9 ÜLKEDEN 29 GENÇ KARS´TA BULUŞTU

AB Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanan First Step For EV Uluslararası Eğitim Kursu, Kars’ta gerçekleştirildi.
Bu haber 2013-11-28 12:38:04 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Estonya, Fransa, İngiltere, Polonya, Bulgaristan, Malta, İtalya ve Romanya’dan gelen toplam 29 gencin katılımıyla 20-27 Kasım 2013 tarihleri arasında Hotel Kent Ani’de yapıldı.

Eğitim kursunun, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programının yaygınlaştırarak kültürel öğrenmeyi ve gönüllülüğü teşvik etmeyi amaçlamakta olduğu da bildirildi. Program süresinde farklı ülkelerden gelen gençler, hem Kars’ı tanıma hem de Türk kültürünü yakından tanıyarak yaşama fırsatı buldular.

Programda; Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı nedir? AB Eğitim ve Gençlik programının ve Youth pass sertifikasının tanıtımı, gönüllülüğün topluma faydaları, farklı kültürleri tanıma ve farklı kültürlere saygı duymayı güçlendirecek ve teşvik edecek aktiviteler, Avrupa vatandaşlığı gibi konuların yanında katılımcıların Kars ve tarihini tanımalarına fırsat veren Ani Harabelerine ve Kars Kalesine gezi etkinliğini de gerçekleştirildi.

Proje katılımcılarından Christina (İtalya): Hayatında ilk defa böyle bir eğitime katıldığını belirterek, “Eğitim sayesinde yabancı dilimi geliştirme, Türk kültürünü ve diğer ülke kültürlerini tanıma fırsatı elde ettim. ”Projenin yasal temsilcisi Neşet Timur: “Bu proje sayesinde hem kendi kültürümüzü tanıtma hem de diğer kültürleri yakından tanıma fırsatı bulduk. Kars gibi imkanları kısıtlı bir şehirde bu tür etkinlerin olması Kars’ın gelişmesi ve tanıtımı açısından önemli bir etkinliktir. Ayrıca biz gençlerin gelişmesi ve toplumda daha aktif rol alması için önemli bir fırsat. Bu imkanı bize sunduğu için Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ederim.” dedi.

Proje Yasal Sorunlusu Neşet Timur, eğitim kursunun gerçekleştirmesinin kendilerine sundukları hizmetten dolayı Hotel Kent Ani çalışanlarına ve Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Remzi Korukluoğlu’na projelerini ziyaret ettikleri ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Timur ayrıca proje sayesinde farklı kültürlerin birbirlerine karşı olan ön yargıları, o kültürlerin bir araya gelmesiyle yıkılabileceğine de dikkat çekerek, “Çünkü ancak o zaman birlikte ortak değerlerimizi keşfedebilir ve farklılıklara saygı duymayı öğrenerek yaşayabiliriz. Umut ediyoruz ki ileride bu tür etkinlerin sayısı artar ve gençlerin toplumda daha aktif rol almalarını teşvik eder.” Diye konuştu.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA