Erdem; "Chp ile BDP'nin İttifakı Öneriliyor"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın AK Parti'ye verilen oyların BDP ve PKK'ya gideceği iddiasına "BDP olmasa oylar CHP'ye gider" sözleri ile yanıt verdi.
Bu haber 2013-08-12 12:59:02 eklenmiş ve 468 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın AK Parti'ye verilen oyların BDP ve PKK'ya gideceği iddiasına "BDP olmasa oylar CHP'ye gider" sözleri ile yanıt verdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın AK Parti'ye verilen oyların BDP ve PKK'ya gideceği iddiasına "BDP olmasa oylar CHP'ye gider" sözleri ile yanıt verdi. Baydar'ın sarf ettiği sözlerin asılsız olduğunu kaydeden Erdem "Sayın Baydar'ın ortaya koyduğu iddialar tamamen asılsız, gerçek dışı ve uydurmadır. Bu üslup ve siyaset anlayışı Sayın Baydar'a yakışmıyor. İftira siyaset tarzı olmamalıdır. Yalan üzerine siyaset yapılmamalıdır" dedi

Daha önce PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lıları korumaya çalıştığını iddia eden Erdem Baydar'ın da Aygün ile aynı düşünce içerisinde olduğunu söyledi. Erdem; "Sayın Baydar, 10 Eylül 2012 günü CHP Van İl Başkanlığı'nı ziyareti esnasında Başbakan'ın BDP milletvekillerinin terör örgütüne destek içerikli işlediği suçlarla ilgili TBMM'de dokunulmazlıklarının kaldırılacağı iması sözü üzerine 'Yani insanları susturarak, seçilmiş insanları belirli şekilde cezalandırarak eğer yola çıkarsanız daha önceki dönemlerdeki bazı sıkıntıların tekrar yaşandığını göreceksiniz. Başbakanın ve hükümetin BDP'lilere aba altından sopa gösterme tarzındaki anlayışını uygun görmüyorum.' Yine Van Ticaret Odası'nı ziyaret esnasında 'ana dilde eğitim hakkı verilmelidir' diye görüşlerini aktarmıştır. BDP'li milletvekillerini korumak için görüşlerini ortaya koymuştur. Sayın Baydar bu anlayışı ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile aynı düşündüğünü ortaya koymaktadır. Sayın Aygün de PKK'lı teröristlerle dağa geziye çıkmış ve 'hepsi iyi çocuklar' diyerek onları korumaya çalışmıştı. Sayın Baydar Van'da başka Aydın'da başka mı konuşuyor? Bunu 'şereflice' ortaya koyması lazım. Yoksa iki yüzlü siyaset anlayışını mı ilke edinmiş?" diye konuştu.

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'ye karşı CHP ile BDP'nin ittifak edeceği, bu öngörünün Gezi Parkı olayları esnasında daha güçlü dile getirilmeye başlandığı düşüncesini savunan Erdem "2011 seçimleri öncesinde Ramazan Bayramı ziyaretinde BDP heyetinin CHP'ye ittifak çağrısına o zaman ki CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum 'BDP ile işbirliği yaparız' diye cevap vermişti. CHP'nin Hakkari mitingine BDP'nin verdiği destek ve miting meydanında Türk bayrağı olmaması da CHP'nin siciline işlenmişti. 15 Temmuz 2013 günü BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın attığı tweet 'İstanbul'da belediyeler bölünerek kaybedildi. Birleştirilerek kazanılır, ortak program, ortak adaylar, güçlü birlik ve dayanışmayla çözülür' şeklindeki düşünceler yerel seçimde AK Parti'ye karşı CHP ile BDP'nin sol ittifakını öneriyor. Gezi Parkı olayları esnasında ve sonrasında AK Parti hükümetine karşı CHP-BDP ittifakı daha güçlü seslendirilmeye başladı. CHP-BDP sol görüşlü ve benzer görüşlere sahip partilerdir ve ittifak yapmaları normal görülebilir. Aydın'da da Sayın Çerçioğlu'nun kürtlere karşı tavrı sebebiyle CHP, BDP ile dirsek teması kurmak isteyebilir" dedi.

AK Parti'nin özellikler Doğu ve Güneydoğu'da BDP'nin rakibi olduğunu bu sebepten terör örgütü tarafından birçok AK Parti yöneticisinin kaçırıldığını, öldürüldüğünü veya tehdit edildiğini, AK Parti teşkilat binalarının terör örgütü tarafından bombalandığını ve yakıldığını söyleyen Erdem, "Eğer BDP olmasa doğu ve güneydoğuda BDP'nin aldığı oylar CHP'ye gider. Çünkü o bölgede geçmişte BDP'yi sol çizgisi ile CHP ikame etmiştir. BDP'nin veya onun çizgisindeki partilerin ortaya çıkmasıyla CHP doğu ve güneydoğudan çekildi. CHP Kürtlerin oyunu kaybettiği için tekrar oylar kazanılır ümidiyle Kürt ve Alevi Sayın Kılıçdaroğlu, Baykal'a kaset operasyonuyla CHP'nin başına getirildi" ifadelerini kullandı. - AYDIN

ETİKETLER : Erdem; "Chp ile BDP'nin İttifakı Öneriliyor"
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA