Sancaktepe 112 dev eserle tarih yazdı

Erdem, halkımızın araştırmacı, üretken aynı zamanda bilgi ve birikimle dünya standartlarında donanıma sahip olmasını arzulamaktayız' dedi.
Bu haber 2014-03-26 09:03:30 eklenmiş ve 598 kez görüntülenmiştir.

Sancaktepe 112 dev eserle tarih yazdı

 

İstanbul'un genç ilçesi Sancaktepe, geleceğe güvenle yürüyor. Hizmete giren 112 dev eserle ilçede tarih yazdıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, 'Sancaktepe'nin vizyonunu şekillendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bununla halkımızın araştırmacı, üretken aynı zamanda bilgi ve birikimle dünya standartlarında donanıma sahip olmasını arzulamaktayız' dedi.

 

 

5yıllık sürede yapılan çalışmalarla Sancaktepe, kabuğunu kıran ve geleceğe umutla bakan bir kent haline gelmesinin huzur ve mutluluğunu yaşıyor.

 

TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

Sancaktepe'de 2B, Milli Emlak ve belediyeye ait parsellerin tapu sorununun olmadığını ve tapu dağıtımının devam ettiğini belirten Başkan Erdem, 'Sancaktepe'de yapılmış en kapsamlı çalışma ile yıllardır çözülemeyen sorunu çözüme kavuşturduk. İlçemizde tapu sorunu kalmadı. Halkımıza hayırlı olsun' dedi. Erdem, 'Sancaktepe'de 2 bin 400 adet Milli Emlak parseli olup tüm parsellerin onayı Maliye Bakanlığı'ndan alınmış ve tapu devirleri devam etmektedir. Ayrıca bin 560 adet 2B parseli bulunuyor. Bunların yüzde 85'i tapusunu aldı. Kalan kısımların tapu devirleri devam etmektedir. Yine vatandaşın kullanımında olan bin 300 adet belediyeye ait parsel bulunuyor. Parseller üzerindeki hacizler kaldırılmış olup tapu devirleri devam ediyor. Vatandaşımızın yıllardır yaşadığı soruna çözüm getirdiğimiz için çok mutluyuz' diye konuştu.

 

En önemli yatırım gençlere ve kadınlara

 

Mutlu Evler Merkezi kadınları eğitirken, Genç Gelecek Merkezi ise gençleri geleceğe hazırlıyor. Her iki alanda yapılan çalışmalar Sancaktepe Belediyesi'ne Türkiye çapında birincilik ödülü kazandırdı. Sancaktepe'nin vazgeçilmez unsurlarından biri olan kadınları, sosyal hayatın içinde daha etkin hale getirmek için kurulan Mutlu Evler Merkezi, kurulduğu günden itibaren çok önemli faaliyetlere imza attı. Eğitimden sanata, yaz kurslarından kültür gezilerine ve ihtiyaç sahiplerine yardıma kadar birçok konuda etkinlikler yapan Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi, Genç Sancaktepe için büyük bir kazanım oldu. Geleneksel kültürümüzde herkese kol kanat geren 'Mahalle Anneleri' gibi çok önemli kültürü de ihya eden merkez, yetim çocukların boynu bükük kalmaması için onların daima yanında oluyor. Dil eğitimi ve çeşitli sanatsal etkinlikleri de hayata geçirerek başarılı olanlara sertifika da veriyor. Ayrıca psikologlar eşliğinde çeşitli ev ziyareti yapan Mutlu Evler Merkezi temsilcileri çocuklar için de çok farklı destekleyici eğitim çalışmaları yapıyor. Sancaktepe Belediyesi biliyor ki; bir mekâna kadın eli değmeden oranın kalkınması mümkün değildir.

 

Gençlere özel eğitim

 

Türkiye genelindeki gençlik çalışmalarına örnek teşkil edecek olan 'Sancaktepe Genç Gelecek' adlı proje hayata geçirildi. Okul gibi görülen proje çerçevesinde; kent yaşamı, geleceğe yönelik meslek seçimi, yaşanan bölgenin tanınması gibi konuların yer aldığı tarih, edebiyat, iletişim, kent yönetimi gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu eğitimler için alanında uzman kişiler görevlendiriliyor. Aynı zamanda proje çerçevesinde; mekân gezileri, konserler, konferanslar, paneller düzenleniyor. Kurulacak olan kulüpler ile de gençlerin bilim, sanat, kültür alanlarında pratik yapmaları ve ilgilendikleri konular ile alâkalı donanımlı bireyler hâline gelmeleri için çalışılıyor. Projelerle; gençlerin enerjisi, üretkenliği, farklı fikirleri Sancaktepe halkının faydasına sunuluyor. Sancaktepe 'Genç Gelecek' adlı proje ile Türkiye birinciliği kazandı, proje ödülünü Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

 

İstanbul'da 3 olimpik havuzlu ilçe

 

Sancaktepe Belediyesi, gençlerin spora daha çok vakit ayırabilmeleri için ilçe tarihine damga vuracak yatırımlara imza attı. Spora yönelik projelerden biri 3 adet Olimpik Yüzme Havuzu. Ana spor dallarından biri olan yüzme disiplinini yaygınlaştırarak gençlere kondisyon, çeviklik ve zindelik kazandırabilmek hedeflenmiş. Bunun için olimpik standartlara uygun olarak planlanan 3 yüzme havuzu, küçük yaşlardan başlamak üzere her yaş grubundan sporculara hizmet veriyor. Ayrıca engelliler için de havuzların bulunduğu tesisler Sancaktepe'yi ülke gündemine taşıyacak kadar büyük özenle tasarlanmış durumda. Başkan İsmail Erdem, 'Gayretlerimizin nedeni; gençlerimizin bir spor ve sanat dalının rehberliğinde yaşamlarını dizayn etmelerine zemin hazırlamak' dedi.

 

METRO 2015'TE TAMAMLANIYOR

 

Sancaktepe ile Üsküdar arasını 24 dakikaya indirecek tarihi metro projesinin inşaatının 38 ayda tamamlanarak 2015'te halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Metro hattında ileri teknoloji kullanılıyor ve metro, makinist olmadan da hareket edebilecek. Anadolu yakasının ikinci raylı sistemi olan hat, 22 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyonlu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattının tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülüyor. Depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinin de yer alacağı metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Sancaktepe arası seyahat 24 dakikaya inecek. Saatte 55 bin yolcu taşınması planlanan hattın hizmete girmesiyle, Sancaktepe'den yolculuk süreleri, Üsküdar'a 24, Yenikapı'ya 36, Taksim'e 44, Hacıosman'a 68, Atatürk Havalimanı'na 68 ve Olimpiyat Stadı'na 78 dakika olacak.

 

TÜRKİYE'NİN VE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK ŞEHİR HASTANESİ

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'en büyük hayalim' dediği şehir hastanelerinin en büyüğü Sancaktepe'ye kuruluyor. 4 bin 100 yataklı hastane, Sancaktepe'yi Sağlık Merkezi yapacak. Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe ilçesinde bulunan askeri bölgenin Trakya'ya taşınacağını söyleyerek, Avrupa'nın en büyük hastanesinin bu bölgeye yapılacağını belirtti. Erdem, Samandıra-Sarıgazi arasında bulunan 3 bin 150 dönümlük arsaya sahip bölgede yapılacak hastane ile Anadolu'nun birçok kentinden ve Avrupa'dan Sancaktepe'deki sağlık hastanesine gelebileceklerini ifade etti. Başkan Erdem, 'Anadolu yakasında insanlar Sancaktepe'ye gelecek. Bu istihdama da katkı sağlayacak, en az 15 bine yakın personel çalışacak. Bu da Sancaktepe halkına önemli bir fırsat sunacak. Bunun sonucunda hastanenin çevresinde önemli yatırımlar olacak. Çünkü burası Avrupa'nın en büyük hastanesi olacak. Buradaki ticaret bugün olduğunun iki katına çıkacak' diye konuştu.

 

KONGRE MERKEZİ VE 9 ÇOK AMAÇLI SALON

 

Sadece Sancaktepe'nin değil İstanbul'un da büyük kongre merkezlerine ihtiyacı var. Bu boşluğa cevap üretmek için hareket eden Sancaktepe Belediyesi, Abdurrahman Gazi Kongre Merkezi'nin temelini atarak önemli bir boşluğu doldurdu. Yapımı tamamlandığında Sancaktepe de, artık önemli ve büyük organizasyonlara hazır olacak. Diğer yandan ilçenin değişik bölgelerindeki merkezlerde yapılan 9 çok amaçlı salon ilçe sakinlerimizin ve tüm İstanbulluların hizmetinde olacak.

 

SANCAKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE GELİYOR

 

 

Kültür ve sanatın himaye edilerek yaşayacağına inanan Sancaktepe Belediyesi, çok kısa zamanda bilgi ve hikmetin yeşereceği zeminleri ilçeye kazandırmak için önemli yatırımlar yaptı. Bir kültür ilçesi olma yönünde emin adımlarla ilerleyen Sancaktepe, 5 Kültür Merkezi açarak bu konudaki kararlılığını gösterdi. Bu önemli yatırımların hayata geçmesi ile önemli bir boşluk dolacak. Başkan Erdem'in, 'kültür harcı karma' şeklinde adlandırdığı merkezler ilçenin kültür dünyasını şekillendirecek. Erdem, 'Biz, her kültür adımının büyük problemleri gidereceğine inanıyoruz' ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA