QIMILİ’DEN TAKDİRE ŞAYAN BİR GECE…

Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi olan QIMILİ (Otbiçen) ve PANİG (Tuncoluk) Köyü Dernekleri aynı gün aynı saatlerde değişik mekanlarda 2014 yılı dayanışma gecelerini kutladılar.
Bu haber 2014-02-17 23:39:07 eklenmiş ve 1464 kez görüntülenmiştir.

QIMILİ’DEN TAKDİRE ŞAYAN BİR GECE…

Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi olan QIMILİ (Otbiçen) ve PANİG (Tuncoluk) Köyü Dernekleri aynı gün aynı saatlerde değişik mekanlarda 2014 yılı dayanışma gecelerini kutladılar.

Qımıli’nin 5 yıldızlı bir otelde yaptığı dayanışma gecesinde bölge iş dünyamızın çatı örgütü KAİSİAD, ARDAFED; HOÇFED;  KARDER;  gibi bölgemizin önde gelen STK’ları, çatı örgütleri katıldı.  Ataşehir Bld Başkanı Battal İlgezdi, Karder bşk. Ve Ataşehir Bld. Ulaşım Müdürü Orhan Çerkez gibi önde gelen yerel yönetim temsilcilerinin yanı sıra Hoçvan Federasyonuna bağlı dernekler, birçok siyasi parti ve partilerden temsilciler katıldılar.

 

Geceye bölgemizin tüm etkinliklerine Katılan iş adamı Volkan Kaya başta olmak üzere iş dünyamızın önemli bir kısmı yer aldı.

Gecede bölgede Hoçwan başta olmak üzere Kars-Ardahan-Iğdır’da binlerce öğrenciyi giyindirmek için bölgeye önümüzdeki hafta gidecek olan KAİSİAD Başkanı Süreyya Çinik’e Yönetim Kurulu Üyeleri (Casim Yıldırım, Veysel Çamlı, Bişar Şirin, Özcan Yıldız, Nurettin Mengükan) ne, derneğe katkılarından dolayı Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, Karder bşk. Bld Ulaşım müdürü Orhan Çerkez’e,  Qımıli'li iş adamı Merih Pastahaneleri Sahibi Bişar Şirin'e', İş adamı Volkan Kaya’ya, Köye yaptığı hizmetlerinden dolayı iş adamı Taner Tekin’e, basın olarak bölgeye yaptığı hizmet ve katkılarından dolayı DKM Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Sit’e teşekkür edildi.

qimiligece04__19_.jpg

 

Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri  (Özay Kaya, Çetin Kaya, Serhat Tekin, Ayhan Şair, Özcan Şit, Serhat Öztürk, Ergin Talay) ile birlikte sahneye çıkan derneğin Başkanı Aşkın Şit gecenin açılış konuşmasını yaptı.

qimiligece04__104_.jpg

Sit, yaptığı konuşmada tüm katılımcıları selamladı, yönetim kurulu adına herkese teşekkür etdi.  Derneği hep birlikte ileriye taşımak için üzerlerine düşeni yapacaklarını, yönetim misyonunu laiki ile yerine getireceklerini belirttiler. Hedeflerinin derneği kısa bir zamanda mülkiyete kavuşturmak olduğunu söylediler. Sit, merkezi bir yerde Kavacık, Mecidiyeköy gibi bir yerde dernek binası almaya çalışacaklarını beyan ettiler. Qımıli Dernek Başkanı Aşkın Şit aynı zamanda KARDER (Ataşehir Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu)  Başkan Yardımcısı.

 

Gecede Başkan ve yönetimi tüm katılımcılardan tam not aldı. Takdir edildiler.

Başkanın konuşmasının ardından dayanışma gecesi için Ardahan’dan İstanbul’a gelen köyün muhtarı İsmail Şirin, kurucu üyeler, kurucu başkan, önceki dönemlerde başkanlık yapmış tüm başkanlar (Cemil Şit, Naim Kaya, Turgay Kaya, Yunus Tekin...) sahneye davet edildiler.  Plaketle ödüllendirildiler. Derneğin Kurucusu Rahmetli Yasin Şair yad edildi. Plaketi oğluna verildi.

Başkanın konuşmasının ardından Ataşehir Bld. Başkanı Battal İlgezdi konuştu. İlgezdi dernekleri, STK’ları yaşatmak, gelişmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Siz Kars-Ardahan-Iğdırlılarla bir araya gelmekten son derece mutluyum.

qimiligece04__150_.jpg

 

KARDER (Ataşehir Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu) Başkanı Orhan Çerkez’i de yanına alan İlgezdi, Qımıli Köyü Derneğine de Karder binasında dernek için büro tahsis ettiklerini söylediler. Karder’in binası belediye tarafından bölge derneklerinin faydalanması için tahsis edilen bir bina. Burada Başkan İlgezdi’nin ne kadar STK’lara karşı duyarlı olduğunu da görmüş olduk.

Belediye Başkanının ardından Hoç-Fed başkanı mavzer konuşma yaptı. Mavzer, Katılımcıları selamladı. Federasyona üye derneklerin dayanışma gecelerine yoğun bir katkı ve katılım yapan Qımıli halkını, tüm halkımızı katılımcıları selamlıyorum, hepsine teşekkür ediyorum dediler.

Mavzer, Usul açısından federasyona üye derneklerin dernek başkanının konuşmasından sonra federasyon başkanına söz hakkı vermeleri gerekir diyerek kızgınlığını gizleyemedi. Ağır bir de söz sarf etti. Qımıli derneği yönetimini kınadığını söyledi. Kızgınlığını gizleyemedi.

 

Hoç-Fed başkanının bu kızgın çıkışını Hoç-Fed Yönetiminden bazı yöneticiler, delegeler aşırı buldular. Burada temel sıkıntının federasyon yönetiminden kaynaklandığını belirttiler.  Federasyonun derneklerden kopukluğuna bağladılar. Dernekleri örgütleme de zayıf kalan federasyon yönetimi zayıf kalıyor yönünde eleştiri yaptılar.

Federasyon merkezinin Esenyurt’ta olması, Esenyurt dışında kalan dernekler açısından büyük zorluklara, Hoçvan’lıların birbirleriyle buluşmalarında büyük sıkıntılara sebep oluyor. Federasyona adım atmamış yeni yönetim ve yöneticiler mevcut…

GECE İLE İLGİLİ DETAY VE FOTOLAR İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYINIZ….

http://www.dogukulturmedya.com/kaisiadfoto/id4.htm

 

 

DKMHABER/ HABERMERKEZİ-İSTANBUL

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA