ABD'den Türkiye'ye Ricciardone tehdidi

Ricciardone gibi Siyonistlerin yoğun bir şekilde yer aldığı ABD'de Türkiye'de operasyonlarla ülkemize 100 milyar dolara yakın zarar verilirken hızlarını alamadılar. Türkiye'yi açık bir şekilde tehdit etmeye başladılar.
Bu haber 2013-12-24 10:29:21 eklenmiş ve 691 kez görüntülenmiştir.

ABD'den Türkiye'ye Ricciardone tehdidi

Türkiye'deki 17 Aralık operasyonu ve sonrasında Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu ABD'yi hedef alan açıklamalarının ardından Washington tehditvari bir açıklamada bulundu.

Washington'dan şimdiye kadar bu konuda hiçbir açıklama gelmeyince ABD'nin Ankara'daki Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin operasyonun arkasındaki isim olarak sunulup hedef haline getirilmesi sonrası, ABD'nin buna izin vermeyeceği belirtildi. Hürriyet'e bilgi veren üst düzey bir Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Biz tansiyonu yükseltmek istemiyoruz. Bunun sonuçları olur" diye konuştu.

BİR SÜRE İZLEYECEĞİZ

Özellikle hafta sonu hükümete yakın dört gazetenin birden Ricciardone'yi hedef alan sözleri sonrası bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten ve Ricciardone'nin Twitter mesajlarını beraber hazırladıklarını aktaran yetkili, hem Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan hem de Ankara'daki Türk yetkililer nezdinde Ricciardone ve ABD'ye yönelik suçlamalardan duyulan rahatsızlığın Ankara'ya aktarıldığını belirtti. Bu yapılan özel görüşmelerin içeriğini açıklamayacağını belirten yetkili, sonrasında Başbakan ve Türk Hükümeti'nin bu konudaki tonunu yumuşatmış olmasını ise bir süre daha takip edeceklerini belirtti. Yetkili, bunun ne kadar bir süreye işaret ettiğini ise belirtmedi.

 

Üst düzey yetkili, "Biz tansiyonu yükseltmek istemiyoruz. Bunun sonuçları olur" diyerek ikili ilişkilerin bundan göreceğe zarara da vurgu yaptı. Yetkili, ilişkilerin ne şekilde etkileneceğini açıklamadı. Ancak birçok alanda devam eden Türk-Amerikan işbirliğinin yanı sıra, bu tür açıklamalar yüzünden Türkiye'de oluşacak anti-Amerikancı havanın da Yönetimin en büyük kaygılarından biri olduğunu belirtti.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA