koçun Kardeşi), Cevdet Kaya(iş adamı-işletmeci), Fuat Avşar(Kamu Yönetici-AREV Genel Sekreter), Ahmet Avşar (Kamu Yönetici), Ergin Yıldız (İş Adamı-İşletmeci), Serkan Korkmaz (Mali Müşavir), Alaattin Kılıç (Kamu Yönetici-Sendikacı), Metin Şancı (iş adamı), Giyasettin Ateş (İşletmeci), Ahmet Yıldız(işletmeci), Deniz Yıldız (CHP Beykoz Meclis Üyesi, İş Adamı-İşletmeci), Sinan Demir (Özel Sektör Yönetici), Selver Koç (İş Adamı İşletmeci), Erol Demir (Esnaf)...

 

Yeni yönetimde yer almayı kabul eden Ardahanlılar mevcut yönetime ve Yusuf Sit'e İstanbul ve bölge genelinde toplumsal alanda yaptığı çalışma ve hizmetlerinden dolayı teşkkür ettiler. Mevcut Ardahan Derneği  yönetimi ve  başkan adayı  Yusuf Sit'in öncülüğünde oluşan yeni yönetim çalışmasında, İş ve sosyal yaşamlarında deneyimli, başarılı, toplumsal anlamda kabul görmüş, kendilerini her alanda ispat etmiş, uzman bireylerin yönetiminde yer alacağı İstanbul Ardahan Derneğinin yönetiminde aralarında  4-5 kadın adayında yer alacağı  15 asil, 15 yedek olmak üzere 30 kişilik bir yöntim kurulu listesi hedeflenmektedir.

 

Kongrenin yapılacağı 8 Haziran tarihine kadar yönetici kriterlerine sahip bir çok Ardahanlı ile görüşmeler sürecek. Nihai yönetim genel kurulun yapılacağı 8 Haziran günü son halini alacak. 

 

 

Dip Not X1: Yusuf Sit  Kimdir:

 yusuf_sitos1.jpg

1965 doğumlu olan Sit, 1983-84 yılında Ardahan İHL'den mezun oldu. 1989-90  yılında İst. Üniversitesi Edbiyat Fakultesi Tarih Bölümünden  mezun oldu. Aynı yıl içinde sakıncalı piyade (kısa dönem) olarak askerliğini bitirdikten sonra 1990'dan 1997'e kadar Özgür Gündem, Yeni Politika gazetesi başta olmak üzere çeşitli ulusal-yerel gazetelerde muhabir, genel yayın yönetmeni, sorumlu müdür olarak görev yaptı. Gazetecilik yaptığı dönemde yarım yüzyıldan fazla sahte-siyasi cezalarla, milyarlarca lira para cezaları ile kuşatıldı.  10 yıla yakın bir süre inşaatlarda amelelik, meydanlarda hamallık, lokantalarda komilik yaparak, bulaşık yıkıyarak değişik kimliklerle  çalıştı...

Namuslu insanların namussuzlardan daha cesur olması gerektiğine inandığı için, bir dakika bile olsun ülkesinden kaçmak, dışarı çıkma fikrine kapılmadı. Ailesine karşı geliştirilen baskılar sonucu bir kardeşi dağa, bir diğeri ise İngiltereye iltica etmek zorunda kaldı.

 

Hakkında kesilen sahte cezalar düşer düşmez  tekrardan basına döndü, yerel basında yer aldı. 2012 yılında Doğu Haber-Doğu Medya Firmasını kurarak Doğu Kültür Gazetesini çıkarmaya başladı. İstanbul - Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı başta olmak üzere birçok İl'de temsilcilikleri-temsilcileri bulunan Doğu Haber-Doğu Medya ile yerel basına yeni bir vizyon ve misyon getirdi. Doğu Anadolu bölge lobiciliğin oturması için yoğun bir çaba içine girdi. Lobicilik alanında stk'ların önemli bir yol kat etmesinde çok önemli bir rol oynadı. Yerel basına girdiği 4-5 yıl içinde basın alanında önemli bir mesafe kayd etti. Bölge iş-stk-siyaset-sanat dünyasının birbiriyle buluşmasında mihenk taşı oldu.

 

Yusuf Sit'in yerel basına adım atmasına bölgemizin duayen Gazetecisi Hüsnü Bediroğlu sebep olurken, Sit, Mustafa Küpeliden aldığı ilhamla da STK'lara bulaştı.

 

Yıldız Medya Gurubu İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Yıldız'ın başkanı olduğu, ulusal ve yerel basından bir çok gazetecinin bünyesinde yer aldığı "İstanbul Gazete, TV, Radyo İnternet Gazetecileri Derneği"  STK ve Örgütlenmeden sorumlu Yön. Kur Üyesi,  İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) üyesi, KAİSİAD üyesi, ARDAFED üye ve delegesi, Ardahan Kültür Evi, Sarıyer Ardahanlılar Derneği üyesi, Kars -Ardahan-Iğdır  iş adamları derneği  (KAİSİAD ), İstanbul Ardahan (Beykoz), Sarıyer Ardahan, Ardafed ve Hoç-Fed'e  bağlı bir çok derneğin basın danışmalığını, Aynı zamanda Beykoz Ardahanlılar Derneği Başkan Yardımcılığı olmak üzere onlarca stk'da görev yapmaktadır...

 

 

DAVET:

Merkezi Beykoz'da bulunan İstanbul Ardahanlılar Derneği  2. Olağan Genel Kurulu  8 Haziran 2014 Pazar Günü  saat 13.00 da Beykoz Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ARDADER) Beykoz Şahinkaya Mezarlık üstü dernek Lokalinde yapılacaktır. Tüm hemşeri camiamız davetlidir.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA