ÇELİK, DOĞU MEDYA'YA SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

2014 Mart yerel seçimlerinde Beykoz DSP Başkan Adayı olarak seçime giren Recayi Çelik geçen seçim sürecini değerlendirdi.
Bu haber 2014-05-20 10:09:51 eklenmiş ve 671 kez görüntülenmiştir.

ÇELİK, DOĞU MEDYA'YA  SEÇİM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Efendiliği, mütevaziliği ve dürüstlüğü; bilgeliği ile herkesin sevdiği-saydığı Ardahanlı Hemşerimiz, 2014 Mart yerel seçimlerinde Beykoz DSP Başkan Adayı olarak seçime giren Recayi Çelik geçen  seçim sürecini değerlendirdi.

 

Çelik, değerlendirmeye geçmeden önce Soma'da meydana gelen faciaya değindi. Tüm türkiye'ye baş sağlığı diledi.

Çelik, "Bir atasözü var, (ateş düştüğü yeri yakar)  diye. Fakat Somaya düşen ateş tüm Türkiye'yi yaktı, tüm Türkiye'yi kasıp kavurdu. Ölen tüm madencilerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyor, ulusumuzun başı sağolsun" dediler.

Soma felaketi, iş güvenliği konusunda alınan kararların kağıt üstünde kaldığı, uygulanıp hayata geçirilmediğini, bir göstergesidir.

Soma  felaketi ile  Türkiye'de sadece iktidar değil, ciddi bir muhalefet eksikliğininde olduğu ortaya çıkmıştır.

 

KUTUPLAŞMA SİYASETİNİ KIRAMADIK

 

Mart Ay'ında yapılan 2014 yerel seçimlerini de değerlendiren Çelik, Ülke genelinde Ak Parti ve CHP olarak ortaya çıkan Kutuplaşma siyasetinin ülke genelinde olduğu gibi Beykoz özelinde de kırılmadığını belirtti. DSP'nin istediği şekilde sonuçlanmadı.

DSP olarak diğer partilerle ne kadar rakip olsakta uç siyaset gütmedik.  Siyasette kutuplaşma değil, kucaklaşmayı esas aldık.

Siyasette hizmet noktasında halkın bulunduğu meydanalara açılan kapılar vardır. Bu kapıları siyasi partiler temsil ederler. Halk hangi siyasi partinin hizmet etmesini istiyorsa o kapıyı aralar. Beykoz halkının ezici çoğunluğu Ak Parti kapısını araladı. Siyasetçiler olarak bizim halkın bu kararına saygı duymamız gerekiyor.

Diğer siyasi parti temsilcileri Başkan Çelikbilek'i tlf vb. arayarak kutlarken, biz Beykoz halkının kararına duyduğumuz saygıdan başkanın kendilerini bizzat makamına giderek ziyaret ettik. Beykoz halkının menfatine çalışması için başarı dileklerinde bulunduk.

Demokrasinin gereği budur. Siyasi parti temsilcileri bu tür yaklaşımlarla gerginleşen havaları kırarak, halkı da kutuplaşmalardan uzaklaştırırlar. Halkı birbirine yakınlaştırırlar.  Siyasetin en büyük görevlerinden biri kutuplaşamayı engellemektir. Kutuplaşma yerine kucaklaşmayı sağlamaktır. Malsef ülkemizde bunun tam tersi yapılıyor.

 

DERNEKÇİLİKTE SANCILI SÜREÇ DEVAM EDİYOR

 

Hemşerimiz olarak Beykoz'daki Ardahan ve KAİ dernekçiliğini sorduğumuz çelik bu konuda hala sancılı bir sürecin devam ettiğini belirtiler. Dernekçilik alanında Doğu Medyayı , bizleri takip ettiklerini belirten Çelik " Bu konudaki uzmanlığınızdan dolayı sizi kutluyoruz" İstanbul ve tüm bölgede Doğu Medya-Doğu Haber'in  stk-iş- siyaset dünyasının birbiriyle buluşmasında yeni bir çığır açtığını önemli bir boşluğu kapattığını, tüm toplumsal kesimler tarafından büyük bir takdir topladığını belirttiler. 

Çelik Doğu Haber-Doğu Medya olarak belirttiğiniz gibi KAİ dernekçiliği Kars-Ardahan-Iğdır'ın ayrı illere ayrılması ile misyonunu tamamlamıştır.

Bu anlamda Beykoz'da Beykoz Ardahanlılar Derneği süreç içinde eksikliklerini gidererek, kişilerin hegemonyasından kurtularak, kurumsallaşarak  Ardahan kitlesini kucaklayacaktır.

KAi derneği de var olacaksa adını Beykoz Karslılar olarak değiştirmesini, sınırını belirlemesi gerekiyor. Çünkü KAİ'nin toplumsal karşılığı ve alt yapısı kalmamıştır.

 

Beykoz'da yakın bir zamanda Beykoz Ardahanlılar Derneğinin kongresi yapılacak. Başkanlık için Yusf Sit'in adı geçiyor. Sizde yeni ve güçlü bir kadroyla Beykozda üzerinize düşen görevi yapıyorsunuz, yapacağınızı beyan etmişsiniz. Bu meyanda sizin gibi dernekçiliği iyi bilen 15-20 kişilik çekirdek bir kadro birbiriyle buluşursa ortaya çıkarsa bölgemizle ilgili dernek sorunları kısa bir zamanda çözülür. Bu konuda doğru temelde yapılacak çalışmalara da sonuna kadar destek olacağımızı belirtiyoruz dediler...

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA