PANGİS’İN 4. DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ MUHTEŞEMDİ…

Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Olan PANGİS (Taşlıdere) Köyü Yrd. Kültür Derneği 4. Dayanışma gecelerini Bahçelievler’de Belediye Spor Parkı salonunda gerçekleştirdiler.
Bu haber 2014-03-03 23:13:17 eklenmiş ve 1149 kez görüntülenmiştir.

PANGİS’İN  4. DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ MUHTEŞEMDİ…

Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Olan PANGİS (Taşlıdere) Köyü Yrd. Kültür Derneği 4. Dayanışma gecelerini Bahçelievler’de Belediye Spor Parkı salonunda gerçekleştirdiler.

Kültür sanat merkezleri, Spor Kompleksleri, Hükümet-Kamu Binaları, Parklar, yeşil alanlar, biten, bitme aşamasında olan onlarca proje ile mobil belediyecilik projesi ile son yıllarda Bahçelievler’in çehresini değiştiren, yaşanılabilir doğa ve yeşil dostu bir Bahçelievler inşa eden, Bahçelievler’de hastahane sorununu başarılı bir şekilde çözen bld. Bşk. Osman Develioğlu etkinliğe ilk gelenler arasında yer aldı.

pangis04day.etk__26_.jpg

Bazı yerlerde ahali toplanır, padişah tevdi eder hesabı toplantıya icabet eden başkan tipi Bahçelievler’de yoktu. Başkan ne zaman gelecek diye beklerken Pangis’li bir vatandaş başkan masada oturuyor deyince şaşırdık. Başkan sıradan bir üye gibi gösterişsiz nezaketli sıradan bir köylü gibi gelmiş masaya geçmiş, sesiz sedasız masaya oturmuştu.

 DKM Medya’da çekimden sorumlu arkadaşıma başkanın masasını işaret edip birkaç resim almasını söyledik.

Kısa zamanda spor parkı salonu doldu taştı.  Pangis’liler aradan geçen kısa zaman içinde dernekçilik alanında epey bir mesafe aldıkları dikkatlerden kaçmadı.

Dayanışma etkinliğinin açılış konuşmasını toplumsal alana duyarlılığı, efendiliği, dernekçiliğe ve örgütlenmeye yaptığı katkılarıyla tanıdığımız Dernek Başkanı Murat Morkoç Yaptı. Morkoç, dernekçilik ve örgütlenme alanında yeni olduklarını, büyüyen metropollerde bir araya gelmenin kültürümüzü yaşamanın, yaşatmanın yolunun derneklerden geçtiğine vurgu yaptı. Tüm üyelerin derneğe sahip çıkmasını, hem derneklerini, hem de bağlı oldukları federasyonu daha iyi bir seviyeye çekmek gerektiğini söyledi.

Türkiye’de barış sürecine de değinen Morkoç, son yıllarda ülkeyi kan ve gözyaşından arındıran, barışa katkı sunan barışın tüm elçilerine sonsuz selamlarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu konuda çaba gösteren herkesin emekleri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Tüm katılımcılara, davetlilere teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyoruz dediler.

pangis04day.etk__60_.jpg

Programının yoğunluğu nedeniyle söz hakkı isteyen Bahçelievler Belediye Bşk. Ve 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olan Osman Develioğlu katılımcılar arasında ilk konuşmayı yapan isim oldu.

pangis04day.etk__32_.jpg

Develioğlu, Derneklerin gelişmesi, kültürel faaliyetlerin çoğalması, kültürü yaşatmak yaymak, dayanışma ve kaynaşmayı ileri bir seviyeye taşımak derneklerin asli görevidir.

Ardahanlılar olarak bu dayanışmayı güzel bir şekilde yaptığınız için sizleri yürekten kutluyoruz. Seçim üzeri olduğu için siyasete girmeyeceğim. Yaptığımız projeler ortada. Sizlere daha iyi hizmet etmek, daha kaliteli hizmet sunmak için gösterdiğimiz çabalar, ortaya koyduğumuz projeler göz önünde. Projelerimizi tamamlamak, Bahçelievler’i daha iyi bir seviyeye taşımak için göreve bir kez daha talip olduk. Takdir siz Bahçelievler halkınındır. Dayanışma etkinliğinizi ve sizleri ortaya koyduğunuz birlik ve beraberlik ruhunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Davetiniz, yemek kültürünüz, tatlarınız harikulade. Bizleri dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Başkan’ın ayrılmasının ardından yoğun bir gündemi olan HOÇ-FED Başkanı Yakup Mavzer, Y.K Üyeleri, Beykoz BDP İlçe Bşk Yrd. Menderes Kaya, BDP İst. İl Örgütü temsilcileri, federasyona üye dernekler başkan ve yönetimleri de yoğun bir şekilde Pangis’in 4. Dayanışma Gecelerine katıldılar.

Federasyon başkanı Mavzer, BDP’den Menderes Kaya, İl Yöneticileri kısa birer konuşma yaparak halkı ve katılımcıları selamladılar.

Sunumunu usta sunucu Turgay Zorba’nın yaptığı etkinlikte, Sanatçı olarak Aram Serhat, Dengbej bir bayan ki harikulade bir sesi vardı, Kurbani Sural, Tolga Morkoç yer aldılar. Zaman ilerledikçe salon doldu taştı. Sanatçıların seslendirdiği müzik eşliğinde tüm salon adeta halaya durdu. Geleneksel dayanışma etkinliklerinde olduğu gibi Pangis’in dayanışma etkinliğinde de ana yemek olarak katılımcılara kaz eti ikram edildi.

Başkan Morkoç tüm katılımcılarla adeta tek tek ilgilendi. Tüm masaları ziyaret etti. Hal hatır sordu. Ardından Kurucu başkan Reis Sönmez, derneğin kurucu üyeleri  ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sahneye çıkıp hep birlikte halkı selamladılar. Kurucu başkan Sönmez, yıllar önce derneği kurmaya çalışırken adam bulamıyorduk. Bugünlere şükürler olsun. Dernekçilik, örgütlenme aynı çatı altında yer alma ortak değerleri paylaşma mükemmel bir duygu. Hepinize teşekkür ediyorum dediler.

Doğu-Batı kültürünü bir arada yaşadık.  Belediye başkanı konuştuğunda başkanı dakikalarca ayakta alkışlayan muhafazakâr bir yapıyla karşılaşırken, Aram Serhad’ın müziği ile bir anda kendimizi Kürdistan’da his etmeye başladık. Müthiş bir çoşku. Herkes halaya durdu.

Toplumun Ak Parti iktidarı ile çağ atladığına tanıklık ettik. Söylenen Kürtçe müzik eşliğinde sanatçı Aram Serhat “Apo Apo Apeme Rebere Gelleme…”  derken, Kürt kökenlilerden çok Türk kökenli arkadaşlarımız, damatlarımız, yeğenlerimiz daha çok coştuklarına tanık olunca bu ülkede Kürtlerin verdiği mücadele ve Ak Partinin sağlam duruşu ile son 10-15 yılda ülkemizin demokrasi açısından ne kadar önemli bir mesafe kat ettiği kendiliğinden ortaya çıkıyordu. Ak Parti sadece muhalefetin hayal edemeyeceği projelerle (3. Köprü, 3. Havalanı, kanal İstanbul, hızlı tren, metro…) toplumun önünü açmamış, demokrasi ve kültürel anlamda da açıkça devrim yapmış. Dil, din, ırk … ayrımını tarihe gömerek vatandaşlığı en önemli değer haline getirmişti…

pangis04day.etk__152_.jpg

Her zamanki duyarlılığı ile de Beykoz Belediye başkanı Çelikbilek’te etkinliğe katılan Beykoz’lu Pangis’lilerin emrine otobüs tahsis etmişti.

Daha çok değil 10-15 yıl önce böyle bir etkinlik yapıldığında sanki bu ülkenin vatandaşları değil de düşmanı sarar gibi polis yada kolluk güçleri etrafı sarar sözüm ona “hain- bölücü Kürtleri” adeta tahrik ederlerdi. Yapılan etkinliklerde ülkemizin demokrasi alanında mükemmel bir mesafe kaydettiğini de net olarak ortaya koyuyordu.

 

Haberin tüm görsel ve detayları için linke tıklayınız…

 

http://www.dogukulturmedya.com/kaisiadfoto/id6.htm


 DKMMEDYA/ÖZEL HABER

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA