Iğdr kMM’ye Katılan Başkan Adayı Buluş, “Sorunlar Ortada, Çözüm Bizde”

Iğdır küçük Millet Meclisi (kMM) Forumu 2014 yılının ilk toplantısını yaptı. IkMM bu ay Genel ve yerel konuyu bir arada görüştü. Konu “Şefafflık, Hesap Verebilirlik ve Yerel Seçimler”di. Foruma her zaman olduğu gibi sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları ve siyasi parti temsilcileri iştirak ettiler
Bu haber 2014-01-04 18:41:59 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

Iğdır küçük Millet Meclisi (kMM) Forumu 2014 yılının ilk toplantısını yaptı. IkMM bu ay Genel ve yerel konuyu bir arada görüştü. Konu “Şefafflık, Hesap Verebilirlik ve Yerel Seçimler”di. Foruma her zaman olduğu gibi sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları ve siyasi parti temsilcileri iştirak ettiler.   

Türkiye küçük Millet Meclisleri Iğdır forumu (IkMM) 4 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 13.00’da Eczacılar Odası salonunda toplandı. İl girişimciliğini gazeteci Murat Akkuş’un yaptığı Iğdır kMM’yi her ay bir katılımcının oturumu yönetmesi kuralına binaen bu ay forumu Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı İsa Bilir yönetti.

Forum üyelerinin görüş ve önerileri ile birlikte Foruma davet edilen Ak Parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Buluş bir sunum yaptı. Rahmetli Av. Medet Serhat’ın yanında staj gördükten sonra Iğdır’a dönüp mesleğini icra eden Buluş, Dört kez Iğdır Baro Başkalığına seçilmeyi başarmış ve 3,5 yılda Ak Parti Iğdır İl başkanlığı yaptı. Şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini sıralayan Başkan Adayı Buluş, forum üyelerinin sorularını yanıtlayarak hedef ve projelerini anlattı.

 

2.5 saat süren forumun sonuna kadar toplantıdan ayrılamayan Başkan adayı Buluş, özetle şunları söyledi; “Şeffaflık ve hesap verebilirlik öncelikli hedeflerimizdendir. Allah’ın izni ve halkımızın tevvecühü ile Iğdır belediyesini kazandığımızda yapacağımız tüm çalışmaları, tüm alım satım ve ihaleleri, kimden ne? Ne kadara alınmış? Hepsini belediyenin internet sitesinde yayınlayacağız. Halk ne olup bittiğini görecek, bilecek. Hiçbir şeyi halktan saklamayacağız. Halkın yönetime etkin katılımını sağlayacağız. Yapılacak her hizmeti mahalleliyle danışarak yapacağız. Biz yaptık, Bitti olmayacak. Ben Konaklı, Özgür ve Karaağaç mahallerinin de 700 aileye ev ziyaretlerinde bulundum. Hem coğrafi konum hem de sosyal yaşamları karşısında gördüğüm manzara beni derinden üzdü. Dört duvar arasına haps olunmuş 7–8 kişilik aileler gördüm. Kerpiç evler damlıyor. Yollar çamur. Hiçbir belediye hizmeti gidememiş.

 

“Hazine Arazilerini Halka Satacağız”

 

Gecekondu sorunu ve hazine arazilerinin işgali sorununu bakanlıktan belediyeye satın alarak, Iğdır belediyesi kentsel dönüşüm projesiyle çözeceğiz. Bu arazileri üzerinde ikamet edenlere satıp, insanlarımıza tapusunu verdikten sonra imara açıp bütün hizmetleri götüreceğiz. Özgür ve Karaağaç mahallerinden geçen DSİ kanalını da Kentsel Dönüşüm kapsamında “Yeşil Kuşak Alanı” yapıp, valilik yoluna alternatif bir sosyal alan olarak halkın kullanımına açacağız. Bisiklet parkuru, spor aletleri, dinlenme bankaları ile huzur ve ferahlık veren bir alan yaratacağız. Haydar Aliyev parkı gibi bir rant alanına dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Halkımıza ücretsiz dinlenip huzur bulacağız ortamlar sağlayacağız. Resmiyette mahalle olup ta kaderine terk edilen Yeni Mahalle, Alikamerli ve Hakveyis’e şehrin bir parçası gibi her hizmeti sunacağız. Hakveyis mahallesine mesire alanı yapacağız. Alikamerli şehrin ilk giriş noktasıdır. Kendi haline bırakılamaz. Yeni mahalleye yarım yamalak kalan alt yapı ve üst yapı hizmetlerini sunacağız.  

 

“Oto Gar ve Oto Park Sorununu Çözeceğiz”

Havaalanımız var otogarımız yok! Şehrimize yakışır bir otogar yapacağız. Oto park sorununu ziraat bankası, polis karakolu ve belediye binasını kaldırarak altını oto bark üstünü şehir meydanı yapacağız. Kılıçlar alanı olarak bilinen yeri özelleştirme idaresinden alarak yeşil alan yapacağız. Burayı yolun karşısındaki belediyeye ait alan ile köprü ile birleştirip örnek bir yeşil alan yapacağız. Yaz-kış kullanılacak örnek bir hizmet ortamı yaratacağız. Kanalizasyon, içme suyu, elektrik ve telefon tellerini yeraltına aldıktan sonra cadde ve sokaklarımızı parke taşı gibi geçici çözümlerle değil asfaltla daimileştireceğiz. Ünlendi barajı projesiyle Iğdır’ı sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız. Şehre verilen arsenikli kuyu suyunu değil içmek, banyo yapmak bile sakıncalı diyor doktorlar.  

 

“Halkı Yönetime Dahil Edeceğiz”

 

Halkı yönetime dahil ederek Verimli tarım arazilerine doğru yayılan Iğdır’ımız için alternatif yerleşim alanları ve cazibe merkezleri oluşturacağız. Biz Iğdır’ın dertleriyle dertlenmeye geliyoruz. Bizim dönemimizde belediyede ak masalar olacak. Vatandaş gelip sorununu anlatıp çözümüne kavuşacak. Hiç kimse gelip muhatap bulamadan geri dönmek durumunda Kalmayacak. Biz şimdiye kadar Iğdır’a taş taş üstüne koyan, katkısı olan herkesten Allah razı olsun diyoruz. Bizim iddiamız biz daha iyisini daha güzelini yapacağız. Iğdır’ın çözülemeyen sorunlarını hükümetimizin yıllardır ilimize yaptığı hizmetlerin yanı sıra ihtisas alanımız olan belediyeciliğimizle bir bir çözüme kavuşturacağız. Burada üniversiteden, havaalanına, okullardan, hastanelere, köylerimizin yollarına, içme sularına kadar hükümetimizin 11 yılda Iğdır’ımıza yaptığı hizmetleri anlatmama gerek yok. Tüm hizmetleri sizlerde görmektesiniz” dedi.

DKM/Iğdır

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA