Muş'taki Helikopterli Tefeci Operasyonu Yapıldı

MUŞ - Muş’ta düzenlenen operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.
Bu haber 2013-11-11 18:01:52 eklenmiş ve 398 kez görüntülenmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından Muş merkezli, Malazgirt ve Bulanık ilçeleri ile İstanbul ve Erzincan illeriyle koordinasyon içerisinde iki farklı ‘Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü’ne yönelik olarak 23adrese yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada Örgüt elemanlarının tefecilik yaptıkları, kendilerinden borç para isteyen şahıslara yüksek faiz ile borç verdikleri, borçlulara yönelik tehdit, baskı, cebir ve şiddet uygulayarak mal varlıklarına el konulduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında , “11 Kasım 2013 günü sabah saatlerinde başlatılan ve helikopter desteğiyle yapılan operasyonda, İstanbul İlinde 6 adres, Bulanık ve Malazgirt İlçelerinde 17 adres olmak üzere toplam 23 adrese yönelik arama işlemi gerçekleştirilmiş, olayla ilgili Erzincan ili ile Muş il merkezinde ise 2 şüpheli şahsın yakalama işlemi gerçekleştirilerek toplam 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Yapılan arama sonucunda, 4 adet tabanca,2 adet av tüfeği,1 adet pompalı tüfek,1 adet elektroşok cihazı, 247 adet fişek ile çok sayıda senet, alacak verecek ilişkilerinin yazıldığı dokümanlar, ajandalar, tapular ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada, örgüt elemanlarının tefecilik yaparak çok sayıda vatandaşı mağdur ettikleri, yüksek miktarda haksız kazanç temin ettikleri anlaşılmış olup, kesin haksız kazanç miktarının yapılacak uzman incelemesi neticesinde ortaya çıkacağı ifade edildi.

NEJDET ARMAĞAN-RECAİ DENİZ

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA