ALİYEV İSTANBUL’DA “haydar Aliyev Parkı”nda ANILDI

Merhum Azerbaycan devlet başkanı Haydar Aliyev ölümünün 10. yıldönümünde İstanbul Sarıyer Kireç Burnunda bulunan Haydar Aliyev Parkında düzenlenen törenle anıldı.
Bu haber 2013-12-13 14:44:47 eklenmiş ve 864 kez görüntülenmiştir.

ALİYEV İSTANBUL’DA “haydar Aliyev Parkı”nda ANILDI

Merhum Azerbaycan devlet başkanı Haydar Aliyev ölümünün 10. yıldönümünde İstanbul Sarıyer Kireç Burnunda bulunan Haydar Aliyev Parkında düzenlenen törenle anıldı.

aliyevistanma.jpg

Törene  Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, konsolosluk görevlileri, Azeri milletvekilleri, dernekleri, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İşadamları Derneği Başkan Süreyya Çinik ve Y.K. Üyeleri,  Sarıyer Belediye Bşk. Yrd. Adnan Aybar, İstanbul Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu ve Y.K.Üyeleri , Kartal Ardahan Derneği başkanı Ahmet Demirbaş, Türkiye’de eğitim gören Azerbaycanlı askerler, Türkiye Azeriler Federasyonu, bazı vakıflar ve halktan yoğun bir katılım oldu.

Belediye Başkanı Şükrü Genç Şehir dışında olduğundan Sarıyer belediyesini temsilen Başkan yardımcısı Adnan Ayber katılırken, belediyenin mükemmel bir organizasyona da imza attığı dikkatlerden kaçmadı. Başkonsolos ve konuşmacılar bu parkı Azerbaycan milli liderine tahsis ettikleri için Sarıyer Bld başkan ve yönetimine teşekkür ettiler.

Tören İstanbul Azerbaycan başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov'un anıta çelenk  bırakması ile başladı. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Törenin ardından pasta çay-kahve ikramı yapıldı.

Diğer Taraftan Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye’nin değişik şehirlerinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından Azerbaycan Halkının Milli Lideri Haydar Aliyev’in ölümünün 10. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Ramada Plaza Ankara'da gerçekleşen törene milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Faig Bağırov, “Azerbaycan Devleti'nin kurucusu Aliyev, Azerbaycan’a rehberlik ettiği dönemde ülkenin sayesinde, halkın tarihinde oynadığı azametli rol anlayışı hiçbir zaman silinmeyecek ve unutulmayacaktır. Azerbaycan’ın her bölgesinde her karış toprağında Aliyev’in siyasetinin silinmez izleri var. Aliyev’in halk karşısında büyük hürmeti, Azerbaycan devletini parçalanmak ve yok olmaktan kurtarmasıdır. Bugünkü gücünü daim inşaf eden Azerbaycan onun şaheseridir. Haydar Aliyev’in en büyük emeli Azerbaycan devletini kurmak ve yaşatmak oldu” şeklinde konuştu.

Haydar Aliyev’in her zaman zirvede olacağını belirten Bağırov, sözlerini Aliyev’e Allah’tan rahmet dileyerek tamamladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fahri Hiyaban’a giderek, Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret etti ve anıta çelenk bıraktı. Mezarlıktaki anma törenine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, önde gelen siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılıyor. Bakü'de yaşayan Ramil Halilov, ”Bugün bizim için en üzücü günlerden biri, çünkü ulu önder Haydar Aliyev aramızda değil. Haydar Aliyev son 10 yılda Azerbaycan’da olan gelişimi görseydi güzel olurdu. Ama ne yazık ki bugün aramızda değil” dedi.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, ”Ben de Türk dünyasının bir evladı olarak onu minnetle anıyorum. Özellikle de Azerbaycan’ı ayağa kaldırdığı için ve Türkiye ile dostluğa samimiyetle inandığı ve destek verdiği, kardeşliğimizin gelişmesi için çok büyük çabalar sarf ettiği için ona hepimiz minnet borçluyuz” diye konuştu. Ziyaretler nedeniyle Fahri Hiyaban'a çıkan birçok cadde trafiğe kapatıldı. Ayrıca caddelerde yüzlerce güvenlik çalışanı görev yapıyor.

 BAKÜ-KAMİL NADİRLİ

 

aliyevistanma.jpg

aliyevist__2_.jpg

aliyevist__7_.jpg

aliyevist__5_.jpg

aliyevist__8_.jpg

aliyevist__4_.jpg

aliyevist__3_.jpg

aliyevist__1_.jpg

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA