IĞDIR'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN YEM

Iğdır'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya sakatat ve yem bırakıldı.
Bu haber 2013-12-30 13:39:20 eklenmiş ve 482 kez görüntülenmiştir.

Iğdır'da ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya sakatat ve yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Orman İşletme Şube Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşullarından etkilenen yaban hayvanları için seferber oldu.

Ekipler kovalara doldurdukları yem ve poşetler içerisindeki sakatatları, ağaç diplerine bıraktı.

Orman ve Su işleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yaptığı açıklamada, bölgede soğuk havanın etkili olduğunu, doğal yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.

Türkoğlu, yaban hayvanlarının soğuk hava ve kardan dolayı yem bulmakta zorlandıklarını, yaşadıkları alanlara yem bırakılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Özellikle kanatlı hayvanların yem bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu.

"Biz bu soğuk havada yaban hayvanları için kentin farklı bölgelerine yem bırakıyoruz. Iğdır bu yıl soğuk bir iklim yaşıyor. Bu durumdan en çok yaban hayvanları etkileniyor. Biz de bu soğuk havada yaban hayvanlarına yem bırakarak doğayı korumaya çalışıyoruz. Ekiplerimizle ortak bir çalışma yaptık. Bütün vatandaşlarımızı bu soğuk günde duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü gerçekten hava çok soğuk ve hayvanlarımız olumsuz etkileniyor. Biz kış boyunca 10 ton yem bırakacağız. Bu çalışmalarımıza aralıklarla devam edeceğiz."

Orman İşletme Şube Müdürü Hasraf Aka ise yaban hayvanlarının yoğun olarak kent ormanında yaşadıklarını, çalışmanın doğal yaşam için fayda sağladığına dikkati çekti.

Aka, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleriyle bu tür çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA