KARS-Digor Yolu, Çile Yolu Olmaktan Çıkacak

KARS-Digor Yolu, Çile Yolu Olmaktan Çıkacak
Bu haber 2013-12-20 09:58:33 eklenmiş ve 600 kez görüntülenmiştir.

Digor Yolu, Çile Yolu Olmaktan Çıkacak

Digor Yolu, Çile Yolu Olmaktan Çıkacak

 

Tacettin DURMUŞ / KARS 

Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç tarafından yapılan açıklamada, "projenin Kars - Digor kısmı, 41 km ve Digor- Tuzluca - Kağızman yol ayrımı da 40 km olmak üzere toplam 81 km'lik devlet yolu 26 metre genişliğinde bölünmüş yol haline gelecek ve ihale hazırlıkları devam etmektedir"

Milletvekilleri Arslan ve Kılıç tarafından yapılan açıklamada ayrıca; "2014 yılı Ocak ayı içerisinde ihale teklifleri alınarak ilkbaharda da inşaatına başlanacak yol bittiğinde; Kars- Digor -Tuzluca yolu bölünmüş hale gelecek. Böylece Kars üzerinden geçen ülkemizin kuzey- güney eksenli önemli karayolu koridorlarından biri bitmiş olacak. Böylece hem Iğdır Dilucu, Gürbulak Sınır Kapıları ve ülkemizin güneyine, hem de Aktaş, Türközü sınır kapıları ve Karadeniz'e kolay erişim sağlanacak. Bu hattın yoğun kullanımı ile ilimiz ve ilçelerimize ticari anlamda da canlılık sağlanmış olacaktır. Herkesin 2014 yılı yatırım programı ile uğraştığı bir dönemde 200 milyon TL'ya mal olacak böyle bir projeyi, 2013 yılı yatırım programına aldırmış olmaktan ziyadesiyle memnunuz." Denildi.

 

 

 

 

KARS ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Kars'ın il genelinde adeta bir şantiyeye de döndüğünü açıklayan vekiller, merkezi hükümet tarafından yapılan diğer projeleri ise şu şekilde açıkladılar:

Kars - Susuz - Ardahan bölünmüş yolu, bitümlü sıcak asfalt işi. Kars - Selim – Sarıkamış - Karakurt yolu bitümlü sıcak asfalt işi. Kars'ın çevre yollarında 9 km bölünmüş yol, bitümlü sıcak asfalt olarak tamamlanmıştır. Sanayi Bölgesine giden 8 km'lik yolun 4 km'si bitirilmiştir. Sarıkamış geçişinin 3 km bölünmüş yolu bitirilmiş olup, 6 km'lik tali yol 2014'te devam edecek. Kars - Arpaçay yolunun, 1A standardına getirilerek sıcak asfalt olarak 12 m'ye çıkartılması. Kars - Kağızman - Kötek yolunun 1A standardına getirilerek sıcak asfalt olarak 12 m'ye çıkartılması, Kağızman-Iğdır bağlantı yolunun 1A standardına getirilerek sıcak asfalt olarak 12m'ye çıkartılması, Selim- Göle yolunun 3 km'lik kısmı tamamlanmış, kalan kısmında çalışmalar devam etmekte, Karakurt- Horasan yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi işi toplam 30 km olup, yeni yol olarak yapılmakta ve 5 km'lik kısmı toprak tesviye kodunda bölünmüş yol olarak bitirilmiştir. Sarıkamış-Şenkaya yolunun 15 km'lik kesimi reglaj seviyesinde tamamlanmış olup, çalışma devam etmekte, Mıhrali Bey köprüsünün yanına yeni bir köprü yapılması içinde son aşamaya gelinmiştir. Bütün bu projeleri hayata geçirirken Bölgesel kalkınmayı çok önde tutarak Kars'ın büyük fotoğrafını önemsediğimizi belirtmek isteriz. Marka şehir Kars'ın, bölgesinin parlayan yıldızı olması yolunda; Ulaşımda (Karayolu, Demiryolu, Havayolu), Tarım ve Hayvancılıkta, Turizmde, Sağlıkta, Eğitimde ve Spor Tesislerinde en üst seviyede yatırımlar getirmeye devam edeceğimizi bir kere daha hatırlatmak isteriz. Kars- Digor- Tuzluca/Kağızman yolu ayrımını oluşturan 81 km'lik Bitümlü sıcak asfalt bölünmüş yolun yatırım programına alınmış olması müjdesini Kars'a ve Saygıdeğer hemşehrilerimize vermekten sonsuz memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz.




 
ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA