SERKA BÖLGESİ KAİSİADIN YEMEĞİNDE BULUŞTU

KAİSİAD EMİT FUARINA KATILAN SERKA BÖLGESİ TEMSİLCİLERİ İÇİN VERDİĞİ YEMEKTE BÖLGE BULUŞTU, YEMEK BÖLGEMİZ Kamu, Yerel, STK, Siyaset ve İş Dünyası Temsilcilerini biraraya getirmesi, birbiriyle buluşturması AÇISINDAN BİR MİLAT OLDU…
Bu haber 2014-02-01 12:52:21 eklenmiş ve 888 kez görüntülenmiştir.

SERKA BÖLGESİ KAİSİADIN YEMEĞİNDE BULUŞTU

KAİSİAD EMİT FUARINA KATILAN SERKA BÖLGESİ TEMSİLCİLERİ İÇİN VERDİĞİ YEMEKTE BÖLGE BULUŞTU, YEMEK BÖLGEMİZ Kamu, Yerel, STK, Siyaset ve İş Dünyası Temsilcilerini biraraya getirmesi, birbiriyle buluşturması  AÇISINDAN BİR MİLAT OLDU…

Bölge iş dünyamızın Çatı Örgütü Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İ ş Adamları Derneği (KAİSİAD) Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile bu yıl 18. Düzenlenen EMİTT 2014 Turizm Fuarına katılan SERKA bölgesi (Kars-Ardahan-Iğdır ve Ağrı) Kamu, Yerel, STK, Siyaset ve İş Dünyası Temsilcilerine İBB Florya Sosyal Tesislerinde “Akşam Yemeği” verdi.

Yemeğe bölge valileri, bölge belediye başkanları, bölge milletvekilleri, bölge STK’ları; bölge iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı.

kasisemitymk__25_.jpg

Bölge İş Dünyamızın bölgede yaptığı faaliyetlere her zaman en iyi desteği sunan, bölge STK yapılanmasının gelişmesinde, bölgede oturmasında büyük bir emeği, Sarıkamış’ı doğunun en önemli dini ve Kış turizmi merkezlerinden biri olmasını sağlayan bölgemizin en çalışkan belediye başkanlarımızdan biri olan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen İBB Florya Sosyal tesislerine gelen ilk isim oldu.

kasisemitymk__34_.jpg

Özbilen yoğun bir ilgi ve sevgi ile karşılandı. Özbilen’in Ardından KAİSİAD’ın tüm etkinliklerine katılmayı geleneksel hale getiren Iğdır ve Kars Valileri, Kars-Ardahan Belediye başkanları, milletvekilleri, STK’lar Siyasetçiler salonu doldurdular. Deyim yerinde ise tam bir izdiham yaşandı. Adım atılacak yer kalmadı.

KAİSİAD Başkanı Çinik, bölgemizin kamu, yerel, STK, siyaset, İş Dünyası olarak toparlanması bir araya gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Çinik, "Değerli konuklar,Sizleri de aramızda görmekten onur duyuyoruz.

KAISİAD’IN Amacı; ortak paydamız olan  Kars-Ardahan-Iğdır’ın geleceğini ilgilendiren tüm konularda karar alma mercilerini etkileyecek mekanizmaları oluşturmak ve sağlıklı işlemesini sağlamaktır .

Gerçekten de düşünüldüğünden çok daha fazla gücümüz ve birikimimiz var .

Belki  ilk bakışta Siyasi, bürokratik, akademik, kültürel ve ekonomik alanlarda  tek başlarına çok etkili olan  değerlerimizi  bir araya getirmek sanıldığı kadar  kolay değil.

Ancak güç de olsa bunu başarmak, BÖLGEMİZİN çıkarları için bir araya  gelmek, getirmek zorundayız. 

Kısır çekişmeler ve basit hesaplara feda edilmeyecek kadar önem arz eden bu birliktelik sonucunda elde edilecek kazanımlar hepimizin ortak geleceğini şekillendirecek niteliktedir.

Yaşadığımız kentlerin, memleketi her nere olursa olsun, tüm kesimleriyle hep birlikte ele ele “Üretmek”, “gelişmek”, “kalkınmak”, kısaca “iş ve aş” yaratmak için çok güçlü bir “enerjiye ve birlikteliğe ihtiyacımız var!...

İnsan olduğumuzun, bir arada yaşadığımızın, sonsuza dek de  birlik ve dirlik içinde yaşamaya mecbur olduğumuzun bilincinde olarak,. Enerjimizi doğru yönde harcayarak aşırılıklardan, ayrıştırıcı, yıkıcı kulislerden kaçınarak bunu  başarmamız gerekiyor.

Yel değirmenlerine kapılıp savrulmak yerine, bu gücümüzü  yapıcı enerjiye dönüştürmek en akıllıcası…

Siyasilere ve yöneticilere düşen görev  ise etraflarındaki etten duvarları yıkıp, her kesimi temsil ettiklerini unutmayarak,  bu çalışmalara siyaset üstü yaklaşarak destek vermektir.

Bölgemizin her kesimden önde gelen insanlarının aklı başında hareket ederek, Hangi platformda olursa olsun, yaşadığı kentin, gelişmesi ve kalkınması için  ayakta kalma, kutuplaşma,   siyasi ve ticari menfaatler doğrultusunda sessiz kalmaları ancak güçlü bir sivil toplum hareketiyle son bulur. 

Ayrı ayrı duran sivil toplum kuruluşları güç birliği yaparlarsa, şehrin sorunları ve talepleri doğrultusunda sesleri gür çıkar. Bir şehirde STK'lar güç birliği içinde değilse o şehir sessizliğe bürünür, garip ve yetim kalır.

Türkü, Kürdü, Lazıyla Çerkesi, Gürcüsü, Alevisi, Sünnisi,  ile bunu başarmak  zorundayız.

Yapılması gereken bölgemizin geleceğini şekillendirecek önemli projeler özelindeki haklı taleplerimiz doğru kanallar aracılığıyla uygulama kademesindeki insanlara iletilmeli, kamuoyunun oluşması sağlanmalı ve bu güç ortak hedef için yönlendirilmelidir.

Unutulmamalıdır ki; birlikte hareket eden şehirler güçlenir ve gelişir. Unutmamalıdır ki bölgenin iş dünyası toparlandıkça güçlenir, gelişiriz. 

Bu vesileyle Bölgemizin tarihine sahip çıkan, stk larla omuz omuza çalışan ve dikkate alan, geçmişte ve gelecekte hizmeti dokunmuş tüm hemşerilerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve tün bu eylemlerde bizi yanlız bırakmayan  stk başkanlarımıza huzurunuzda teşekkürü borç biliriz" dediler.

 

 

Yapılan toplantıda konuşan valiler, belediye başkanları, vekillerimiz, bölgemiz açısından birliktelikten, bütünlükten meydana gelen gelişmelerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Bölgeyi toparlayan tek çatı altında bir araya getiren bölge STK, İş Dünyasının rayına oturmasını sağlayan KAİSİAD’a teşekkür ettiler.

Konuşmacılar bu yemekte bölgenin ve ülkenin temel gücünün STK’lar olduğunu, bölgemizin STK’larının bölgeyi bu denli bir araya getirmeleri kelimelerle ifade edilmez bir gelişme. Burada bölgemiz açısından, STK’larımız açısından bir milat yaşıyoruz. Dil, din, ırk vb. ayırımı yapmadan bölgenin bir olduğuna, ülkemizin, bölgemizin gerçek gücünün STK’lar ve Halk olduğuna hep birlikte burada şahit olduk. Bölgeyi bu denli bir araya getiren bir çatı altında toparlayan KAİSİAD Başkanına, Yönetimine ve bölge iş adamlarına, STK’larımıza sonsuz teşekkürler.  Sizler doğduğunuz toparlakları unutmadığınızı hem yaşadığınız, hem de doğduğunuz toprakları sahiplenerek ortaya koyuyorsunuz.

Yemekte Sunumu Yapan İş Adamı Turgay Zorba katılımcıları tek tek anons etdi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Kars Kalesinin bir Minyatürünü KAİSİAD’a hediye ettiler. Başkan Çinik, Kars Belediyesinin hediyesini bölgenin tüm STK’larını sahneye davet ederek tüm STK’lar adına, STK başkan ve yönetimleri ile birlikte aldı.

 

EMITT 2014 ULUSLARARASI TURİZM FUARI BAŞLADI

30 Ocak-03 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında gerçekleştirilen  Emitt Fuarı 30 Ocak günü start aldı.

30 Ocak-03 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında gerçekleştirilen fuarın açılışına bölgemiz iş stk, siyaset dünyasından da yoğun bir katılım oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile bu yıl 18. Düzenlenen EMİTT 2014 Turizm Fuarına geçen yıl 67 ülkeden 58 bin 920 profesyonel ziyaretçi ve 72 bin tatilci olmak üzere toplam 131 bin kişi katılmıştı. EMITT fuarında, Türkiye'nin belli başlı tüm Seyahat Acentaları, Tur operatörleri, otelleri, 200'ün üzerinde İl, İlçe ve belde, 67 ülkeden yüzlerce katılımcı yer alıyor. Bu yıl Konuk Ülke Olarak Arjantin seçildi.

Kars Valiliği Koordinatörlüğünde hazırlanan fuar çalışmalarına Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars Belediyesi, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, KARSOD, KATSO katıldı. Kars standı bu yıl Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin 12. Salonda yer alıyor.

Bu yılki tanıtımda Kars Anlaşmasının da imzalandığı “Kars Valilik Hizmet Binası” tasarımda ön planda yer alıyor. Ayrıca önümüzdeki yıl 100. Yılını anılacak “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” Sarıkamış Şehitlerini anma programı için Sarıkamış Şehitleri Köşesi oluşturuldu. Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi, katılımcılar için 8 info hazırlandı. Ayrıca Kars’ın ön plana çıkan değerlerine ait görseller, tanıtım kitapçığı ve el broşürleri ziyaret eden konuklara veriliyor.

Kars Valiliği’nin kurmuş olduğu stand ise büyük ilgi görmeye başladı. Fuarın açılışını müteakiben özellikle Karslıların ve turizm sektörü temsilcilerinin Kars Valiliği standına yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti.

Kafkas halk oyunları ekibi ve aşıkların programlarının yanı sıra Kars’ın tarihi, turistik ve kültürel potansiyelleri titizlikle tanıtılıyor. Kars standına görsel ve yazılı medya kuruluşlarının ilgisi ise görülmeye değerdi. Birçok TV kanalı yapmış olduğu çekimlerle Kars’ı tanıtmayı hedefliyor. Ziyaretçilere yapılan ikramlarla hem Kars'ın ürünleri tanıtılıyor hem de misafirperverlik gösteriliyor. Hafta sonu katılımın daha fazla olacağı bildirilen fuar, 03 Şubat 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Emit 2014 Fuarında Kars, Kars-Ardahan-Iğdır ve Ağrı olarak Serka bölgesini kapsayan ad olarak basında kullanılıyor.

Ardahan, Iğdır, Ağrı illeri ise fuarda kendi stantlarını açtılar.

Fuarın açılışına KAİSİAD başta olmak zere bölgemizin tüm STK’ları da katıldılar.

 

Fuarın 2. Günü KAİSİAD, İBB Florya Sosyal Tesislerinde fuara katılan bölge Kamu, Yerel, STK, Siyaset ve İş Dünyası Temsilcilerine “Akşam Yemeği” verdi.

 

Katılımcıların fotoğrafları için linke tıklayınız….

 

http://www.dogukulturmedya.com/kaisiadfoto/

 

YUSUF SİT-SUAT İNCEDERE- DKMHBAER/İSTANBUL

 

info@dkmhaber.com 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA