SARIYER BELEDİYESİNDEN AYNI GÜNDE İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK

Sarıyer Belediyesi Cuma günü (04-05-2014) "İşçi Filimleri Festivali" ve Hıdırellez Şenliği ile birbirinden önemli iki etkiliğe ev sahipliği yaptı.
Bu haber 2014-05-06 23:42:21 eklenmiş ve 638 kez görüntülenmiştir.

SARIYER BELEDİYESİNDEN AYNI GÜNDE İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK

 

Sarıyer Belediyesi Cuma günü (04-05-2014)  "İşçi Filimleri Festivali" ve Hıdırellez Şenliği ile birbirinden önemli iki etkiliğe ev sahipliği yaptı.

 

1. Etkinlik

Büyükdere Çelik Gülersoy Parkında "İşçi Filimleri Festivali" açılış töreni  saat 19.30'da gerçekleşti. Etkinlikte Türkiye ve dünya işçi sınıfının mücadeleleri, bu konularda çekilen bazı filimlerin gösterimi yapıldı. Konunun uzmanları konuşma yaptılar.

 

2. Etkinlik

Törende Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'te bir konuşma yaptı. Genç, sokaklar halkındır. Sokaktaki halktan korkup onlara sokakları yasaklarsanız, halk o sokakları sizden geri alır. Genç Türkiye'de yaşanan olaylara bakıldığında batı tipi bir demokrasiden söz etmenin imkanı yok ... dediler.

 

Genç, İşçi Filimleri Festivali" açılış töreninin ardından bu yıl 6.sı düzenlenen Hıdırellez Şenliğinin yapıldığı Çayırbaşı Stadı’na geçti.

 

Bu yıl 6.sı düzenlenen Hıdırellez Şenliği kapsamında Çayırbaşı Stadı’nı dolduran binlerce Sarıyerli gönüllerince eğlendi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de eşlik ettiği gecede birbirinden değerli Roman sanatçılar Sarıyerlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

 

Başkan Genç’ten Bolcanine daveti

 

Bir Hıdırellez Şenliğinde tekrar bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Genç, toplumun en önemli geleneklerinden olan ve sadece Roman vatandaşları değil bu coğrafyada yaşayan tüm halkı bir arada tutan bir kültür mirası olan Hıdırellez’in tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diledi. Sofralardan Halil İbrahim bereketinin eksik olmamasını dileyen Genç, herkesi bir kez daha gerçekleştirecekleri ve kendisinin de katılacağı Bolcanine ziyaretine davet etti.

 

Hıdırellez Şenliğinin videosu için linke tıklayınız...

 

http://www.sariyer.bel.tr/Basin/Gorsel/233/hidirellez-senlikleri.aspx

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA