Ardahan Valisi Azizoğlu Ziyaret Deresi'nde Fidan Dikti

Ardahan Valisi Azizoğlu, Yalnızçam Hasköy Bölgesi Ziyaret Deresi'nde ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikme törenine katıldı.
Bu haber 2013-11-11 20:39:57 eklenmiş ve 583 kez görüntülenmiştir.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Yalnızçam Hasköy Bölgesi Ziyaret Deresi'nde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikme törenine katıldı.

Ağaç dikimi öncesi konuşan Vali Azizoğlu, amaçlarının sadece Ardahan'ı yeşil bir kuşakla kaplamak olmadığını, bölge insanının bu ormanlık alanlarda çalışarak ekonomik kazanç sağlamalarının da önemli etken olduğunu söyledi.

"2014 İÇİN PLANIMIZ 3.5 MİLYON AĞAÇ"

2013 yılı itibariyle 1 milyon 300 bin ağaç diktiklerini, yıl sonuna kadar bu sayının 2 milyon olacağını belirten Vali Azizoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Ardahan'da arazimizin yüzde 8'lik bir kısmı orman arazisidir. Bu miktar Türkiye ortalamasının çok altındadır. Biz istiyoruz ki Ardahanımızın bütün çevresini yeşil bir kuşakla çevirelim. Kısa dönemde orman alanımızı da yüzde 12'ye çıkaralım. 2013 yılında planlanan ağaç ekim sayısı 1 milyon 200 bindi. Biz Orman Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde bunu 2 milyona çıkardık. 1 milyon 300 bin ağacımızı ektik, 700 bine yakın ağacımız kaldı onları da bu sene sonuna kadar dikmiş olacağız. 2014 yılı içinse yeni bir planlama yapıyoruz, 3 buçuk milyon ağaç dikeceğiz; Ardahan ve ilçeleri dahil. Böylece birkaç yıl içerisinde Ardahanımız da 10 milyon ağaç ile büyük bir ormanlık alan olmuş olacak. Bu vesileyle inşallah Ardahan'a gelenler Ardahan'ı da aynı zamanda bir orman şehri olarak görmüş olacaklar. Bu sadece yeşil bir kuşak oluşturmak maksadı ile değil, ormanların dikilmesi bölgeye ayrıca ekonomik kaynak ve kazanç sağlamış olacak. Bu ağaçların dikilmesi aynı zamanda bölgedeki köylülerimiz için de iş imkanı sağlıyor. Bunların büyüdükten sonra da bakımları açısından yine köylümüz bir iş imkanına kavuşacak. Dolayısıyla bunu ayrıca bir ekonomik kazanç kapısı olarak da görüyoruz."

Vali Azizoğlu daha sonra, Alay Komutanı Şefaattin Serten ve diğer kamu personeli ile birlikte fidan dikti. - Ardahan

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA