KARS, ARDAHAN, IĞDIR TANITIM GÜNLERİ, 3'ÜNCÜ

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri üçüncü gününde de yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Bu haber 2013-11-11 11:12:58 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.

Hafta sonu tatilini fırsat bilen Ankaralılar ve gurbetteki Kars, Ardahan ve Iğdırlılar, üç ilin stantlarını ziyaret etmek için birbirleriyle yarışıyor. Tanıtım Günlerine katılan üç ilin valilikleri, kaymakamlıkları, belediyeleri, il kültür ve turizm müdürlükleri, üniversiteler, il özel idareleri ve Oda ve vakıf başkanlıkları ve esnafları yayınları, ürünleri ve folklorları ile kendilerini en iyi şekilde anlatmaya devam ediyor.

Kars ile birlikte Ardahan ve Iğdır’ın Tanıtım Günlerinde birlikte temsil edildiği Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ne Ankara’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlıların yanı sıra Ankara halkının da yoğun ilgi gösterdiği standarda ziyaretçiler bal ve kaşar ile birlikte bölge illerinin ürünlerini de tatmadan geçmiyor.

ÜÇ İL, FOLKLORU VE YEMEK KÜLTÜRLERİ İLE TANITILIYOR
Atatürk Kültür Merkezinin tüm stantlarını dolduran Kars, Ardahan ve Iğdır Valilik, Kaymakamlık, Belediye, üniversiteler, İl Kültür Müdürlükleri, dernek ve vakıflar ile birlikte esnaflarda kendilerine ait tüm turizm değerlerini sergiliyor. Üç ilin folklorcuları yöresel kıyafetlerle ve canlı müzikleriyle de hünerlerini ortaya koyuyor. Ayrıca tanıtım günlerine katılan esnaflar pişirdikleri yöresel yemeklerini de Ankaralıların damak tanına sunuyor. Bölge illeri özellikle, kaşar, bal, gravyer, kaz, bulgur hangel, içli köfte gibi bir birinden leziz organik mamullerini de ziyaretçileri ile paylaşıyor.

GÜNEŞİN İLK DOĞDUĞU TOPRAKLAR, HER YÖNÜYLE TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞINIYOR
Güneşin ilk doğduğu topraklar tarih, kültür, inanç, kış, yayla turizmi gibi tüm değerleri ile tanıtılmasının üç ilimiz için son derece önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Tanıtım Günlerine görsel ve yazılı medya da yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.
Gurbette yaşayan hemşerilerimizin Ankara’da bir araya gelerek hasret gidermelerinin de son derce mutluluk verici olduğunu da kaydeden Kars Valisi Tepe, “Cumartesi ve Pazar günleri ise tanıtım günlerimize ilginin daha da fazla olacağını bekliyoruz. Tabiî ki gurbetteki hemşerilerimizin de Ankara’da bir araya gelmeleri ve hasret gidermeleri de bizleri oldukça mutlu ediyor. Umarım Tanıtım Günlerimizin Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tanıtılması için faydalı olacaktır. Bu gibi etkinlileri Kars Valiliği olarak önemsiyoruz.” Dedi.

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA