ARDA-FED ÜYESİ BAŞKANLAR MANTI YEMEĞİNDE BULUŞTU...

Başkan adaylığını açıklayan Kartal Ardahanlılar Derneği Yöneticisi Eğitimci Yaşar Geler’in çağrısı ile Kadıköy'de ARDA-FED üyesi dernek başkanları Mantı yemeğinde buluştu.
Bu haber 2014-05-04 13:03:02 eklenmiş ve 1047 kez görüntülenmiştir.

ARDA-FED ÜYESİ BAŞKANLAR MANTI YEMEĞİNDE BULUŞTU...

Mayıs Ay'ında (18 Mayıs 2014) yapılacak olan  kongreden önce Ardahan Dernekler Federasyon’u sıklıkla toplantılar organize etmeye başladı.

Başkan adaylığını  açıklayan Kartal Ardahanlılar Derneği Yöneticisi Eğitimci Yaşar Geler’in çağrısı ile Kadıköy'de ARDA-FED üyesi  dernek başkanları Mantı  yemeğinde buluştu.

 

Başkanlar, yemekte genel kurul ve oluşacak yeni yönetimle ilgili fikir alışverişinde bulundu

 

Konuşmacılar Geler'e düzenlediği toplantı ve başkan adaylığını açıkladığı için kendisine teşkkür ettiler.

 

Yeni yönetimin tek ve ortak bir liste ile oluşturulması ağırlık kazanırken, yönetimle ilgili tam bir netleşme sağlanamadı. 3-4 guruplaşmanın olduğu federasyonda  her gurup kendi yönetim ve başkan adayını kabul ettirmeye çalıştı.

 fedomedo1.jpg

---Fakir Yılmaz'ın başını çektiği bir gurup federasona üye olmayan toplumsal alanda federasyonla ilgili çalışmalrın içinde adını duymadığımız bazı iş adamlarının federasyon yönetimini almaları gerektiğini, Yaşar Geler'in parasının olmadığını... Yapamaz dediler.

 

----Toplantıyı yöneten Federasyonun Başkanı Güven Doğruyol  ve mevcut yönetim ise federasyona katkı ve katılım bazında üzerine düşeni yapan sınırlı sayıda işadamları olduğunu, ancak bu  iş adamlarının yönetimde yer alabileceklerini belirterek, dışardan gelip içerde kimseye gazel okutamayız dediler.  Yönetici olacak olan iş adamı önce rüştünü ispat etmelidir.

Doğruyol, bu anlamda iş adamlarımızdan Aytekin Kaya'ya Başkanlık teklifini ilettiklerini söylediler. Mevcut yönetime federasyon delegesi olan iş adamları, derneklerden yetkin ve etkili insanları da katarak yollarına devam etmek istediklerini söylediler.

 

Dogrudan oluşacak yeni yönetimde hiç bir koşul öne sürmeden kişisel bir kaygıya düşmeden ne gorev verilirse yapacağız dediler. 

----Yaşar Geleri Destekliyoruz:

Toplantı'da ağırlık basan bir diğer görüş ise Medeni bir cesaret gösterek ortaya çıkan Yaşar Geler'i destekliyoruz yönünde oldu. Doğruyol ve Fakir Yılmaz'ın iş adamı adı vererek yönetime aday göstermeleri federasyona darbe olarak algılandı. Bu görüşe şidetle karşı çıkanlar oldu.

ARDASER Başkanı  Orhan Topçu, Kartal Ardahan Başkanı Ahmet Demirbaş vb. birçok başkan,  mevcut yönetimin federasyonda hala oyun yapmakla delegenin iradesi ile oynamakla suçlayarak federasyon ithal yönetimlelerle, şu şu iş adamı gelsin bizi yürütsün mantığıyla yönetmeye çalışıyorlar böyle yönetimler olamaz.  Bundan dolayı tüm gücümüzle Yaşar Geler Hoca'yı destekliyoruz dediler...

 fedmed__19__-_kopya.jpg

-----Beykoz Ardahanlılar Derneğini temsilen tolantıya katılan Doğu Haber-Doğu Medya İmtiyaz sahibi Yusuf Sit ise mevcut yönetimin güçlendirilerek devam etmesini, eğer iş adamları federasyona başkanlığı ve yöneticiliği düşünüyorlarsa üye olup yönetimlerde yönetici olarak yer alarak rüştlerini ispat etmelidirler...

Federasyon uzun ve meşakatli yollardan geçerek bugunlere geldi. Dernekler halka,  hitap ettikleri kitleleri yönetir.  STK'ların temel gücü kaynağı insandır. İnsanları para ile örgütlenemez, toplumsal değerler ve kriterlerle örgütlenir. Bugün Federasyon 20'nin üzerinde derneği bünyesine katarak mükemmel bir güç olmuştur. Bu güce kavuşmasını sağlayan da kurucu üyeler mevcut yönetim ve Doğu Haber-Doğu Medya olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık.

 

Federasyonu iflas etmiş bir şirket gibi gösterip başına şu şu iş adamları getirilsin demek   STK ruhundan tamamen uzak olmak, örgütlenmenin ö'sünü bilmemektir.

Federasyona üye ve delege olan, toplumsal duyarlılık ve sorumlululuğunu yerine getiren iş adamları ki sınırlı sayıda varlar. Bu yönlü çalışma yapan iş adamları  yönetime talip olmaları en doğal haklarıdır. Bu yönlü iş adamlarımızdan hangisi yönetime talip olursa sonuna kadar destekliyoruz dediler.

Aksine iş adamları gelsin federasyonu yönetsin mantığı STK mantığı değildir. Örgütlenmeye büyük bir darbedir...

Toplantıda tüm dernek başkanları kongre ile ilgili görüş ve önerilerini ortaya koydular. Ortak herkesin kabul ettiği bir yönetim istediklerini beyan ettiler...

fedmedo.jpg 

fedmed__18_.jpg

fedomedo.jpg

Doğu Haber-Doğu Medya

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA