Uslu CIA'ye çalışıyor!

İŞVERENİ EN AZILI MÜSLÜMAN DÜŞMANI...
Bu haber 2014-01-20 21:02:22 eklenmiş ve 483 kez görüntülenmiştir.

Uslu CIA'ye çalışıyor!

17 Aralık Operasyonu'ndan önce attığı twitlerle gündeme gelen Todays Zaman ve Taraf yazarı Emre Uslu'nun karanlık bağlantılarını ortaya çıkarıyoruz.

 

Taraf yazarı Emre Uslu'nun karanlık bağlantıları yavaş yavaş deşifre olmaya başlıyor. Yeri geldiğinden kendisini liberal yeri geldiğinde Gülen Cemaati mensubu olarak tanıtan Uslu'nun dış mihraklarla olan kirli ilişkisi 17 Aralık Operasyonu'na da ışık tutacak.

 

University of Utah'a 2004'te giden 2005 yılında doktora çalışmalarına başlayan ve 2005'te, Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'ne (Washington Institute for Near East Policy, WINEP) ücret karşılığında yazılar yazmaya başlayan Emre Uslu'nun Amerika'daki ilişkileri sizi hayrete düşürecek.

 

İŞVERENİ EN AZILI MÜSLÜMAN DÜŞMANI

Öğretim görevlisi ve yazar Cevdet Akbay'ın Taraf ve Todays Zaman yazarı Emre Uslu ile ilgili yaptığı araştırma yazısı çok konuşulacak. Today's Zaman ve Taraf yazarı Emre Uslu'nun ilk işvereni olan WINEP, Amerika'da en acımasız müslüman düşmanı olarak nam salmış bir enstitü. Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (American Israel Public Affairs Committee, AIPAC) elemanlarının önayak olmasıyla 1985'te kurulan İsrail yanlısı Neoconların güdümündeki bir yapı olan WINEP için ABD'deki en önemli siyonist propaganda aracı şeklinde ifadeler de kullanılıyor.


WINEP'İN DÜZENLEDİĞİ PANELDE 28 ŞUBAT İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Rahmetli Necmettin Erbakan'ın liderliğindeki Refah-Yol Hükümeti'ni yıkma ve Erbakan'ı siyasetten silme operasyonu (diğer bir ifadeyle, lanetli 28 Şubat Süreci) için 20 Temmuz 1996'da WINEP'de gerçekleştirilen bir panelde düğmeye basıldı.
 

Mart 1997'de Middle East Quarterly'de çıkan bir makalesinde, Erbakan'ın Türkiye'yi ABD'den uzaklaştırarak Amerika'nın çıkarlarını zedelediğini yazarak ABD'yi Refah-Yol Hükümeti'ni yıkmak için kışkırtan ve 28 Şubat cuntacılarını destekleyen Alan Makovsky 1994-2001 arasında WINEP'nin kıdemli bir elemanıydı
 

USLU İÇİN CIA AJANI İDDİASI!
2008'de Washington D.C.'de faaliyet gösteren Jamestown Vakfi'nda ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmaya başlayan Emre Uslu'nun (Jamestown Vakfı, Sovyet muhaliflerine maddi ve manevi destek veren bir platform olarak, dönemin CIA Direktörü William J. Casey'nin teşviği ve yardımıyla 1984'te kurulmuş.) CIA ile irtibatının olduğu iddia ediliyor.
 

JAMESTOWN VAKFINI TANIYALIM
Jamestown, aşırı sağcı/Cumhuriyetçi ve İsrail yanlısı bir vakıf. Irak Savaşı'nın mimarlarından Dick Cheney ve Donald Rumsfeld gibi Neoconların vakfın farklı dönemlerinde görev yapması, vakfın Neoconlarla iliskişini gösterir. Rumsfeld, Michael Rubin'in moderatörlüğünde toplanan 12 Şubat 2013'teki "Kod adı İstanbul İsyanı" planının konuşulduğu toplantının katılımcıları arasındaydı.

USLU'NUN REFERANSI ERGENEKON AVUKATI!
Uslu'yu Jamestown'a sokan kişinin ergenekon avukatı Gareth Jenkins olduğu iddia ediliyor. Taraf yazarı Emre Uslu'nun Washington'daki liberal düşünce kuruluşları yerine bağnaz bir Neocon yapılanması olan WINEP'i; onun ardından gene Neoconlarla irtibatlı olan Jamestown Vakfı'nı tercih etmesi göze çarpan önemli detaylardan birisi.
 

USLU'NUN REFERANSI MOSSAD ÜYESİ
 
Today's Zaman yazarı Uslu'nun karanlık ilişkilerini gözler önüne seren okuyunca insanları hayrete düşürecek bilgilerden birisi de Uslu'nun Jamestown'a girmesi için kefil olan kişinin MOSSAD ile irtibatlı olduğu iddia edilen İngiliz gazeteci Gareth Jenkins'in olması. 

Gareth Jenkins, kaleme aldığı "Gerçek ile Fantezi Arasında: Türkiye'nin Ergenekon Soruşturması" raporuyla Ergenekon Terör Örgütü'nün ulusal ve uluslararası arenada avukatlığını yapan, Ergenekon Davası'nı "büyük bir masal" olarak sunan, davanın Gülen Cemaati ve AK Parti'nin entrikası olduğunu dillendiren bir isimdi.

ŞAMİL TAYYAR O İLİŞKİYİ DOĞRULADI
Milletvekili Şamil Tayyar'ın aktardığı "Birkaç yıl önce 'Ergenekon avukatı Gareth Jenkins İngiliz ajanı mı?' diye sorduğumda, Emre Uslu beni arayıp, 'ona dokunma, iyi adam' dedi" bilgisi, Uslu ile Jenkins arasındaki yakın ilişkiyi doğrular nitelikte.
 

Jenkins'in "Ergenekon karşıtı" Uslu'ya kefil olması ve Uslu'nun "Ergenekonun fahri avukatı" Jenkins'i koruması size de tuhaf geliyordur sanırım.
 

USLU'NUN KİRLİ İLİŞKİLERİ
Gülen Camiası'nı entrikacı olarak sunan Jenkins'in kefil olduğu Uslu, Gülen Camiasi'na ait Today's Zaman'da köşe yazarı. Orada kaleme aldığı İngilizce yazılarla Erdogan'ı dünyaya "diktatör/despot/otoriter", AK Parti Hükümeti'ni "baskıcı" olarak sunma gayretinde.
Emre Uslu'nun Türkiye'deki işverenlerinden birisi olan isim Yeditepe Üniversitesi'nin sahibi Ergenekon kaçkını işadamı Bedrettin Dalan'a ait bir eğitim kurumu. Uslu'nun Yeditepe çalışması için referans olan kişinin Jamestown Vakfı başkanı Glen Howard'ın olduğu iddia ediliyor.

AK PARTİ'Yİ PARA KARŞILIĞINDA ELEŞTİRİYOR İDDİASI!
Uslu'nun 2008'den beri para karşılığında Jamestown için analizler yazması, ardından Jamestown tarafından Yeditepe'ye yerleştirilmesi, Jamestown'ın ilk kuruluş amacıyla uyumlu bir durum.
 

Vakıf, Sovyetler dağılmadan önce, Sovyet muhaliflerini parasal olarak desteklemek için onlara ya para karşılığı analizler yazdırarak ya da kontrollerindeki üniversitelerde ücret mukabili ders verdirerek maddi destek sağlardı! Bu durum şöyle bir soruyu akla getiriyor: "Uslu, Erdoğan ve hükümete muhalif olduğu için mi Jamestown tarafından destekleniyor, yoksa Jamestown'ın direktifiyle mi 'muhalif' maskesiyle Erdoğan'a ve hükümete saldırıyor?"

USLU'NUN AMACI ERDOĞAN'IN İTİBARINI SARSMAK
Uslu'nun Neoconlarla olan bağlantısı ve Neoconların Erdoğan ve hükümet karşıtlığına bakılınca, Uslu'nun, Erdoğan'ın itibarını zedelemek ve AK Parti Hükümeti'ni yıpratmak için kullandığı yöntemlerin psikolojik harp taktikleri olduğu, bunu da Neoconların direktifiyle yaptığı şüphesi uyanıyor ister istemez.

USLU'NUN KIŞKIRTMA YAZILARI
"Cemaat tasfiye edilecek, KCK sanıkları serbest bırakılacak" ve benzeri, çoğu dezenformasyona dayalı provokatif yazılarının temel özelliği ise, Gülen Camiası'nın korku/şüphecilik damarını okşayarak Hükümet'e olan güvenini sarsmaya; hatta, Camia'yı Hükümet'e karşı kışkırtmaya yönelik olmasıdır. Camia ile Hükümet arasında varolan olağan fikri farklılıkların ve kısmı soğukluğun son yıllarda derin ayrılıklara ve neredeyse sıcak çatışmaya dönüşmesinde Uslu'nun çabası inkar edilemez.

Bir diğer konu da, Uslu'nun, "PKK ile barış anlaşması sağlanırsa Güneydoğu'da görev yapan güvenlik görevlileri savaş suçlusu olarak yargılanacak" gibi provokatif yazılarla güvenlik görevlilerinin moralini baltalama ve Hükümet'e karşı kışkırtma gayretidir.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETME TAKTİĞİ
Uslu'nun sinsi bir şekilde sabote etmeye çalıştığı Barış Süreci, aynı zamanda lokal ve global derin devletlerin istemediği bir süreç. Uslu'nun çatıştırmaya çalıştığı Camia ve Hükümet, lokal derin devlete karşı mücadele veren iki yapı. Uslu'nun Hükümet'e karşı kışkırtmaya çabaladığı güvenlik birimleri, Ergenekon Cetesi'ne ağır darbeler vuran güçler. Bu durumda, "Uslu kimin hesabına çalışıyor?" sorusu akla geliyor ve dikkatler Uslu-Neocon ilişkisine çevriliyor, ister istemez.

GEZİ EYLEMLERİ VE NEOCONLAR
Uslu'nun, Neocon entrikası olduğu ortaya çıkan Gezi Kalkışması'nın arkasında yabancı güçlerin (Neoconların) ve sermayenin olmadığını söylemesi; MOSSAD hedef aldıktan sonra sistematik olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın itibarını zedelemeye çabalaması da Neoconlarla ilişkisinden ve Neoconlardan aldigi direktiflerden kaynaklanıyor büyük ihtimalle.

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA