GECİKEN KÜLTÜRÜMÜZ

İstanbul, Esenyurt, incirtepe depo durağında yapımına 2011 yılında başlanan Ardahan kültür evi inşaatı; üç yıldır inşaatı tamamlanmadığı için, açılışı yapılamıyor.
Bu haber 2014-05-24 18:06:26 eklenmiş ve 773 kez görüntülenmiştir.

GECİKEN KÜLTÜRÜMÜZ  

 

Seçim süresi içerisinde,Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu;Hanak Derneği yemekli toplantısında,1500 kişi önünde ve bir çok yerde"23 Şubat Ardahanın kurtuluş günü, Ardahan kültür evinin anahtarını teslim edeceğim", sözünü vermiş ve bu sloganı bölge toplantılarında sürekli dile getirmişti. Aradan uzun süre geçmesine rağmen çok ucuz bahanelerle sözünü bir türlü yerine getiremeyen Kadığoğlu; bu tutumla bölge insanın kültürü üzerinden yapılan siyasettin oy devşirmeden ibaret olduğunu gördük.

"Kültür evinde siyaset olmaz ! 

"Bir yıl önce dernek tabelası bile asıldı, ama açılışı gerçekleşmedi;

Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu tarafından tabelası yaptırılmış ve asılmışken, Dernek tabelasında Esenyurt Belediye yazısı tepkilere neden olunca tabela geri sökülmüştü.

Tepkilerin nedeni ise; Samsun federasyon binası adeta AKP lokaline dönmüş olmasıdır.

"Ardahan kültür evi bir partinin arka bahçesi olması asla kabul edilecek bir durum değildir".


Kültür evi inşaatı üzerinden 3 yıldır yapılan siyaset ,Ardahan kültürünü zedelemektedir.

Bir çok spekülatif haberlere ve siyasi ayak oyunlarına alet edilen,Ardahan Kültür evi inşaatı açılışı yapılmadan çürümeye terkediliyor olmasın !
Kadıoğlu ve Dağ arasında söz düellosuna, bir inatlaşmaya dönüşen kültür evi inşaatı;Ardahan kültürününün ve bölgenin onur, gurur meselesine dönüşmesi, her kes tarafından yadırganır bir tutumdur.

Kültür evi binası,Ardahan’ın Kurtuluş günü olan 23 Şubat dört yıl daha bekleneceği algısı ortada dolaşırken,Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; "Tuncer Dağ Dernek başkanı olduğu sürece, derneğin açılışını yapmayacağım" derken, Dağ ise; "neye malolursa olsun açılışı en kısa sürede yapacağını belirtmektedir.

Esenyurt Belediyesine ait, toplamda 1000 m2, 680 m2 alanında yapılan, Ardahan Kültür evi yapımı tamamlandığında; bina içinde her ilçe derneğine ait bir lokal, Ardahan Fedarasyonu ve Hoçvan Federasyonuna ait 2 ayrı lokal, tiyatro salonu ve kurslar için eğitim sınıfları, misafirhane, basın odası ve daha birçok bölümden oluşan bir kültür merkezi olacak.

DKMHABER-suatincedere@hotmail.com

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA