Iğdır I-YÖDER’den Basın Açıklamalı Protesto

Iğdır Yurtsever Öğrenci Derneği son günlerde yaşanan olayları basın açıklaması ile protesto etti
Bu haber 2014-04-19 18:46:24 eklenmiş ve 637 kez görüntülenmiştir.

Iğdır Yurtsever Öğrenci Derneği( I-YÖDER) son günlerde gelişen olayları protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. BDP Iğdır İl Binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına I-YÖDER üyeleri katıldı. Basın açıklamasında üzerinde “ Serhedé an şoreş an şoreş” pankartının yanı sıra “KDP AKP Rojava’dan elini çek”, “ Faşizme karşı omuz omuza”, “ Diren KA-YÖDER, I-YÖDER seninle dövizleri dikkat çekti.

AKP çözüm yerine bastırma politikasını uyguluyor’

I-YÖDER adına basın açıklaması gerçekleştiren Hasan Koçuk, AKP’nin çözüm yerine bastırma politikası izlediğine dikkat çekerek” Türkiye ve Kürdistan’da yıllardır var olan savaşı bitirmeye yönelik ve Kürt sorununu çözmeye dair hiçbir politika geliştirmeyen AKP Hükümeti bu sorunları çözmek yerine bütün politikalarını kendini yaşatma ve iktidarını sürdürme üzerine oluşturmaktadır. AKP Hükümeti sorunları çözme yerine bastırma politikası izlemektedir. Bu da AKP Hükümetinin bu sorunları öteleme halkı oyalama ve sorunları yok sayma politikalarını izlediğini göstermektedir” dedi.

Koçuk, Son yerel seçimlerde bile HDP’ye yönelik yapılan ırkçı saldırılara göz yummuş ve BDP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıları hazmedemeyip seçim hilelerine başvurmuştur. Her yerde kendi egemenliğini hakim kılmaya çalışırken, devleti bir bütün kendine araç olarak kullanmaktadır. Bu yolla kendini daha fazla anti demokratik yollarla yaşatmayı amaçlamaktadır.

Irkçı ve faşist zihniyet Kürdistan’da sürekli canlı tutulmaya çalışılıyor’

Koçuk, Son zamanlarda yaşanan Üniversitelerdeki ırkçı saldırılara da değinerek “ Üniversitelerde son zamanlarda Doğu Akdeniz, Dicle ve Kafkas Üniversiteler başta olmak üzere birçok üniversitelerde yurtsever Kürt öğrencilerine ırkçı saldırılar gerçekleşiyor. Bu eylemlerin baskı rejiminin kontrolü altında bilinçli bir şekilde yapıldığı aşikârdır. Üniversitelerde iyice egemenleşen faşist ve ırkçı anlayış bütün kolluk birimleriyle birlikte saldırarak yurtsever, devrimci Kürt öğrencilerine yönelik bir sindirme savaşı içersindedirler. Sistemin kendi yarattığı ırkçı ve faşizan zihniyet artık yok edilmesi gereken bir gericilik iken Türkiye ve Kürdistan’da bu sürekli canlı tutulmaya çalışılıyor” dedi.

Katletseniz de linç etseniz de sisteminize boyun eğmeyeceğiz’

Koçuk son olarak sistemin tüm baskılarına rağmen boyun eğmeyeceklerine dikkat çekerek” Sistem şunu çok iyi bilmelidir ki hiçbir baskıya ve sindirmeye boyun eğmeyeceğiz. Katletseniz de ırkçılıklarınızla linç etseniz de ve tutuklasanız da sizin karşınızda sürekli duracağız. Sizlerle ve anti demokratik rejiminizle mücadele edeceğiz. Size tarih boyunca boyun eğmedik şimdide eğmeyeceğiz” dedi

Konuşmaların ardından kitle sessiz şekilde dağıldı.

Haber: Murat Akkuş/Iğdır

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA