ÇAPAN, ÖLÜRSEM DAHİ ÖLÜMÜ SEÇİN...

ÇAPAN, ÖLÜRSEM DAHİ ÖLÜMÜ SEÇİN...
Bu haber 2014-03-26 02:09:31 eklenmiş ve 749 kez görüntülenmiştir.

ÇAPAN, ÖLÜRSEM DAHİ ÖLÜMÜ SEÇİN...

Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan, dün Mehterçeşme Gaziler Parkı'nda görkemli bir mitinge imza attı. Binlerce kişinin katıldığı mitinge CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat, CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, eski Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın ile 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olan Dr. Vecdet Öz de katıldı.

 

Çeşitli sanatçıların türküleriyle renk kattığı mitingde sırasıyla Ekrem İmamoğlu, Çetin Çapan, Özgür Karabat, Dr. Bülent Kerimoğlu ve Dr. Gürbüz Çapan birer konuşma yaptılar.

10 YIL SONRA EL ELE TUTUŞTULAR VE SÖZ VERDİLER

Büyük bir coşkunun yaşandığı mitingde CHP'nin Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi adayları da tanıtıldı. Dikkat çeken dövizlerin açıldığı mitingin en önemli detayı ise, 2004 yerel seçimlerinde ayrı partilerde yarışınca Esenyurt'u AKP'ye kaptıran Dr. Gürbüz Çapan ve Dr. Bülent Kerimoğlu'nun bu kez el ele vererek Esenyurt'u geri alma sözü vermeleri oldu.

 

 

 

 

 "GÜRBÜZ ÇAPAN BENİM DE AĞABEYİM"

 

Mitingde konuşan CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Esenyurt'u kazanma sözü verdiğini vurgulayarak "Sayın Gürbüz Çapan sadece Çetin Çapan'ın abisi değil benim de abim, hemşerim, meslektaşım. Kendisi hukuksuzluklara karşı mücadele etti AKP faşizminin mağduriyetine karşı mücadele etti. Esenyurt'ta her birimiz birer Gürbüz Çapan olacağız, her birimiz birer Sarıgül olacağız, her birimiz birer Kemal Kılçdaroğlu olacağız. Sizlere, Esenyurt'a Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir emanetini, bir çağrısını iletmek için geldim. Esenyurt'ta Çetin Çapan'la birlikte seçim kazanmanın sözünü verdim. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

 "SANDIĞA GELMEMEZLİK ETMEYİN"

 "Bizim geleneğimizde şöyle bir laf var; "Düşmanın attığı taş değil, dostun attığı gül yaralar" diyen Kerimoğlu, "Sakın ola ki bir tekiniz sandığa gelmemezlik etmeyin, bir tekiniz Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Çetin Çapan'a oy vermemezlik etmeyin. Bu sayın genel başkanımızın sizlere çağrısıdır. Sizlerden biz Esenyurt'u, Avcılar'ı, Başakşehir'i kazanmanın sözünü genel başkanımıza verdik. Her birinizden bu konuda görev bekliyoruz" dedi.

 

 

 

"GÜRBÜZ ÇAPAN İÇİN KAZANMAK ZORUNDAYIZ"

 "Hepinizi çok özledim, hepinizin başımın üstünde yeriniz var, sizin de bana olan sevginizi yakından biliyorum" diyen Kerimoğlu, daha sonra şunları söyledi: "Beni mahcup etmeyin. Benim için de Cumhuriyet Halk Partisi için de, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için de ve dahası Türkiye'de faşizme karşı, hukuk dışılığa karşı CHP'ye, Sayın Çapan'a oy verin. Sizlerden ricam, Çetin Çapan Gürbüz Bey'in kardeşi. Az evvel söylediğim gibi ben de kardeşiyim. Her birimiz bu seçime, bu baskı ve hukuksuzluklara karşı Sayın Gürbüz Çapan için kazanmak zorundayız. Sandıklardan onun adına her birimiz birer Gürbüz Çapan olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapalım."

 

"BİZ BÖLÜNDÜK DİYE BU ŞEYTANLAR ÇIKTI ORTAYA"

Mitingin son konuşmacısı Dr. Gürbüz Çapan oldu. Kendi aralarındaki bölünmeden dolayı AKP'nin Esenyurt'ta iktidar olduğuna dikkat çeken Çapan, artık bir arada olduklarını ve bölgedeki tüm ilçelere CHP bayrağı çekeceklerini söyledi. Çapan, "Esenyurt yoksul olabilir ama akılsız ve vicdansız değil. Esenyurt tufaya getirildi, Esenyurt kumpasa geldi. Biz bölündük diye bu şeytanlar çıktı ortaya. Şimdi bir aradayız. Buradan söylüyorum, Çatalca'dan, Silivri'ye, Avcılar'dan, Büyükçekmece'ye, Küçükçekmece'den, Bakırköy'e bütün bölgeyi masmavi boyayacağız yeni baştan" dedi.

"ÇOCUKLARINIZ BÜYÜDÜ"

Bülent Kerimoğlu'na Bakırköy'ü, Özgür Karabat'a başakşehir'i teslim ettiklerini ifade eden Çapan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocuklarınız büyüdü. Allaha çok şükür Bülent Kerimoğlu mesela, Bakırköy'ü teslim ettik ona. Alıp adam gibi belediyecilik yapacak. İşte Özgür Karabat, Başakşehir'de şehircilik yapacak. Ben de bunların hepsine göz kulak olacağım. Çetin burada hepinizin emrinde olacak, ben de yol göstereceğim. Burada bölgede olsun, Avcılar için de söylüyorum, Beylikdüzü için de söylüyorum; muhatabınız biziz. Adaylarımıza sonuna kadar kefiliz. Partideki yönetici arkadaşlarımızla da ne biliyorsak paylaşacağız, onlar da halkımızla paylaşacak. Kimse belediye alıp kaçmayacak. Belediyeyi aldıkları günün ertesi günü büyük kara ciplerle dolaşmayacaklar.

 

"ESENYURT İSTANBUL'UN AKIL BAHÇESİDİR"

Gözünüzü kapatıp bir hatırlayın; 2004'ten sonra Esenyurt'u kara cipler kaplamıştı. Cipler birden artmıştı. Hatta bana, "Sen bize hiç bakmadın, bak bunlar ne güzel paylaşıyorlar" dediler. Onlar parayı paylaşmışlardı, ben aklı paylaşmaya çalıştım. Bir sürü Gürbüz Çapan yetiştirmek istedim. CHP'nin adaylarının çoğu Esenyurt'ta olacaktı neredeyse. Başıma bu işler gelmeseydi Kadıköy'e kadar uzanacaktık. Esenyurt İstanbul'un akıl bahçesidir, bunu herkes biliyor. Yoksul olabiliriz, bu kader değil, burada yeneceğiz.

 

"ESENYURT'UN İMKANLARINI HALKA KULLANACAĞIZ"

Kursaklarına ne almışlarsa milim milim geri çıkaracağız. Esenyurt'un bütün imkanlarını halka kullanacağız. Birinci şık; okul yapacağız, ikinci şık; kreşler yapacağız, kadınlar özgürleşecek, üçüncü şık; iş bulacağız, iş alanı kuracağız, dördüncü şık da hep beraber uyuşturucunun önünde duracağız. Bu konuda Bülent de bize yardım edecek, hem doktor hem belediye başkanı olarak. Bakırköy'e buradan giden çocuklarımıza gayet sevgiyle, dostlukla, yoldaşlıkla, yol arkadaşlığıyla. Yoksuluz, yoksulun düşmesini ancak varsıldan koruyabilir. Onların bir koluna girmesi gerekir.

"UYUŞTURUCUYU HEYKELLE, RESİMLE YENECEĞİZ"

Çocuklarımızı seveceğiz, onları sevmesek tedavi edemeyiz. Onları bir yere bağlamakla bu işi çözemeyiz. Onların aklını ve elini meşgul edeceğiz. Her mahalleye kültür merkezleri kurup resim, heykel, seramik kursları yaptırıp meşgul edeceğiz onları. Dolayısıyla uyuşturucuyla mücadelemizle başa çıkacağız.

 

"RAMAZAN AYINDA ÇADIRLAR CAMİ AVLULARINDA KURULACAK"

Din merkezlerinin, ibadethanelerin eşit olması Mustafa Sarıgül'ün referansıdır. O iyi bir örnektir. Onu bütün metropolde, belediyelerimizin tümünde yayacağız. Bütün belediyelerimiz camilerin masrafını karşılayacak. Camilerimizin hocalarını dilenmekten kurtaracağız. Bakımını, onarımını yapacağız. Ramazan ayında da çadırı caminin avlusuna kuracağız, meydana kurmayacağız. Meydanda göstermeyeceğiz yoksula yemek verdiğimizi.

 

"CEMEVLERİNİ RESMİ İBADET YERİ OLARAK TANIYACAĞIZ"

Cemevlerini resmi ibadet yerleri olarak tanıyacağız. Cemevlerinin dedelerine maaş bağlayacağız, orada çalışan elemanlara da. Oranın günlük temizliğini belediye kendi temizliğini yapar gibi yapacak. Kilise havra bizde gerek yok şimdi ama olan yerler var. Bakırköy'de var mesela. Bakırköy'de havranın da, kilisenin de bakımını, tamirini belediyemiz yapacak. Din adamlarını dilencilikten kurtaracağız.

"BAŞKAN YARDIMCILARINI BEŞYÜZLER MECLİSİ SEÇECEK"

İki tane belediye başkan yardımcısı olacak; birisi zabıtaya bakan biri de imar-teknik işlere bakan iki yardımcıyı oluşturacağımız Beşyüzler Meclisi seçecek. Sandık temsilcilerinden üç kişiyi bire düşüreceğiz. O başkan yardımcılarını onların 250 bin oyuyla değiştireceğiz. İkisi de belediye başkanına kul olmayacak, bağımsız olacak. Onları geri çağırma Beşyüzler Meclisi'nin üçte iki oyuyla olacak. Dolayısıyla güçlü yardımcılar. Bir adam değil, üç tane güçlü adam olacak yönetimde.

"NECMİ KADIOĞLU 10 YILINIZI ÇALDI"

Bugün belediyede çalışan kardeşlerime şunu söylüyorum; Necmi Kadıoğlu onların 10 yılını çaldı. Biz onların zamanını kötü kullanmak istemiyoruz. Sandık başkanlarına söylüyorum, dikkat edin bize katılanları koruyacağız orada. Ama afişlerimizi söken, seçim ofislerimizi bombalamaya çalışan, otobüslerimizin camını kıranların hesabını da göreceğiz.

 

"BİR MAKAM OLMASI ŞART DEĞİL"

İsa Peygamber; "Ben hiç kimseyi seçip ayırmadım ama beni seçip ayırdılar" demiş. Benim de başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Canım yolunuza kurban! 19 yaşından beri eşitlik ve adalet kavgası veriyorum. Bir makam olması şart değil, abilik yaparak da bunu çoğaltacağız.

 

 "BU KORKAKLARI 30 MART'TA KOVUN İSTANBUL'DAN"

Bu yönetim faşizme de uymuyor, tek kişilik diktatörlük. Ağaca parka bakıyor park bahçe müdürü oluyor, bir bakıyorsun zabıta müdürü oluyor, bir bakıyorsun itfaiye amiri olmuş, bir bakıyorsun trafo yapıyor, trafo açarken bağırıyor. O ne yapıyorsa ufak minyatürler de aynısını yapıyorlar. Korkaklar korkutmaya çalışırlar. Bunlar korkaklar! Bu korkakları 30 Mart günü İstanbul'dan kovunuz. Bunları İstanbul'dan kovarsanız, bunların maması kesilir. Kursak bağları kopunca ezberleri bozulup birbirlerine düşecekler.

"HER NUMARAYI YAPIYORLAR SANIYORLARKİ MİLLET DUYMAYACAK"

Buradan çıkıp İstanbul'u alacağız. İstanbul'u alırsak 1 yıl sonra Türkiye'yi size biz teslim edeceğiz. Türkiye'de insanlığın, demokrasinin, hoşgörünün, barışın, kardeşliğin, birbirini ötekileştirmemenin hükümetini kuracağız. Herkese kapıyı açtık. BDP'yi de geri çağırıyoruz, MHP'yi de geri çağırıyoruz, AKP diyenleri de geri çağırıyoruz. Bu zalim diktatörlerden, bu zalim soygunculardan kurtulmanın yolu sandıklardan geçmektedir. Her numarayı yapıyorlar; Twitter'ı kapatıyorlar, gazeteyi televizyonu kapatıyor, müteahhitlerine kumpas kurduruyor, para toplayıp televizyonları satın alıyorlar. Sanıyorlar ki millet bunları duymayacak.

 

"ANAP'TAN KÖTÜ OLACAK BUNLARIN SONU"

Dün maliye bakanı, "Yolsuzlukları örtemeyiz" diye açıklama yapıyor. E niye örttünüz? Madem çok namuslunuz da niye örttünüz? Darmaduman olacaklar. ANAP'tan kötü olacak bunların sonu. Sokağa çıkamayacaklar. 30 Mart günü sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum. Herkes oyunu kullandıktan sonra sandığın başında bekleyecek. Az oyları kendilerine yazıyorlarmış, yaptıkları hileler var. Arkadaşlar çalışıyor, siz de onlara yardım edip koruyun, kollayın. Oyunuzu verip kaçmayın. Gidip orada akşama kadar bekleyin. Aç bekleyin, susuz bekleyin. Yurt sevgisidir bu, yurt savunmasıdır.

 

"BÖLGEMİZDE SEÇİM İKİ YERDE YAPILIYOR"

Bizim bölgemizde seçim iki yerde yapılıyor. Birincisi Esenyurt'tur, ikincisi Küçükçekmece'dir. Burada diğer adaylarda sorun yok, Başakşehir'de rahat. Bakırköy daha rahat. Burada Bülent kardeşime bir görev veriyorum; bu iki yerde çalışacaksınız. Hep beraber. Ben de dolaşmaya çalışıyorum. Yani bu bölgede iki sorunlu yerimiz buralardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"ÖLÜRSEM ÖLÜMÜ SEÇİN"

Rahatsızım çok dolaşamıyorum, sürekli söylenti çıkarıyorlar; "Öldü, kaçtı" diye. Ölsem de aranızdayım, bir şey yok. Ölsem, ölümü seçin! Ölümü seçin ama bunlara karşı durun. Sizden beklediğim son yoldaşlık bu! Gidin konu komşudan ödünç oy isteyin, BDP'li olabilirler, MHP'li olabilirler, AKP'li olabilirler, herkesten oy bekliyoruz. Sandıkta birleşmeyi sağlayacağız. Esenyurt sandık demokrasisinin örneği olacak. Size güveniyorum."

Dr. Gürbüz Çapan, konuşmasının ardından CHP'nin Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi adaylarını tek tek yanına çağırarak vatandaşlara tanıttı.

 

 

TANRIKULU ve SARIGÜL DE KONVOYLA GELDİ

Mitinge gelmesi beklenen fakat programının yoğunluğu nedeniyle ancak miting bittikten sonra VOP CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Esenyurt'a ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de konvoyla Esenyurt sokaklarını gezdi. CHP Esenyurt Belediye Başkanı Çetin Çapan'ın da eşlik ettiği Sarıgül, Damal Derneği'ne uğradı ve burada Çetin Çapan'a destek istedi. Sarıgül, "Çetin kardeşimiz Esenyurt'un abisi olacak. Ben bütün projelerine kefilim, hepsini birlikte gerçekleştireceğiz. Çetin Çapan'a sahip çıkmanızı istiyorum" diye konuştu.

ETİKETLER : Esenyurt Avcılar Sarıyer Sancaktepe Çekmece Adalar İstanbul İstanbul Av. Yakası İst. Anadolu Yakası...
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA