TREN İNEK SÜRÜSÜNE DALDI: 50 İNEK TELEF OLDU 30’U DA YARALI

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Gedik Satılmış köyü hemzemin geçitte 800 büyükbaş hayvanın bulunduğu sürüye Kars-Akyaka treni daldı. Olayda 50 inek telef oldu, 30 inekte yaralandı.
Bu haber 2014-05-20 19:32:44 eklenmiş ve 899 kez görüntülenmiştir.

Olay akşam saatlerinde Gediksatılmış köyüne 5 kilometre mesafedeki hemzemin geçitte meydana geldi. Çoban Mustafa Erzurum, arkadaşı ve çocuğuyla birlikte otlattıkları hayvanlarla köye doğru geldikleri sırada 800 adet büyükbaş hayvan sürüsüne Kars-Akyaka seferini yapmakta Doğu Ekspresi daldı. Bir anda treni hayvan sürüsünün içinde gören çobanlar neye uğradıklarını şaşırdılar ve yanlarındaki çocukla birlikte canlarını zor kurtardılar. Trenin çarptığı hayvan sürüsünden 50’si telef oldu, 30’u da yaralandı. Hayvanlara çarpan tren olayın arından geri giderek olay yerinden yaklaşık 1 kilometre mesafede durdu. Çobanın haber vermesi üzerine köylüler olay yerine akın etti. Can damarları, geçim kaynakları olan hayvanlarının cansız bedenleriyle karşılaşan köylüler feryat etmeye başladılar. Trenin geçişine izin vermeyen ve raylardaki hayvanların cesetlerini kaldırmayan köylüler yetkililerin olay yerine gelmesini istediler. Arpaçay jandarmasının da olay yerine gelmesiyle birlikte köylüler ikna edilmeye çalışıldı. Trenin geçine izin vermeyeceklerini sıkça ifade eden köylüler, zararlarının karşılanmasını ve devlet yetkililerin mağdur ailelere yardım etmelerini istediler.

Çoban Mustafa Erzurum, “Neye uğradığımızı şaşırdık. Ben hiç treni bile görmedim. Bir baktım ki tren hayvanların arasına dalmış. Kaçıp canımızı kurtardık. Çok üzgünüm.” dedi.

Muhtar Zaman Çiçek de, bölgede sık sık benzer olayların yaşandığına dikkat çekerek köylülerin zararlarının karşılanmasını istedi.

Aynı yerde bundan önceki yıllarda da tren kazalarının olduğunu, araçlarına tren çarptığını hatta yaralanmaların bile olduğunu belirten köylüler, bölgenin adeta korku bölgesi olduğunu ifade ettiler.



Havanın yağışlı ve soğuk olmasına rağmen telef olan hayvanlarının yanında üzüntülerini dile getiren yaralı hayvanlarının köye götürebilmek için çaba sarf eden köylüler ne yapacaklarını şaşırdılar. Arazinin çamurlu olması nedeniyle de kurtarıcı araçların giremediği bögede tam bir hayvan kurtarma operasyonu yaşandı. Herkes kendi yaralı hayvanının yanına giderek dert yandı. Köylüler yaklaşık 600 kiloyu bulan inekleri traktöre atmak istedilerse de başarılı olamadılar. İnsan gücüyle yaralı hayvanlarını traktöre atamayan köylülerin kendi imkanlarıyla ortaya koydukları kurtarma operasyonu sürüyor.

Köylüler yarın jandarmaya giderek şikayette bulunacaklarını ve haklarının verilmesi için mücadele edeceklerini kaydettiler. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

 

KHA-DHM -HABER

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA