MARKA KENT KARS 5 YILDIR SANAL TURLA İZLENİYOR

Marka Kent Kars'ın kültür, turizm ve tarih gibi tüm önemli değerleri, internet üzerinden Kars Valiliği'nin WEB sitesinde Mart 2009 yılından beri 360 derece sanal tur ortamda yayınlanmaya beş yıldır devam ediyor.
Bu haber 2014-02-05 14:44:19 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.

MARKA KENT KARS 5 YILDIR SANAL TURLA İZLENİYOR

Marka Kent Kars'ın kültür, turizm ve tarih gibi tüm önemli değerleri, internet üzerinden Kars Valiliği'nin WEB sitesinde Mart 2009 yılından beri 360 derece sanal tur ortamda yayınlanmaya beş yıldır devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ/KARS

Dönemin Valisi Mehmet Ufuk Erden zamanında, Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş'ın gayretleri ile sayesinde Kars her yön ile tanıtlıyor. Kars Valiliğihttp://www.kars.gov.tr/360kars/sehirici/index.html adresinden kolayca ulaşılabilen WEB siteni beş yıl boyunca binlerce ziyaretçi takip etmiş oldu.

 

 Kars Valiliği'nin koordinesinde Kars İl Özel İdaresi, Sarıkamış Kaymakamlığı ve www.360TR.com işbirliği ile birlikte gerçekleştirilen projede, Kars Şehir Turu, Kars Müzesi, Sarıkamış Kayak Merkezi, Sarıkamış Şehitliği, Atatürk Caddesi, Kars Tabyaları, Hasan Harakani Külliyesi, Hamamlar, Tarihi Binalar ve Camiler ile Kars Tren Garı, Kars Valiliği internet sitesinde http://www.kars.gov.tr/360kars/ adresinden 360 derece izlenebiliyor.

 

 

Valilikçe hazırlanan bu proje ile Ani Ören Yeri, Kars Kalesi ve şehrin diğer turizm potansiyeli taşıyan değerleri en iyi şekilde tanıtmaya devam ediyor.

 

 

 

Kars'ın kültür ve turizm potansiyelini öne çıkarmak için çok yönlü bir çalışma olan proje, aynı zamanda 360 derece Sanal Tur ile Marka Kent Kars, Dünyanın her yerinden internet üzerinden izlenebilmesi ve insanlarda ilgi uyandırarak Kars'a gelecek turist sayısını artırmayı da hedefliyor.


MARKA KENT KARS

Sitede Tarihi Marka Kent Kars, ziyaretçilerinde şu şekilde anlatılıyor:Kars, Türkiye'nin kuzeydoğusunda Doğu Anadolu'nun deniz seviyesinden 1750 metre yükseklikteki yaylaları üzerinde kurulan ilk planlı şehirdir. Ardahan, Erzurum ve Iğdır illeri ile komşu olan Kars ilinin yüz ölçümü 19.407 kilometredir. Yüksek bir plato üzerinde yer almasından dolayı kışları sert ve uzun, yazları kısa ve sıcak geçer. Bu yüzden halk iklime uygun ekonomiye yönelmiştir. Arazinin çoğunu meralar teşkil ettiğinden halkın yüzde 70'inden çoğu hayvancılıkla uğraşmaktadır. Tarım alanları azdır. Kağızman ilçesinde bağ-bahçelik ziraatı da gelişmiştir.

 

Kars adının kaynağı ilk Türk boyu olan Karsaklardan gelmektedir. M.Ö 130-127 tarihleri arasında Kafkas Dağlarının kuzeyinden Dağıstan'dan gelerek bu yörede yerleşen Bulgar Türklerinin (Valantur) boyunun Karsak oymağından gelmektedir. Kars çevresine yerleşmiş bu yana adlarını vermişlerdir.

 

 

TÜRKİYE'DEKİ "EN ESKİ YERLEŞİM BİRİMLERİNDEN BİRİ İL"  KARS'TIR

            Araştırmalardan Kars'ın tarih öncesi çağlardan bu yana yerleşme merkezi olduğu anlaşılmaktadır. Kür (Kura) (Kürtçe derin-bilge) ve Aras nehri boylarında ve Kağızman ilçesi, Camuşlu Köyü yakınlarında mağara ve kaya resimleri üzerinde yapılan arkeolojik çalışmalardan yörenin tarihi Neolotik (Cilalı Taş) devri döneminin en önemli yerleşmesidir. Kafkasyadan İonya (Marmara bölgesi) Bölge eski Tunç Çağında  (M.Ö 3000-2000) Aryen (Kürt Kökenli halklar ve medeniyetler) yoğun bir yerleşmeye sahne olmuştur. Urartu döneminde Arpaçay ilçesi Taşköprü köyündeki Kral Aygişti yazıtı (M.Ö 8. Yüzyıl) bölgedeki Urartu hakimiyetini göstermektedir. İpek yolu üzerinde bulunan Kars ve Ani Örenyeri ticaretin sağladığı gelişmelerle Ortaçağın başlarında iki büyük antik şehir haline gelmişlerdir. 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alpaslan'ın Anı Şehrini fethetmiş, böylece Türk kavimlerine Anadolu yolunu açmıştır. Kars ve çevresinde Moğollar, Gürcüler, Saltuklular, Akkoyunlular ve Karakoyunlular gibi Türk devletleri hüküm sürmüş, 1514 yılında Yavuz Sultan Selim bölgeyi fethettikten sonra Osmanlılar idaresinde bu kent eyalet merkezi haline  gelmiştir. Şehir halkına 1855'de Ruslarla yapılan savaşlarda gösterdiği kahramanlık dolayı Sultan Abdülmecit tarafından  'Gazİ' unvanı verilmiştir. Bu sebeple kent Anadolu Türk tarihinde ilk 'Gazi' unvanı alan şehirdir.

 

1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sonucunda Rusların eline geçen şehir 1918 yılına kadar Rus idaresinde kalmıştır. Bu sırada Kars'ta önce Milli Şura, sonra Cenubi Garb'ı Kafkas hükümetleri adı altında mahalli hükümetler kurulmuştur. Ermenilere karşı yaşam mücadelesi vermişlerdir. 1920 yılında şehre giren Kazım Karabekir komutasındaki Türk Ordusu bu bölgeyi yeniden Türk topraklarına katmıştır.


ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA