Iğdır Ovasında Tahliye Kanalları Temizlenmeli

Ülkemiz tarımının önemli merkezlerinden biri olan Doğunun Çukur ovası Iğdır’da bu yıl aşırı yağışlardan dolayı tahliye kanallarının temizlenmesi zaruriyetini doğurdu
Bu haber 2014-05-20 12:11:59 eklenmiş ve 554 kez görüntülenmiştir.

Ziraat mühendisi Ahmet Malgaz, Iğdır ovasında bulunan yer altı tahliye kanallarının bazılarının, erozyon sonucu toprakla dolması nedeniyle tıkandığını kaydederek, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) bunları uzun süredir temizlemediğini öne sürdü.

Malgaz, Iğdır ovasında üreticilere tarım alanlarındaki yağmur sularının giderilmesi için ana tahliye kanallarını temizletmeleri uyarısında bulundu. Su taşkınlarının önlenmesi için tahliye kanallarının bir an önce elden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Malgaz, “Tarım alanlarının daha fazla zarar görmemesi için Halfeli’den, Kerimbeyli Köyüne kadar tüm tahliye kanallarının bir an önce temizlenmesi gerekiyor” dedi.

Iğdır’da Tarım alanlarında hala 20-30 hatta elli yıllık ana tahliye kanallarının kullanıldığına dikkat çeken Malgaz, “Tarlaları su basmasının en önemli sebebi bu tahliye kanallarının temizlenememesidir. Zamanla bu kanallar doluyor. Bazı yerlerde Devlet Su İşleri, bazı bölgelerde de sulama birlikleri, bu kanalların temizlenmesi için çalışmaları başlatmalıdırlar. Çiftçilerimiz de bu konuda duyarlı olmalı diye konuştu.

Iğdır genelinde Tarım alanlarındaki suyun tahliyesi için tahliye kanallarının temizlenmesi gerektiğine vurgu yapan Malgaz, yıllar önce kazılan bu kanalların zamanla deforme olduğunu ve yabani otlarla, çamurla tıkandığını söyledi.

Haber: Murat akkuş/Iğdır

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA