KARS, ŞEHİTLERİNİ ANMAK İÇİN HAZIRLANIYOR

Kars Valisi Eyüp Tepe, 3, 4, 5 Ocak 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinin hazırlıklarının başladığını açıkladı.
Bu haber 2013-11-22 12:13:32 eklenmiş ve 587 kez görüntülenmiştir.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 20 binin üzerinde vatandaşın anma etkinlikleri için Sarıkamış'a geleceğini belirten Vali Tepe, önceki yıl yaşanan bazı olumsuzlukların bu yıl yaşanmaması içinde tüm tedbirlerin alınacağını da kaydetti.

Geçtiğimiz yılki anma etkinliklerinde çıtayı oldukça yükselttiklerini de belirten Vali Tepe, “Geçtiğimiz yıl yapılan anma etkinliklerine yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Bu yıl bu sayının daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Ecdadımıza yakışır bir şekilde 20 bin misafirimizi Kars ve Sarıkamış’ta ağırlayacağız. Geçtiğimiz yıl bazı eksiklikler yaşadık. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonu ‘en iyi şekilde nasıl yapabiliriz’ diye değerlendirmeler yaptık. Bu çerçevede benzeri aksaklıkların bu yılda yaşanması ve misafirlerimizi ecdadımıza yakışır bir şekilde ağırlamak için bir takım çalışmalarımız devam ediyor. İl Özel İdaremizin yürüyüş yolları ve toplanma alanlarında yaptığı gayretleri çalışmalar sürüyor. Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğümüz de Kızıl Çubuk Mevkisinde bulunan yollarda çalışmalar yapılarak yeniledi. Ayrıca park alanları ve toplanma alanları da oluşturuldu.”dedi.

100. YILA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DA DEVAM EDİYOR

Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinin her geçen yıl Dünya ve Ülke gündemine oturduğunu da dile getiren Vali Tepe, geçtiğimiz yılki anma etkinliklerine 20 bin vatandaşın katılması nedeniyle ülke genelinde olumu bir sinerjinin yakalandığını da söyledi. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığını çok büyük destekleri olduğunu da belirten Vali Tepe ilgili genel müdürlüklerinde kendilerine çok büyük katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

99 METRE YÜKSEKLİĞİNE ANIT

Vali Tepe açıklamasında Başbakan Erdoğan’ın Salı günkü grup toplantısında açıkladığı üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının TOKİ vasıtasıyla Sarıkamış'a 99 metre yüksekliğine bir anıt yaptırılacağının da müjdesini verdi.

Kars milletvekilleri Ahmet Aralan ve Yunus Kılıç ile birlikte anma etkinlikleri için ilgili bakanlık ve genel müdürlüklere gittiklerini de kaydeden Tepe, “Sayın milletvekillerimiz ile beraber kendilerini ziyaret ettiğimizde hepsi konuya pozitif yaklaştılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın, Sayın Başbakanımız da gurup toplantısında ifade ettikleri gibi Sarıkamış’a çok güzel bir toplanma ve devasa bir anma alanı oluşturulacak. Bunun yanı sıra 99 metre yüksekliğinde de devasa bir anıtın yapımı için de TOKİ tarafından hazırlıkları sürüyor. Bütçesi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından sağlanacak.”dedi.

SARIKAMIŞ, ŞANTİYE ALANINA DÖNÜŞECEK

Önümüzdeki yıl söz konusu bakanlıkların hayata geçirecekleri projeler nedeniyle Sarıkamış’ın bir şantiye alanına dönüşeceğini de açıklayan Vali Tepe bu yıl öncelikli olarak trafik olmak üzere güvenlik önlemlerin de arttırılacağını söyledi.

Gelibolu da ki gibi bazı projelerin Sarıkamış’ta da yapılacağını açıklayan Vali Tepe, ayrıca şu ifadeleri kullandı.

“Yine önümüzde ki yıla yetişecek şekilde gayret ederek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yürüttüğü çok kapsamlı bir proje olan Çanakkale Gelibolu Yarımadasında ki projeye benzer hepsi birer kümbetten oluşan 6 kümbetlik değişik büyüklüklerde güzel bir eserlerin çalışmasını yürütüyor. Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz de yürüyüş alanlarını düzenlenmesi ile birlikte 8 tane şehitliğin yeniden ihya edilmesi çalışmalarını sürdürüyor. Bunların hepsi önümüzde ki yıla yetişecek.

ETKİNLİK PROGRAMLARIMIZ YİNE DOLU DOLU GEÇECEK

Anma etkinlikleri programlarımız yine dolu dolu geçecek. Türkiye'nin dört bir yanından çok yoğun bir şekilde ilgi var. Daha şimdiden beni ve Valiliğimizin çeşitli birimlerini arayan kişi,kurum ve STK temsilcileri, programlarımızı ve Sarıkamış'a nasıl gelebiliriz diye soruyorlar. Buda gösteriyor ki geçtiğimiz yıldan daha fazla bir katılım olacak ve buda izdihama neden olacak. Bizde ona göre hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu ardada sponsor arayışlarımızı da sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu konuda bizlere son derece destek veriyor ve yüklerimizi hafifletiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız da bu yılda bizlere çok önemli derecede destek verecekler.”

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA