ARDAFED'E DEVRİMCİ YÖNETİM!

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 2. Olağan Kongresini Kağıthane Belediyesi Meclis Salonunda icra etti.
Bu haber 2014-05-19 01:18:34 eklenmiş ve 1599 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED'E DEVRİMCİ YÖNETİM!

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 2. Olağan Kongresini Kağıthane Belediyesi Meclis Salonunda icra etti.

 

Saat 12.00 de başlayan kongre 16.30'a kadar sürdü. Kongrede Divan Başkanlığına Kaisiad başkanı Süreyya Çinik seçilirken divan üyeliklerine de Kemal Taştan, Mustafa Kupeli seçildiler. Kongreyi tek kelime ile mükemmel bir şekilde idare ettiler.

 

Kongre öncesi  Ardahan'ı diğer güçlü federasyonlar düzeyine çıkarmak için Güven Doğruyol başkanlığındaki federasyon yönetimi 6-7 toplantı yaptı. Doğruyol, büyük bir özveride bulunarak kesinlikle tekrardan aday olmayacağını söyledi ve olmadı.

 

Bu toplantılarda mevcut yönetim tekrardan aday olmayacağını açıklarken aynı zamanda ARDAFED'i kurumsallaştırmak, Ardahan lobisinin ayaklarını güçlü bir şekilde oluşturmak ve oturtmak için arayışa girdi.

 

Bu arayış sonucu matbaacılık sektöründe Türkiye'nin devlerinden olan ulusal ve uluslarası boyutuyla Türkiyenin önde gelen Ardahanlı  İş adamlarından olan, yıllık cirosu 50-100 milyon olan, yüzlerce insanın bünyesinde çalıştığı; 2010 yılından beri federasyona herhangi bir çıkar vb. gütmeden sürekli destek olan Aytein Kaya'ya başkanlık teklifi götürdüler.

 

Kaya'da mademki Ardahan için bize geldiniz Ardahan'a canım feda dedi.  Türkiye'nin diğer güçlü STK'ları gibi ARDAFED'in kurumsallaşması ve mülkiyete kavuşturulması gerekmektedir. Bizde diğer bölgelerin iş adamları gibi neden üzerimize düşeni yapmayalım. Eğer delegasyon 2.bir aday vb. çıkarmazsa, arkadaşlar ittifak ederse  başkanlık teklifini kabul edebileceğini belirtti. 

Ve 1 yıl içinde:

---Federasyonu Şişli- Mecidiyeköy Civarında plaza türü bir yapılanmayla mülkiyete kavuşturma

---Türkiye genelinde başarılı Ardahanlı  tüm ünv. öğrencilerinin tesbiti ve burs verilmesi.

--- Ardahan'da ihtiyaç sahibi öğrencilerin tesbiti kırtasiye, giyim kuşam giderlerinin karşılanması... gibi bugüne kadar kimsenin hayal edemeyeceği üç önemli projeyle Ardahana hizmet edecğini belirttiler.

 

Kaya'nın  bir yıl içinde bu hedefi yerine getirecek güce sahip olduğunu kendisini tanıyan herkes bilir. Ardahanlılardan ziyade Kaya ulusal ve uluslararası boyutuyla iş adamı arkadaşlarından ve çevresinden faydalanarak bir yıl içinde Ardahan'a deyim yerinde ise çağ atlatacaktı.

 

Yıllardır iş adamları, akademisyenler, ileri gelenler STK'larda yer almıyor diye yeri göğü inletenler, avaz avaz bağıranlar,  Kaya'nın bu olumlu yaklaşımı ve çıkışı neticesinde birdenbire devrimci kesildiler. "Ey Ardahanlılar Ardahan elden gidiyor, federasyon sermayeye peşkeş çekilyor...!"  diye avaz avaz bağırmaya, nara atmaya  başladılar. Devrimci Fakir Yılmaz Ardahan'ı kurtarıp İstanbul'a Ardahanlıları kurtarma seferine çıkmış, İstanbuldaki Ardahan kurtarıcısı devrimci kurtarıcılarla buluşarak hep birlikte Ardahan'ı "hain" sermayenin elinden kurtardılar...

Bu devrimci çıkış ve mücadele sonucunda kongre salonunda birçok dernek yönetime yönetici vermediği için yap-boz, karala-çiz şeklinde bir yönetimle Yaşar Hoca (Yaşar Geler) başkanlığında Ardahan bayrağını İstanbul burçlarına diktiler...

 

İş adamı Kaya Ardahan'ı kurtarmak için bu kadar büyük bir devrimci kitlesi görünce " Estağfurullah arkadaşlar biz sizi yanlış anladık, sizin gibi büyük, özverili, çalışkan, devrimci yöneticiler varken... biz aday olabilirmiyiz, büyük ayıp, hata ettik çok estağfurullah hadi bana eyvallah... kusura bakmayın geri çekiliyorum, oyumuda size kullanıyorum..." diyerek Ardahan'ı kurtarmak için soyunan devrimcilerin önünü tıkamamak için geri çekildi.

 

Yönetim tüm iyiniyetine rağmen bu projeyi Ardahanlı devrimcilere! kabul ettirmeyince  yapılan listelerin hiçbirinde yer almadı. Yönetimin yanı sıra birçok dernekde mevcut yönetime yönetici vermedi.

 

Fakir Yılmaz'ın deyimiyle Ardahan Federasyonu Ardahan ve İstanbul'daki Ardahanlı devrimcilerle birleşip "devrim yaptı". Bu devrim yapılırken adını söylemekten korktuğum bir-iki devrimci dışarda kalırken, Mustafa Küpeli'de yöentime alınıp yönetim dahada muhkem olacak, hiçbir devrimci dışarda kalmayacaktı.  Küpeli kendini önerdi ama delege olamadığı için yönetime giremedi. Bu Ardahan için büyük bir kayıp. Ama demokraside çareler tükenmez yakın bir zamanda bir dernekten o ve diğer devrimci din kardeşlerimizde delege olarak geçip bu eksiği kapatabilirler.

 

Şimdi söyleyeceklerimi lütfen tüm Ardahanlılar  not alsın:

 

Ardahan'a karşı samimiyetinden asla şüphemizin olmadığı Yaşar geler'i, saf ve temiz Ardahanlıları da kullanarak federasyonu ele geçiren devrimci arkadaşlarımız Ardahan'a tersten bir devrim yaptılar. Ardahan şimdiki parayla 15-20 milyar (eski parayala trilyon) zarara uğradı.

 

Federasyon mülkiyete kavuşmayacağı gibi Şişli gibi bir merkezi yerden alınarak, taşınarak  Kartal yada Esenyurtta bir kümese haps edilecek. Birileri federasyonu işyeri, yazıhanesi gibi kullanacak.

 

Çıkacaklar Ardahanlıların içine "Eee  sizin için koşuyoruz hani reklam, hani para. Siz ne biçim Ardahanlısınız" diye ardahanlılara abancaklar...

 

Aksi Kaya'nın rahatlıkla ortaya çıkaracağı bir plazayı Şişli-Mecidiyeköy yada Kavacık gibi merkezi bir yerde tam olmasada yarım bir şekilde devrimci ve devrim yapan yönetimimiz ortaya çıkarırsa kendilerine inanmadığımız için çıkıp özür dileyeceğiz. Biz arkadaşlarımızı cidden tanımamışız. Bunlar gerçekten devrimci ve Ardahan sevdalısıymış, yanılmışız diyeceğiz. Mevcut yönetime, Ardahan'a ve STK'lara nasıl çalıştığımızı dost'ta düşman da bilir. Aynı şekilde bu yönetimin ve arkadaşlarında emrine girerek çalışacağız.

 

2015'in Mayıs Ayına kadar İstanbul'un saydığımız merkezi yerlerinde mülkiyet sorunu hal edilmezse sayın Geler'den çıkıp Ardahanın çok önemli bir yılını çaldığı için, Ardahan adını kullanarak üçkağıtçılık yapanlara  alet olduğu için  çıkıp Ardahan  halkından, Ardahanlılardan  özür dilemesini bekleyeceğiz.

 

Eğer bu yapılmazsa demogoji ve palavralarla kendi egolarını, kişisel çıkarlarını  tatmin için birilerinin Ardahanlıları nasıl kandırdıklarını, Ardahanlıların  nasıl gaza getirilip kullandığını net olarak görmeleri için bu yazımızı tüm Ardahanlıların bir kenara not etmelerini ve 2015'in mayıs ayında tekrardan açıp okumalarını istiyeceğiz...

 

Madem devrimcilerimiz devrim yaptılar, bir yarım plazayı  merkezi bir yerde dikmek Ardahanlılara hediye etmek boyunlarının borcu oldu. Ya bu borcu ödeyecekler. Yada çıkıp "hain sermeye" ve Ardahanlılardan özür dileyecekler. Aksi Ardahan adını kullanan üçkağıtçılar diye tarihe geçecekler. Kum saati tersine dönmeye başladı. Mayıs 2015'e kadar zamanınız var. Hadi bizi utandırın...

Mevcut yönetim yeni seçilen yönetime başarı dileklerini sundu. Ardından birlikte yemek yediler.

ard2kongre__7_.jpg

 ard2kongre__8_.jpg

ard2kongre__3_.jpg

ard2kongre__5_.jpg

ard2kongre__4_.jpg

ard2kongre__2_.jpg

ard2kongre__11_.jpg

ard2kongre__10_.jpg

ard2kongre__9_.jpg

Doğu Medya/Haber Analiz

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA