Türkiye'de Kürt-Türk, Sağ-Sol vb. oyunların bitmesi dışardaki Türkiye düşmanlarını ve içerdeki taşeron maşaları adeta çileden çıkardı. Buldukları en ufak fırsatı değerlendiriyorlar.
Bu haber 2014-05-24 09:12:53 eklenmiş ve 980 kez görüntülenmiştir.
Türkiye'de Kürt-Türk, Sağ-Sol vb. oyunların bitmesi dışardaki Türkiye düşmanlarını ve içerdeki taşeron maşaları adeta çileden çıkardı. Buldukları en ufak fırsatı değerlendiriyorlar.
Provokatörler Okmeydanı'ında yeniden ortaya çıktı. Olaylar için yeni bir 'Alevi- Sunni' çatışması çıkartılmak istendi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesinde ülkedeki Alevi grupların miting yapması ve mitinglerde olay çıkartılması amaçlandı. Alevilerin ve halkın sağ duyusu provaktörleri boşa çıkardı.
Berkin Elvan, Burak Karamanoğlu ve son olarak Uğur Kurt'un kör kurşunla vurulmasıyla gözler yine Okmeydanı'na çevrildi. İstanbul'da illegal örgütlerin etkili oldukları yerler arasında yıllardır Gazi Mahallesi, Kâğıthane Nurtepe, Sarıyer Küçükarmutlu, Ataşehir 1 Mayıs Mahallesi, Okmeydanı olarak polis kayıtlarına geçti. Çeşitli illegal grupların başını çektiği bu yerlerde son dönemde eylemler nispeten azaldı. Ancak Okmeydanı'nda gerilim hiç dinmedi. Acıların adresi 'Şark Kahvesi' ve civarında olaylar bitmek bilmedi.