Türkiye'de İlk Defa Kürtçe Afiş Hazırlandı

Diyarbakır'da dün galası yapılan 'Sevgi Taşı' ('Kevirê Evînê') filmi için Türkiye'de ilk defa Kürtçe afiş hazırlandı.
Bu haber 2013-11-10 14:24:47 eklenmiş ve 669 kez görüntülenmiştir.

Demokratikleşme adımları sanatta da yüzünü gösterdi. Çekimleri Diyarbakır'da yapılan film; farklılıklarla bezenmiş bir toplumun birlikte yaşayıp, aşkı, sevgiyi birlikte nasıl daha güçlü kılabileceğini konu alan 'Sevgi Taşı' ('Kevirê Evînê') filminin galası dün yapıldı. Film için Türkiye'de ilk defa Kürtçe afiş hazırlandı.

15 KASIM'DA VİZYONA GİRECEK

Sevgi Taşı, Kürtçe ismiyle Kevirê Evînê filmi 15 Kasım'da Türkiye genelinde 95 sinemada gösterime girecek olan filmin senaryosunu Gökhan Alan'ın kaleme aldı. Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen 'Sevgi Taşı' filminin başrollerini Gökhan Mumcu, Zelal Dere paylaşıyor.

AVRUPA'DAN İKİ ÖDÜL ALDI

"Sevgi Taşı" filmi; Avrupa Birliği Kalite Zirvesi'nde ''Barış ve Kardeşlik" ödülü ve İsviçre'deki "Shnit Film Festivali"nde onur ödülüne layık görüldü.


ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA