"Rojava'da Katliam Olmadığını Ortaya Çıkardığımız İçin Saldırıya Uğradık"

Özgür Düşün ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Suriye'nin Rojava bölgesinde Kürtlere yönelik katliam yapıldığı iddialarının doğru olmadığını ortaya çıkardıkları için saldırıya uğradıklarını söyledi.
Bu haber 2013-08-12 18:59:02 eklenmiş ve 444 kez görüntülenmiştir.

Özgür Düşün ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, Suriye'nin Rojava bölgesinde Kürtlere yönelik katliam yapıldığı iddialarının doğru olmadığını ortaya çıkardıkları için saldırıya uğradıklarını söyledi. Koç, "Sivillere yönelik katliam söylentileri KDP'ye yakın çevreler de dahil, PYD dışında hiç kimse tarafından dillendirilmedi. PYD'nin iddia ettiği katliama ilişkin gösterilen tüm foto ve videoların, çoğu Esed katliamı olmak üzere başka yerlerde ve zamanda çekilmiş olduğu anlaşıldı. Özgür-Der gibi Suriye halkının direnişini destekleyen dernek ve camialar bunların sahte olduğunu ve katliam söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyince hedef haline geldik." dedi.

Özgür-Der Diyarbakır yöneticileri, derneğin Bağlar şubesine dün gece yapılan saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Dernek binasından yapılan toplantıda konuşan dernek başkanı Murat Koç, Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bölgede sivillere yönelik herhangi bir saldırının bulunmadığını ortaya çıkardıkları için hedef haline getirildiklerini söyledi. Van'da dernek binalarına yapılan saldırıdan sonra Bağlar'da ikinci kez saldırıya uğradıklarını dile getiren Koç, "Başımıza, kurumumuza ya da kurumumuz ile ilgili herhangi bir ferdimize yapılan saldırıdan da başta Kürt ulusal medyası olmak üzere bu işe sosyal medyada ya da farklı kanallarla aracılık eden kişileri sorumlu tutacağız." ifadelerini kullandı.

Koç, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin internet üzerinden kurumlarını hedef gösterdikten sonra saldırıların başladığını dile getiren Koç şunları söyledi: "Biz Rojava bölgesinde burada katliam olduğuna dair ortaya konan görüntülerin, belgelerin basın etiği açısından kendimize yakın haber sitelerinde, yalan olduğunu ortaya çıkardığımız için burada bir katliamın belgelenmediğini ifade ettiğimiz için korkunç biçimde saldırıya uğradık."

Derneğin Bağlar Şube Başkanı Nurullah Canpolat ise dernek binalarına molotof ile saldırı düzenlendiğini belirterek, "9 Ağustos gecesi Özgür-Der Van şubesine yönelik gerçekleştirilen molotoflu ve silahlı saldırının ardından dün gece Bağlar şubesine yönelik molotof kokteyli ile bir saldırı düzenlenmiştir." dedi. Dernek olarak Ortadoğu'nun bütününde şu veya bu milliyetçiliğin çözüm olmadığını dile getiren Canpolat, "Özgür-Der'in tutumunu politik hesapları aleyhine bir engel olarak gören aynı kesim, günlerdir sahip oldukları medya aracılığıyla gerekse sosyal medya vasıtasıyla Özgür-Der'i hedef göstermiştir. Tehditler savurmuş ve nihayetinde bu süreç art arda kurumlarımıza yönelik fiili bir saldırıya dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : "Rojava'da Katliam Olmadığını Ortaya Çıkardığımız İçin Saldırıya Uğradık"
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA