Ardahan Kültür Evi ‘Dağ'la yola devam’ dedi

Ardahan Kültür Evi Esenyurt'ta Yaptığı 3. olağan kongrede ‘Tuncer Dağ'la yola devam’ kararı aldı.
Bu haber 2014-05-26 12:01:30 eklenmiş ve 714 kez görüntülenmiştir.

Ardahan Kültür Evi ‘Dağ'la yola devam’ dedi

 

Ardahan Kültür Evi Esenyurt'ta Yaptığı 3. olağan kongrede ‘Tuncer Dağ'la yola devam’ kararı aldı.

 

Kurulduğu günden beri bölgenin en aktif ve en başarılı derneği olarak dikkat çeken Ardahan Kültür Evi, 3’ncü Olağan Genel Kurul toplantısını Esenyurt Derya Düğün salonunda gerçekleştirdi.

 

 Ardahan Kültür Evi 3’ncü Olağan Genel Kurul Toplantısında, daha önce aday olmayacağını açıklayan fakat yoğun baskıya dayanamayıp aday olmak zorunda kalan Tuncer Dağ, yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu Üye sayısı ise 20’den 28’e çıkarıldı. Çok sayıda dernek üyesinin katıldığı Ardahan Kültür Evi 3’ncü Olağan Genel Kurul Toplantısında; Ardahan Federasyonu Başkanı Yaşar Geler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Murat Baduralkan, Ardahan’a bağlı İlçe Derneklerinin Başkanları, Bölge Siyasetçileri ve Ardahanlı meclis üyeleri katıldı.

 

 

Tuncer Dağ faaliyet raporunu sundu

 

İstanbul Ardahan Kültür Evi Derneği 3’ncü Olağan Genel Kurulunu Toplantısını, Esenyurt Derya Düğün salonunda gerçekleşti. Kongrede divan başkanlığı için önerilen Asım Karabacak, Volkan Karakoç ve Kemal Şimşir görev yaptı. Kongre Soma ve Ardahan Damal’dan cenaze dönüşü yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başladı. Ardından Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ, Derneğin 2009-2014 yılları arasındaki faaliyet raporunu sundu. 2009–2014 yılları arasında yapılan faaliyetler arasında bilgi veren Tuncer Dağ özetle şu bilgileri verdi; “Daha önce ‘İstanbul Ardahan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ olarak faaliyet gösteren derneğimiz 2011 Genel Kurulunda isim değişikliği yaparak ‘İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Derneği’ unvanını almıştır. Daha önce 11 kişiden oluşan Yönetim Kurulu sayısı 20 ye çıkarılmış ve en az %30 u kadın olma zorunluluğu getirilmiştir. Üyelerin Mobil Aidat yöntemi ile aidatlarını ödemeleri için ilgili telefon operatörleri ile anlaşma yapılmış olup üyelerimiz aidat ödemelerini cep telefonu üzerinde ödemektedirler. Eğitim Komitesi, Öğretmenlerden oluşan komite oluşturuldu. Öğretmenler ile muhtelif zamanlarda toplantılar düzenledi. 2010 ve 2014 yıllarında Ardahan ile ilgili 3 adet Eğitim Raporu hazırlandı. 2010 ve 2014 yıllarında ise 2 adet Eğitim Panelleri düzenledi. Dershaneler ile anlaşma yapılarak öğrencilerin indirimli dershane hizmetlerinden faydalanmasına olanak sağlandı. 61 öğrencimize burs ve 16 öğrencimiz ise çeşitli kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek burs alma imkânı sağlanmıştır. Kültür Sanat Komitesi, Tiyatro ekibi oluşturdu. Hasret Emmi isimli oyunumuz 4 defa İstanbul’da ile Ardahan ve Göle’de oyun sahnelendi. 3. Sokak İsimli yeni tiyatro oyunu hazırlandı. Bölgemiz Sanat camiası ile 4 defa geniş katılımlı toplantı düzenledi.  Esenyurt’da gerçekleşen Kültür Festivali dahilinde 30 gün süre ile Ardahan’ın tanıtımına katkı sağladı. Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 30 bin insanın katıldığı dev konser yapıldı. TÜYAP da düzenlenen tanıtım fuarına katılım sağlanarak Ardahan’ın tanıtımına katkı sağlanmıştır. Sarıkamış Şehitleri ile ilgili Tiyatro çalışması başladı. Tiyatro eğitimi vermeye başlandı. Basın Komitesi, 2009 - 2014 yılları arasında yerel ve ulusal basında 260 haber yayınlandı. Yerel ve ulusalda görev yapan Ardahanlı Basın mensupları ziyaret edildi. 5 defa Basın mensupları ile kahvaltılı toplantı düzenlendi. Ardahan’ın Göle İlçesinde görev yapan gazeteci Erdal Durak’ın isminin Göle’de bir sokağa ve Ümit Kılıç’ın isminin Ardahan’da bir sokağa isminin verilmesi için girişimlerimiz başlatıldı ve olumlu sonuçlar aldık.”

 

Depremden kaçanları eleştirisinden kaçıyor zanetti..

Kongre esnasında söz alan gazeteci  Fakir Yılmaz konuştuğu sırada deprem olması üzerine herkes dışarı kaçarken, kaçmaya çalışırken, yılmaz ise kendi eleştirilerinden kaçıyorlar zanı ile "Benden Kaçmayın lan... beni dinleyin" şeklindeki çıkışı depremden sonra gülme krizine yol açtı. Yılmaz  konuşmasında birlik beraberliğe vurgu yaptı.

 

 

“Federasyon güç birliği yapmalıyız”

Fakir Yılmaz’ın ardından Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler bir konuşma yaptı. Başkan Geler ilk olarak Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri ve Ardahan’a dönüşü kaza yapan hemşerilerine başsağlığı diledi. Kısa bir süre önce Ardahan Dernekler Federasyonuna seçildiği için kendisini bu göreve laik gören hemşerilerine teşekkür eden Geler; “Henüz yeni bir yönetimiz ama hemen tüzük değişikliğine gitmeliyiz. Ardahan’a bağlı bütün dernekleri bu federasyon altında toplayıp, güç birliği yapmalıyız” dedi. Geler, Ardahan Kültür Evi yönetimine seçilen isimlere başarılar dileyerek, konuşmasına son verdi.

 

 

 

Yeni Yönetim Kurulu

20’den 28’e çıkarılan Ardahan Kültür Evi yönetiminde eski üyeler yerlerini korudu. Ardahan Kültür Evi Yönetimi şu isimlerden oluşuyor; Tuncer Dağ, Togay Çoban, Güven Avşar, Ayhan Aydemir, Caner Yıldırım, Şafak Avşar, Bengül Karabacak, Gürhan Şimşek, Gürbüz Selçuk, Hülya Şimşek, Mihrican Deniz, Semra Atak, Kenan Terekeme, Veysel Karatay, Hakan Kılıç, Zeynep Karatay, Ramazan Tan, Cansever Korkmaz, Mustafa Şimşir, Volkan Coşkun, Atife Odabaş, Efrail Çiftçi, Bilal Sönmez, Akan Deli, Adem Saçin Engin Doğru, Özkan Işık ve Nesrin Güneş.

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA