Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini protesto ettiler -

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.
Bu haber 2013-12-12 23:50:35 eklenmiş ve 635 kez görüntülenmiştir.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Tuna, "Bu idam Allah'a, peygambere ve ahiret gününe inanan her Müslümanın nezdinde bir şehadettir. Biz Abdülkadir Molla'nın şehadetini tebrik ediyoruz" dedi. AGD, Bangladeş'in Cemaat-i İslami lideri Abdülkadir Molla'nın idamını Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği önünde, Kur'an-ı Kerim okuyup sloganlar atarak protesto etti. Tuna, burada yaptığı basın açıklamasında, Bangladeş'in ülkede yaşayan Müslümanlara terör estirdiğini savunarak, idam kararını alan hükümet ve yargı mensuplarını, kararı uygulayan cellatları, tepkilerini Bangladeş hükümetine iletmeyen büyükelçilik görevlilerini ve idam karşısında sessiz kalanları kınadı.

Molla'nın idam kararının hukuki değil, siyasi olduğunu ve idamın dünyanın her yerindeki Müslümanlarca protesto edildiğini hatırlatan Tuna, şunları kaydetti: "Bangladeş'te bu idam gerçekleşirken Türkiye'nin etkisiz açıklamalar yapması kabul edilemez. Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanına düşen bundan sonraki süreçte Bangladeş hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atarak ülkemizin ve halkımızın onurunu çiğnetmemek olmalıdır. Bangladeş elçisi sabahı beklemeden pervaneli bir kargo uçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir. Biz AGD olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Cemaat-i İslami'nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelemeye devam edeceğiz. Bu hükümetin, bu şartlarda ülkeyi seçime götürmesinin de göstermelik bir adım olduğunu şimdiden tüm dünyaya ilan ediyoruz." Öte yandan Tuna, idam edilen Molla ve arkadaşları için başta Ankara'daki Hacı Bayram Camisi olmak üzere bütün Türkiye'de, yarın cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılacaklarını bildirdi. -abdulkadir mollanın idamı -protesto -bangladeş büyükelçiliği

İDAM EDİLDİ

Dünya çapında Suriye, Mısır, Irak, Afganistan Müslümanlar soykırıma uğrarken, katiller ortada cirit atarken, Müslüman olması sebebiyle Molla'nın idamı jet hızıyla gerçekleşti…

Müslüman Bangladeş televizyonları, , Cemaat-i İslami lideri Abdulkadir Molla'nın Dakka Merkez Hapishanesi'nde saat 18:00'de idam edildiğini duyurdu. Molla'nın asıldığı, adını açıklamak istemeyen bir istihbarat yetkilisi tarafından da doğrulandı.

 

Abdulkadir Molla ile birlikte 5 kişinin daha idam edildiği belirtiliyor.

 

Molla'nın bulunduğu hapishaneye cenaze aracının girdiği ve eşinin cezaevi çıkışında zafer işareti yaptığı da gelen bilgiler arasında.

 

1971 yılında ülkenin bağımsızlık savaşında Pakistan ordusuyla işbirliği yapıp 369 Bangladeş askerinin ölümünden idama çarptırılan Abdülkadir Molla’nın infazı, Yüksek Mahkeme tarafından onanmıştı. Molla, 'insanlığa karşı suç işlemekle' suçlanıyordu. Molla'nın idamı önünde hukuki bir engel olup olmadığı tartışma konusu olmuştu.

 

İLK İDAM

 

Bu kararla birlikte Abdülkadir Molla, kurulan savaş suçları mahkemesinde idam edilen ilk kişi oldu. Bu mahkemede, bağımsızlık savaşı döneminde Pakistan'la işbirliği yapmakla suçlanan kişiler yargılanıyordu. Molla da Cemaat-i İslami'nin kurduğu iddia edilen ve 200'den fazla entelektüelin ölümünden sorumlu tutulan Bedir milis gücüne üye olmakla suçlanıyordu.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA