Ani Ören Yeri'ne Ziyaretçi İlgisi

Kars ile Ermenistan sınırında yer alan ve "dünya şehri"+ olarak nitelendirilen Ani Ören Yeri, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor
Bu haber 2013-08-11 15:59:02 eklenmiş ve 498 kez görüntülenmiştir.

Kars ile Ermenistan sınırında yer alan ve "dünya şehri" olarak nitelendirilen Ani Ören Yeri, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Etrafında açan rengarenk çiçeklerle güzel bir görünüm kazanan Ani Ören Yeri'ni ziyarete gelen turistler, buradaki yapıları gezerek, hatıra fotoğrafı çektiriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ani Ören Yeri'nin Kars kent merkezine 42 kilometre uzaklıkta Aras Nehri'nin batı yakasında bulunan tektonik bir alan olduğunu anımsattı.

İçerisinde 3 ayrı medeniyete ait yapılar bulunan Ani Ören Yeri'ni 2012 yılında biletli 43 bin 657 kişinin ziyaret ettiğine dikkati çeken Doğanay, yıl sonunda bu sayıyı aşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ani ÖrenYeri'nin üzerinde ayakta duran 21 tarihi eser bulunduğunu vurgulayan Doğanay, "Ama biz Ani'nin görünen yüzünden çok görünmeyen yüzünden bahsediyoruz. Biz Ani'yi bir 'Iceberg' olarak kabul ediyoruz. Ani'nin yedi kat yerin altında bulunduğu rivayet ediliyor" dedi.

Doğanay, Ani Ören Yeri'ni farklı kültürlere ait yapıları üzerinde barındırdığı için kültür mozaiğine benzeterek, şöyle devam etti:

"Ani bir dünya ama dünya bir Ani değil. Hakikaten Ani gün yüzüne çıkarılırsa, kazılar yeteri kadar yapılırsa ve tarihi eserler onarılırsa Ani'nin değil şehrimizin, bölge turizmine yön vereceğine inanıyorum. Ani'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. 2011 yılında 23 bin 400 olan ziyaretçi sayısı 2012 yılında 43 bin 657'ye çıktı. Bunun yüzde 30'u yabancı, yüzde 70'i de genel olarak yerel turistlerden oluşuyor." - Kars

ETİKETLER : Ani Ören Yeri'ne Ziyaretçi İlgisi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA