Iğdır’da İlk Newroz Ateşi Hoşhaber’de Yakıldı

Iğdır’a bağlı BDP Hoşhaber Belde Örgütü tarafından bu yıl “Özgür Önderlik Özgür Kürdistan” şiarıyla başlayan newroz kutlamaları gerçekleştirildi. Kutlama Hoşhaber belde binası yanında bulunan alanda gerçekleştirildi
Bu haber 2014-03-18 16:46:53 eklenmiş ve 764 kez görüntülenmiştir.

Iğdır’ın Hoşhaber beldesinde bu yılın ilk newroz kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamada konuşan BDP Iğdır Milletvkili Pervin Buldan, yerel seçimlerde sandığa gidilerek PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın elini daha da güçleneceğine dikkat çekerek” Sayın Öcalan’ın elini güçlendirmek istiyorsak ve onun arkasında olduğumuz göstermek istiyorsak işte o zaman bu sorumlulukla bu kararlılıkla sandık başına gitmeliyiz. İşte o zaman Sayın Öcalan’ın arkasında olduğumuzu belli edeceğiz” dedi.

Iğdır’a bağlı BDP Hoşhaber Belde Örgütü tarafından bu yıl “Özgür Önderlik Özgür Kürdistan” şiarıyla başlayan newroz kutlamaları gerçekleştirildi. Kutlama Hoşhaber belde binası yanında bulunan alanda gerçekleştirildi. Kutlamalara BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP PM Üyesi M. Sıddık Akkış, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP Halfeli Belde Belediye Başkanı Ömer Aksu, BDP Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkan adayları Ali Çam, Nurcan Paran, BDP Iğdır il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Miting alanı BDP bayrakları ile süslenirken, alana PKK Lideri Abdullah Öcalan posterinin yanı sıra Paris’te Katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in posterleri de dikkat çekti. Ayrıca alana asılan ve çeşitli zamanlarda yaşamını yitiren, Hoşhaber beldesi nüfusuna kayıtlı PKK’lilerin posterleri de dikkat çekti.

Kutlamada newroz ateşinin yakılmasıyla başladı. Kutlamada ilk olarak konuşan BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, alanda bulunan kalabalık kitlenin bir bakıma 30 Mart yerel seçimlerde Hoşhaber Beldesinde belediyeyi kazanacaklarının bir belirtisi olduğuna dikkat çekerek” Burada 2 hafta seçimlere kaldı. Bugün buradaki kalabalığı görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bugün burada şunu gördüm. Hoşhaber halkı burada aslında 30 Mart seçim zaferini kutladığını görüyorum. BDP il örgütü adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Newroz bayramınızı kutluyorum” dedi.

Ardından konuşan BDP Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkan adayı Ali Çam ise, newroz kutlamalarının devamını 30 Mart yerel seçimlerinden sonra belde de yapacağımız kutlamalarla devam edeceğine dikkat çekerek” Newroz coşkumuzun devamını 30 Mart yerel seçimleri kazandığımızda beldemizde çekeceğimiz halaylarla devam edeceğiz. Burada tüm beldemizin Newroz bayramını kutluyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

‘Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemdir’Kutlamada son olarak konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise Kürt halkının birlik ve bareberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu dönem olduğuna dikkat çekerek” Kürtler en fazla bu dönem ve en fazla bu seçimde birlik ve beraberliğini korumak zorundadır. En fazla bu dönem birlik ve beraberliğini belli etmek durumundadır. Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir güç bizi inkar edemeyecek bizi katledemeyecek ve bizi cezaevlerine gönderemeyecek” dedi.

Buldan son olarak yerel seçimlerde sandığa gidilerek PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın elini daha da güçleneceğine dikkat çekerek” Sayın Öcalan’ın elini güçlendirmek istiyorsak ve onun arkasında olduğumuz göstermek istiyorsak işte o zaman bu sorumlulukla bu kararlılıkla sandık başına gitmeliyiz. Ben inanıyorum ki halkımız 30 Mart sabahı elini vicdanına koyarak sandığa gidecek. İşte o zaman bu sürecin arkasında olduğunu Sayın Öcalan’ın arkasında olduğunu belli edecek” dedi.

Kutlamalara yerel sanatçıların konserleri eşliğinde gecenin geç vakitlerine kadar halay çekilerek son verildi.

Haber: Murat Akkuş/Iğdır 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA