'Etü'ye Verilen Alanlar, İlin Tarımına Zarar Verecek'

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr.Adem Yavuz Sönmez, Erzurum Teknik Üniversitesi'ne (ETÜ) verilen alanların, birinci sınıf tarım arazisi olduğundan dolayı ilin tarımına zarar verdiğini savundu.
Bu haber 2013-08-11 16:59:02 eklenmiş ve 507 kez görüntülenmiştir.

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, Erzurum Teknik Üniversitesi'ne (Etü) verilen alanların, birinci sınıf tarım arazisi olduğundan dolayı ilin tarımına zarar verdiğini savundu.

Sönmez, Erzurum Ovası'nın can damarı konumunda olan birinci sınıf tarım arazilerinin ve sulak alanların üniversite yerleşkesi olarak seçilmesinin ile zarar verdiğini söyledi. Sönmez, "Şu anda üzerine basılıp geçilen basit bir neşen gibi görünen bu toprak parçalarının yokluğunu ileriki nesiller daha cefalı anlayacaktır. Etü'nün kurulması, ilimiz açısından kalkınma hamlesinin en büyük adımı olarak karşılandı ve bu destek odamız tarafından her platformda ifade edildi. Erzurum'un en önemli ve etkin meslek odalarından birisi olan Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi olarak, bu heyecanı tüm mesleki ve siyasi kaygılardan Münezzeh bir şekilde algıladık. Fakat her zaman ifade ettiğimiz gibi bazen bir şeylerin olumlu yapıldığının sanılması, başka bir yerlerde her zaman daha vahim sonuçlu olumsuz işler ortaya koymaktadır." diye konuştu.

Sönmez, Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi olarak tüm çabalara rağmen karardan dönülmediğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Gelişen süreçte malumunuz olduğu gibi odamız yasal yollara başvurmuş ve konuyu idari mahkemesine taşımıştır. Fakat bu mahkemeye yapılan itirazlar da sonuçsuz kalmıştır. Bunun üzerine Danıştay'a yapılan itirazlar değerlendirilmiş ve Danıştay 10. Dairesi'nin almış olduğu kararla itiraz yerinde görülmüş ve yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. İlimiz ve tarımımız açısından son derece hayırlı olacağına inandığımız bu sevindirici kararın devamında, tahsisin iptal edilmesini ve arazinin tarımsal amacın dışına çıkarılmaması kararının da gelmesini ümit ediyoruz."

ETİKETLER : 'Etü'ye Verilen Alanlar İlin Tarımına Zarar Verecek'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA