21 YIL SONRA YAYLA ŞENLİĞİNDE BULULŞTULAR
Meydanbelek Yaylası'nda şenlik
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesi sınırları içerisinde bulunan ve Cilo Dağı eteklerinde bulunan Meydanbelek yaylasında vatandaşlar 21 yıl sonra bir araya geldi.
ERKAN ÇAPRAZ - LEMAN KOYU - ŞİRVAN KUTLUK
YÜKSEKOVA HABER
YÜKSEKOVA - Yüksekova'nın Büyükçiftlik (Xiravate) beldesine bağlı Meydanbelek Yaylası'na 1992 yılından sonra ilk defa yayla yasaklarının kalkması ile beraber yurttaşların çıkmasına izin verildi.
21 yıldır kimi zaman tampon bölge, kimi zaman ise yasak bölge ilan edilen Meydanbelek Yaylası'na sabahın erken saatlerinden itibaren akın eden vatandaşlar çadırlar kurarak onlarca kuzu kesti. BDP Büyükçiftlik Belde Örgütü tarafından düzenlenen yayla şenliğine giden birçok özel araç mahsur kalırken bazı vatandaşlar yaylaya traktör veya atlarla çıkabildi.
CEYLAN: ÖZGÜR BİR ORTAMDA ŞENLİK DÜZENLEDİK
Çadırda konuşan BDP Büyükçiftlik Belde Örgütü Başkanı Zübeyt Ceylan, "Biz çözüm süreciyle beraber bu alana girebildik. Burada bir yandan Berxbir şenliği bir yandan da çözüm sürecinin yarattığı özgür ortamda piknik yaparak, doğanın eşsiz güzelliğini yaşıyoruz. Burada beldemizin ve çevre köylerin kaynaşması ve yasaksız günlerin yarattığı özgür ortamda bir şenlik düzenledik. 25 yıldan beri uzaktan hasretle baktığımız bu dağların ardındaki muhteşem doğallığı doyasıya yaşamak için buradayız. 2-3 gün burada kalarak çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.
BULGAN: 21 YILLIK ÖZLEMİ GİDERMEK İÇİN GELDİK
BDP Büyükçiftlik Belde Örgütü eski başkanı Hüsnü Bulgan da "Rojava devrimini" selamlayarak, "Rojava'da yaşanan devrimle yatıyor, onunla kalkıyoruz. Önderliğimizin yıllardan beri yürüttüğü mücadelenin ürününü almaya başladılar. 1992 yılından beri yasak olan bu bölgeye özlemimizi dindirmek için buraya çıktık" dedi.
ZEYDAN: BU ORTAMI SAĞLAYAN SAYIN ÖCALAN'A TEŞEKKÜRLER
Abdullah Zeydan ise yıllardır çıkamadıkları yaylalarına özlem duyduklarını belirterek, "Bugün buraya gelerek bu özlemi giderdik. Burada bir dayanışma içerisinde kendi halkımızla güzel bir gün geçiriyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ortamı barış sürecini başlatarak bize sağlayan Kürt Halk Öneri Sayın Abdullah Öcalan'a teşekkür ediyoruz. Kendisinin girişimleri doğrultusunda bugün halk kendi yaylalarında buluşuyor. Kendi özlemlerini gideriyor. büyük bir mutluluk içerisindeyiz."dedi.
Yayla şenliğinde uzun halaylar çeken vatandaşlar geceyi burada geçireceklerini belirttiler.