Ardahan’da BDP’li Milletvekillerini Çiçeklerle Karşıladılar

Ardahan’da BDP’li Milletvekillerini Çiçeklerle Karşıladılar
Bu haber 2014-01-25 00:35:20 eklenmiş ve 431 kez görüntülenmiştir.

Ardahan’da BDP’li Milletvekillerini Çiçeklerle Karşıladılar

KCK davalarından tutuklu yargılanan ve bir süre önce tahliye edilen Barış ve Demokrasi Partili (BDP) 5 milletvekilinin 3’ü Serhat Turu kapsamında Ardahan’da düzenlen halkla buluşma ve selamlaşma mitingi yapıldı.

Ceza evinden çıktıktan sonra Serhat İllerinde ziyaretlere çıkan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 3 Milletvekilline Ardahan’da DYP İl Başkanı gül vererek karşıladı.

DYP İl Başkanı Kutluhan Akçay ülkede barışa ihtiyaç duyulduğu bir süreçte Serhat Ardahan’a hoş geldiniz. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Umarım bu ülkede barış hep yaşar, siyaset alanı böyle davullu zurnalı, şenliklerle yapılır dedi

DYP il Başkanının bu nazik tavrı karşısında şaşırdıkları kadar sevindiklerini belirten BDP’li Milletvekilleri kendilerine uzatılan bu güzel elin barışın eli olduğunu belirterek DYP Ardahan İl Başkanına teşekkür ettiler.

Ardahan’a gelmeden önce Göle ilçesine uğrayıp, buradaki partililere seslenen BDP’li Milletvekilleri Ardahan İl Başkanlığı tarafından parti binasının önünde davul zurna ile karşılandılar.

Ardahan BDP İl ve İlçe örgütü, siyasi bir soykırım sonucu yaklaşık 5 yıldan beri hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutsak tutulan Sayın Milletvekillerimiz Serhat şehri Ardahan’a hoş geldiniz diyerek milletvekillerine sırayla söz verdiler…BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım Ardahan’a geliş toplantısına, çok sayıda partili katılırken, AÖDER derneğide toplantıya katılarak destek verdiler.

BDP’li Milletvekilleri, hedeflerinin Mart 2014 seçimleri olduğunu ve Serhat İllerinde bu seçimi kazanacaklarını belirterek tekrardan 30 Mart’ta Ardahan’a geleceklerini ve zaferlerini kutlayacaklarını dile getirdiler.

BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ise, Bir seçim sonrası bizler kendimizi cezaevlerinde bulduk. Elbette cezaevleri bizim için cehennemin dibi değil. Cezaevleri bizim için direnişin başka bir alanıdır. Bu olanlar bizlere vız gelir. Bizler bu halkın çocuklarıyız. O nedenle cezaevlerinde halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için geçirdiğimiz zaman oldu. Sizler dışarıda bizler içeride hep direndik ve yüzümüzün akıyla alnımız dik, yüzümüz ak karşınıza çıktık. Diyoruz ki yürüyüşümüz devam edecek. Zindan kapıları açılana kadar o duvarlar yıkılana kadar özgürlümüzü tamamlamak için çalışacağız. Ve bizleri içeriye tıkarak, Kürt halkının yürüyüşünü durduracağına emin olanlar şunu bilsinler ki kaldığımız yerden daha güçlü bir biçimde, daha büyük bir yürekle yürümeye devam edeceğiz dedi.

Mitingin ardından partililerle birlikte yemek yiyen BDP’li Milletvekilleri daha sonra Ardahan’dan ayrıldılar.

 

 

Ardahan Haberler

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA