CHP VE MUHALEFET ROTAYI İYİCE ŞAŞIRDI…

Ak Partinin Kürdistan Çıkarması-Seferi BDP’nin ve MHP’nin hoşuna gitmezken, diğer alanlarda devrim niteliğinde yapılan çalışmalar ise CHP’nin hoşuna gitmedi.
Bu haber 2013-11-19 20:49:11 eklenmiş ve 489 kez görüntülenmiştir.

CHP VE MUHALEFET ROTAYI İYİCE ŞAŞIRDI…

Ak Parti devrim niteliğinde gelişmelerle birçok alanda hayal edilmeyecek gelişmelere imza atarken Muhalefet Partileri de laf olsun torba dolsun meyanında laflarla günü kurtarmaya çalışıyorlar.

Ak Partinin Kürdistan Çıkarması-Seferi BDP’nin  ve MHP’nin hoşuna gitmezken, diğer alanlarda devrim niteliğinde yapılan çalışmalar ise CHP’nin hoşuna gitmedi. Dershanelerden, eğitim sistemindeki eşitsizlikten, okyanus ötesinden Türkiye’ye müdahale edildiğinden bahs eden CHP Ak Partinin devrimci çıkışları karşısında hezimete uğradığı gibi ne yapacağını da şaşırmış bir durumda.

CHP’nin gerici-ajan dediği ABD Halife adayımız Fethulah efendi Türkiye’de tüm toplumsal kesimler tarafından deşifre edilip yavaş yavaş tarih olurken, CHP Genel başkan Kılıçdaroğlu Fethulilah tarikatı ile her alanda işbirliğine gidiyor.  Partisinin Ardahan Milletvekili Öğüt, ise Ak Partinin eğitim alanında devrim niteliğindeki icraatlarını "Devlet okullarının eğitim düzeyini geliştirmeden, dershanelerin kapatılmasının yanlıştır” diyerek yorumluyor.  

Öğütten basın açıklaması:

Milletvekili Öğüt, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, Türkiye'de dershanelerin kapatılması durumunda 100 bin öğretmenin işsiz kalacağını anımsatarak 350 bin civarındaki atanmayan öğretmenin iş beklerken, dershaneleri kapatarak 100 bin kişinin de işsiz bırakılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu bildirdi. Ülke genelinde dershane sayısının 4 bin, dershaneye giden öğrenci sayısının 1 milyon 250 bin, personel sayısının ise 100 bin civarında olduğunu belirten Öğüt, dershanelerin kapatıldığın merdiven altı (kaçak) dershane sayısının ise 400 bine ulaşacağını ileri sürdü.

Devlet okullarında yoksul aile çocuklarına da aynı düzeyde eğitim verilmiş olması durumunda, dershanelere ihtiyaç kalmayacağını da vurgulayan Öğüt, yaptığı açıklama da ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Devlet olarak, devlet okulları iyi bir şekilde donatılmış, öğretmen açığı kapatılmış ve sınıflarında daha iyi talebe yetiştiren kolejler ve zengin ailelerin çocuklarını okuttuğu lüks okullarda yetişen talebeler gibi, Devlet okullarında da yoksul aile çocuklarına da aynı düzeyde eğitim verilmiş olsaydı, zaten dershanelere ihtiyaç kalmazdı. Dünya'da Kore ve Japonya gibi ülkeler de dahil olmak üzere Yunanistan, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde dershanelere giden öğrenciler, yüzde 50 iken, Ülkemizde ise yüzde 8'dir. Bu nedenle, dershaneler kapatıldığı zaman zengin aileler bu defa özel öğretmenlerle çocuklarına evlerinde ders aldıracaklar ve çocuklarını en iyi şekilde yetiştirecekler. Bu defa dershaneler kapatıldığı için fakir çocukların aileleri pahalı bir sistem olması nedeniyle özel öğretmen tutamayacaklar ve üniversiteye girebilme imkanı bulamayacaklardır.

Dershanelerin cemaatlere kızarak kapatılması veya bir kesimi karşısına alması, Türkiye'nin gerçeğinin bilinmemesi demektir. Türkiye'nin gerçeklerine, inanç ve kültür yapısına herkes saygılı olmalıdır. Birlik ve beraberlik içinde kalkınabilmemiz ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmemiz için devlet okullarının geliştirilmesi gerekir. AKP bu yasakçı zihniyetten vazgeçmelidir. Zenginlere değil tüm yurttaşlara eşit imkan tanıması için dershanelerin kapatılmaması gerekir. Devlet okullarının eğitim düzeyleri üst seviyeye çıkartılmadan dershanelerin kapatılması yanlıştır."

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA