CHP'nin Suriye Komisyonu, Nizip'te

Genel başkan yardımcısı Tanrıkulu: "Kamp dışındaki Suriyelilerin barınma, eğitim, ucuz iş gücü, fuhşa teşvik, organ ticareti ve kadın ticareti gibi sorunlarıyla daha etkin bir şekilde mücade...
Bu haber 2013-11-12 14:45:14 eklenmiş ve 455 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Kamp dışındaki Suriyelilerin barınma, eğitim, ucuz iş gücü, fuhşa teşvik, organ ticareti ve kadın ticareti gibi sorunlarıyla daha etkin bir şekilde mücadele etmemiz lazım" dedi. 

Tanrıkulu, partisince oluşturulan Suriye komisyonu üyeleri ile Nizip ilçesindeki konteyner ve çadır kentte incelemelerde bulundu. Yaklaşık 5 bin Suriyeli'nin kaldığı konteyner kentte Kaymakam Yaşar Karadeniz tarafından karşılanan heyet, kamptaki okulu ziyaret ettikten sonra sosyal tesis ve market hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Tanrıkulu, komisyon olarak bölgedeki kampları incelediklerini belirtti. 

İlk olarak İstanbul'da kayıt dışı barınan Suriyelilerle görüştüklerini anlatan Tanrıkulu, tüm kampları gezdikten sonra ayrıntılı rapor hazırlayacaklarını dile getirdi. 

Türkiye'deki Suriyelilerin mülteci değil misafir olduğunu aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Hangi imkanı sunarsak sunalım kendi topraklarından uzakta kaldıkları için en ağır insan hakkı ihlaline maruz kaldıklarını düşünüyoruz. Burada  kalıcı bir alan inşa edilmiş. Bundan sonrad diğer çadır kentlere gideceğiz. Türkiye'deki kamplarda 200 bine yakın Suriyeli sığınmacı var ama yaklaşık 400 bin civarında da evlerde ve kendi imkanlarıyla kalan var. Bize gören sorun bu gibi kamplarda barınan Suriyeliler değil daha çok kamp dışında çok kötü koşullarda yaşayan sığınmacıların durumudur. Özellikle kamp dışındaki Suriyelilerin barınma, eğitim, ucuz iş gücü fuhşa teşvik, organ ve kadın ticareti gibi sorunlarıyla daha etkin bir şekilde mücadele etmemiz lazım."

Tanrıkulu, sorunu ortak bir çözüm arayışı olarak Türkiye gündemine taşımaya çalışacaklarını sözlerine ekledi. - Gaziantep

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA