Mısır İhvan'ı "terör örgütü" ilan etti

Darbe rejmi tüm mısır halkını terörist ilan etdi.
Bu haber 2013-12-30 12:07:56 eklenmiş ve 373 kez görüntülenmiştir.

Mısır İhvan'ı "terör örgütü" ilan etti

Darbe rejmi tüm mısır halkını terörist ilan etdi. Başbakan Yardımcısı Hisam İsa, Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, İhvan ve Teşkilata bağlı oluşumların "ülke içinde ve dışında terör örgütü ilan edildiğini" ve üyeliği tespit edilen herkese cezai müeyyide uygulanacağını belirtti.

Kararın ceza kanununun 86. maddesi uyarınca alındığını aktaran İsa, "İhvan hakkındaki bu kararın, terörle mücadele anlaşmasına bağlı olan Arap devletlerine de tebliğ edildiğini" ifade etti.

Mısır'ın kuzeyindeki Dekahliye ilinin merkezi Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'nü 24 Aralık'ta hedef alan saldırı sonrasında, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Şerif Şevki, Başbakan Hazim Biblavi'nin, saldırıdan sorumlu tuttuğu İhvan'ı "terör örgütü" ilan ettiğini söylemişti.

 

Biblavi daha sonra özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Şüphesiz bu olayın arkasında olanlar, uygulayanlar ve teşvik edenler teröristlerdir ancak İhvan'ı terör örgütü olarak tanımlamakta aceleci davranıp, değerlendirme yapmak istemiyorum'' açıklamasında bulunmuştu.

Sina Yarımadası'nda bulunan gruplardan Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt bugün internet üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

 

"KARARI TANIMIYORUZ"

 

Müslüman Kardeşler (İhvan), Mısır'ın geçici hükümet tarafından 'terör örgütü' ilan edilmesini tanımadığını açıkladı.

 

İhvan'ın twitter hesabından yapılan açıklamada, yasadışı bir hükümetin hiçbir delile dayanmayan yasadışı kararının pratikte hiçbir şeyi değiştirmeyeceği ifade edildi. Açıklamada, "Mısır tarihinde insanlığa karşı işlenen suçların müsebbibi olan darbe liderleri yakında kanun karşısında sorumlu tutulacaktır." denildi.

AA

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA