SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDE VESAYET

Birilerinin şaklabanlık yaparak STK’ları çürütmesine ve işlevsizleştirmesine karşı Süreyya Çinik mükemmel belirlemelerde bulunarak derneklerin kendilerini kullandırmamalarını, toplumu çürüten simsarlara geçit vermemelerini istedi…
Bu haber 2014-02-20 11:35:56 eklenmiş ve 689 kez görüntülenmiştir.

Birilerinin şaklabanlık yaparak STK’ları çürütmesine ve işlevsizleştirmesine karşı Süreyya Çinik mükemmel belirlemelerde bulunarak derneklerin kendilerini kullandırmamalarını, toplumu çürüten simsarlara geçit vermemelerini istedi…  Çinik birileri dernekleri kullanıp yönlendiriyorsa bu STK’ların bitişi, kendini inkarı, temsil ettikleri kitleleri çürütme ve düşürme olur dediler. İşte Çinik’in o yazısı:

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDE VESAYET

 

 Vesayet, hukukta kullanılan çok eski bir Terim, manası; “yerine kâim olunmaktır. Meselâ, aklî melekeleri olmayan bir kişinin; ya doğuştan veya sonradan (kaza veya yaşlanma ile beliren) bu hâle düşmesiyle onun tasarruflarını yapmak üzere bir “vasi” tayin edilir.

 

“Vasi” aklı başında, yetkin kişiliğe sahiptir. Tayini mahkeme gerçekleştirir. “Vasi”, vesayeti altındaki kişi adına tasarrufta bulunup, hareket eder. Bu durum, ilgilinin hak ve huk...ukunu korumak adına yapılır.

 

 STK VASİLERİ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI, temsilcilerini (seçilmişleri) yetkin görmeyerek, onlar adına faaliyette bulunmaktadır.

 KİMDİR BUNLAR? topluma ait ve toplumsal hiçbir sorumluluk taşımayan, STK ve derneklerin yükümlü olduğu hiç bir sorumluluğun altına girmeyen, resmi ve gayri resmi hiç bir sorumluluk taşımayan kendinden menkul şahıslardır.

 Çevrenize bir bakın mutlaka göreceksiniz, zaman zaman hayırsever iş adamı kisvesi giymiş kişiler, zaman zaman kurumsallaşmayı kendine engel gören siyaset dünyasının aktörleri, çoğu zaman da elinde bol reklamlı, sıfır haberli kağıt sallayan medya simsarlarıdır bunlar.

 Gerçek hayırseverleri, gerçek gazetecileri tenzih ederim, ancak; bölge adına hizmet adı altında, bölgenin, örgütsüz kalmasına yıllardır sebep olmuş, büyük kentlerde ve dayanışmanın, birbirine güvenmenin, ortak işbirliğinin yapılmasına engel olmuş, yıllardır bölgemizin ve insanımızın gelişmesini önlemiştir, deyim yerindeyse sömürmüşlerdir.

 KAISİAD, KURULDUĞU GÜNDEN BERİ STK VASİLERİNDEN UZAK DURMUŞ, ESKİ GELENEKLERİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞANLARI AYIKLAMIŞ, GERÇEK ANLAMDA YÜZÜNÜ BÖLGEYE VE BÖLGE İNSANINA ÇEVİRMİŞ,HER GEÇEN GÜN ÜYE SAYISINI ARTTIRMIŞ, DAYANIŞAN-DANIŞAN-ÜRETEN VE PAYLAŞAN YETKİN-YÜREKLİ-KENDİ KARARLARINI VEREBİLEN HEMŞERİLERLE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR.

 

 KAISİAD BAŞKANI

 

 SÜREYYA ÇİNİK

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA