Polis, Market Soyguncularını 180 Kamerayı İnceleyip Yakaladı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde geçtiğimiz pazartesi günü Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir marketler zincirinin şubesini silah ve bıçakla soyan maskeli iki zanlı özel ekip oluşturan Bursa polisi tarafından İstanbul'da yakalandı.
Bu haber 2013-11-14 07:34:33 eklenmiş ve 524 kez görüntülenmiştir.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde geçtiğimiz pazartesi günü Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir marketler zincirinin şubesini silah ve bıçakla soyan maskeli iki zanlı özel ekip oluşturan Bursa polisi tarafından İstanbul’da yakalandı. Çok sayıda suçtan sabıkalı oldukları öğrenilen zanlıların, soygundan önce keşif yaptıkları ve kullandıkları kiralık aracın plakasını soyguna giderken çıkardıkları belirlendi. Bursa polisi, market çevresi ve şehrin giriş çıkışlarındaki toplam 180 kamerayı inceleyerek zanlıları tespit etti.

BİM mağazalar zincirinin Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Beşevler Caddesi'nde 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.00 sularında gelen kar maskeli iki kişi, silah ve bıçakla market çalışanları T.T. ve S.A.'ı tehdit ederek marketin büro bölümüne kilitledi. Birinin silahlı diğerinin de bıçaklı olduğu tespit edilen soyguncular, para saklanılan kasadaki 18 bin 200 TL'yi alıp plakası alınamayan bir otomobille kaçtı. Olayın ardından harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, önce çevredeki 60 güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Önce zanlıların kullandığı aracın markası ve rengini belirleyen polis ekipleri, zanlıların soygun öncesi aracın plakasını çıkardıklarını belirledi. Şehir giriş ve çıkışlarındaki Mobese kameralarını da incelemeye alan polis ekipleri, zanlıların kullandığı aracın plakasını belirledi. Polis, operasyon kapsamında toplam 180 güvenlik kamerasının görüntüsünü inceledi.

ÖNCE KEŞİF YAPMIŞLAR

Aracın İstanbul’dan bir kiralama şirketine ait olduğunu tespit eden Bursa polisi, soyguna karışan Adnan S. (40) ile Mehmet A.’ı (34) İstanbul’da saklandıkları yerde yakaladı. Soyguncuların, olay anında yüzlerini atkılarla gizledikleri belirlendi. İstanbul’dan kiraladıkları otomobille önce Ankara’ya ardından da Eskişehir’e gittikleri öğrenilen iki zanlının, soygundan iki gün önce Eskişehir’den Bursa’ya geldikleri tespit edildi. Mehmet A. ve Adnan S.’ın soygundan bir gün önce olay yerindeki mağazanın çevresinde keşif yaptıkları ortaya çıktı. Olay anında Adnan S.’ın elindeki silahın kuru sıkı tabanca olduğu Mehmet A.’nın ise bıçakla market görevlerini tehdit ederek etkisiz hale getirdikleri tespit edildi.

ZANLILAR YAKALANMA RİSKİNE KARŞI PARAYI İSTANBUL’A FERİBOTLA GÖTÜRMÜŞLER

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan iki zanlı, ‘susma hakkını kullanıyoruz’ diyerek polise ifade vermedi. Zanlıların marketten çaldıkları 18 bin 200 lira ise henüz ele geçirilmedi. Soygunun ardından zanlılar, polise yakalanma riskine karşı ilginç bir plan hazırladı. İddiaya göre; zanlılardan biri kiralık otomobille İstanbul’a dönerken diğeri parayla birlikte İdo feribotuyla İstanbul’a hareket etti. Plana göre, bu şekilde soyguna karışan araç yakalansa bile zanlılar parayı İstanbul’a geçirmiş olacaktı. Zanlılar susma hakkını kullandığı için paranın nerede olduğu henüz netleşmedi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü soruşturma başlatırken, iki zanlı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. İki zanlının İstanbul'da aralarında Bim şubesinin de bulunduğu 5 olaya daha karıştıkları ileri sürüldü.

ETİKETLER :
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA