HOÇVAN İŞ CAMİASI AQUARİS'TE BULUŞTU

Ardahan-Hoçvan İş Camiası Sarıyer Aquaris Restaurantta bir araya geldi.
Bu haber 2014-05-22 13:38:07 eklenmiş ve 1147 kez görüntülenmiştir.

HOÇVAN İŞ CAMİASI AQUARİS'TE  BULUŞTU

 

Ardahan-Hoçvan İş Camiası Sarıyer Aquaris Restaurantta bir araya geldi.

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) bu ayın (31 Mayıs 2014 Cumartesi) 31'nde Esenyurt'ta aldıkları binalarının, 2-3 trilyonluk mülkiyetlerinin açılışını yapacak.  Sanırım mülkiyet alanında ilk defa bölgemizin bir federasyonu bu yönlü önemli bir mülkiyete kavuştu. Ve istese bir anada trilyonluk bütçeler oluşturabiliyor.

 

Açılışın ardından Haziranın 20-21'de Ardahan-Hoçvan'da yapılacak olan "Yayla Festivali"nin son hazırlıklarını yapıyor. Haberini yaptığımız gibi bu yıl devrim niteliğinde bir karara da imza atarak kendi bağrından çıkmış çok önemli bir sanatçı olan Hozan Dino'yu da 17 yıl aradan sonra Hoçvan'da Hoçvanlılarla buluşturuyor.

 

Bir STK olarak Hoç-Fed birbirinden önemli projelere, etkinliklere imza atarken, bir STK'nın ne demek olduğu hakkında önemli örnekler ortaya koyarken, diğer taraftan Hoçvan İş Camiası'da örnek tutumları ile herkesimden takdir alıyorlar.

 

Açılıştan önce Sarıyer Aquaris Restaurant'ta Yakup Süt Başkanlığında bir araya gelen Hoçvan iş camiasının açılışta neler yapılması üzerine görüş alışverişinde bulundu.

 

Federasyon yönetimi,  maddi anlamda bir sıkıntılarının olmadığını yaklaşan etkinlikler nedeniyle (Federasyonun açılışı, Yayla Festivali, devam eden Hoç-Fed Fotbol Turnuvası)  50-60 bin gibi bir masrafın olabileceğini belirttiiler.

 

Bu belirlemeler üzerine bazı iş adamları bu rakamı, hatta 70-75 bin tl'yi tek verebileceklerini belirtmeleri kabul edilmedi.

 SÜT HER YERDE, HER ETKİNLİKTE

Bölgemizi ilgilendiren her etkinlikte muhakak hep ön saflarda olan bir iş adamımız Yakup Süt. Süt'ün Hoçvanlı olması Hoçvan için önemli bir avantaj. Bölgemizin önde gelen bir değeri olan, Federasyonun mülkiyete kavuşmasında önemli bir rol oynayan, aynı zamanda ulusal ve uluslararası boyutuyla Türkiyenin önde  gelen bir iş adamı olan Yakup Süt, iş adamlarına hitaben kısa bir konuşma yaptı.

 saltkebap.jpg

Süt, Belediye başkanımız Çelikbilekle Saltanatkebap açılışında

Süt,  önemli olan bölgemizin, ülkemizin çıkarları doğrultusunda kurumların oturtulmasıdır. Bundan dolayı maddi-manevi konularda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Toplumsal alanda yükleri bölüşmeliyiz.  Arkadaşlarımız giderleri tek olarak üstlenmemeli. Hepimiz 3-5-10 katkıda bulunarak, yükü bölüşerek toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya daha iyi katkı yapacağımıza, bu anlamda toplumsal dayanışmayı daha iyi bir boyuta taşıyacağımıza  inanıyoruz dediler. 

 

Süt'ün görüş belirtmesinin ardından  toplantıda bulunan iş adamları birbirine yakın katkkılarla  75 bin liralık bir bütçe oluşturdular. Bu da Hoçvan Federasyonunun ve iş camiasının bir STK olarak her alanda ne kadar önemli bir mesafe kayd ettiğini ortaya koyması bakımından çok önemli bir örnekti.

 

Hoç-Fed'in kurumsal yapısı ve örgütlenme biçimi bölge STK'larımız açısından bir milat bir devrim niteliğinde. İnsan Hoç-Fed'in bu ileri düzeydeki örgütlenme yapısını  görünce darısı diğer STK'larımızın başına diye düşünmeden edemiyor...

isdunysihofedaquaris__10_.jpg

isdunysihofedaquaris__3_.jpg

isdunysihofedaquaris__5_.jpg

DOĞUMEDYA/İSTANBUL

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA