Kars İl Afet ve Acil Durum Merkezi, vatandaşlara yönelik afet ve acil durum semineri verdi

Kars İl Afet ve Acil Durum Merkezi, vatandaşlara yönelik afet ve acil durumlara karşı alınacak tedbirler konusunda verdiği eğitimlere aralıksız olarak devam ediyor
Bu haber 2013-11-21 21:16:10 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

Tacettin DURMUŞ/Kars/

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, eğitim almış bilgili bir insanın, olası bir afet ve saldırıda bir toplumu bile kurtarabileceğini dile getirdi.7 haftada 7 ilçede eğitim programları hayata geçirdiklerini belirterek, bu hafta içerisinde de Arpaçay ilçesinde eğitimler verdiklerini açıkladı.

Müdür Alğan, Arpaçay’da lise öğrencilerine yönelik verilen eğitimlerde sivil savunmanın öneminin anlatıldığını belirterek olası saldırılarda alınacak önlemleri anlattıklarını söyledi. Doğal afetlere yönelik alınacak tedbirler konusunda da bilgiler verdiklerini dile getiren Alğan, “Verdiğimiz eğitimlerde olası afetlerden sonra ilk 72 saat hayatı devam ettirme, ülkemizin en büyük tehlikesi olan depremler ile yaşamayı öğrenme, evlerimizi olası depremlere karşı hazırlama, deprem anında yapılacak korunma yöntemleri ve depremler sonrası evimizi, binamızı ve kurumlarımızı terk ederken dikkat edilecek hususlar konusunda da eğitimler verdik.” Dedi.

Alğan, açıklamasında yapılan eğitimlerde bir birey olarak insanın olası afetlerde kilit rol aldığını da söyledi. Bir insanı bilgilendirmenin bir toplumu kurtarabileceğine de değinen İl Müdürü Alğan, “Eğitimlere katılım sağlayan kurumlara, öğrenci ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Bilgili aile ve bilgili toplum amacına ulaşarak afetlerde daha fazla vatandaşımızın hayatta kalabilmesinin yapılan eğitimlerin temel amacıdır. Bu eğitimlere daha fazla vatandaşımızın gelmesini istiyoruz. Eğitimlerimizi Salı günü ilçede bulunan ilk ve orta öğretim okulları, Çarşamba günü halk ve kurum personeline yönelik, Perşembe ve Cuma günleri ise köylere eğitimlerimiz devam etti. Eğitimlerimiz 25–30 Kasım tarihlerinde ise Arpaçay ilçemizin ardından Susuz da devam edecek.

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA